۱۶ بهمن ۱۳۹۱، ۲۲:۵۲

در نشست رسانه‌ای مطرح شد

"خاک و مرجان" با 930 میلیون ساخته شد/ تلاش برای اکران جهانی

"خاک و مرجان" با 930 میلیون ساخته شد/ تلاش برای اکران جهانی

در نشست فیلم "خاک و مرجان" مسایلی چون هزینه ساخت این کار و تلاش برای اکران جهانی و اکران همزمان در ایران و افغانستان مطرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست بررسی و نقد فیلم "خاک و مرجان" با حضور مسعود اطیابی کارگردان، سید امیر پروین حسینی تهیه کننده، پاتنه آ تاجبخش نویسنده فیلمنامه و بازیگر فیلم، مستانه مهاجر تدوینگر اثر و افشین علیزاد فیلمبردار فیلم در برج میلاد برگزار شد.

در ابتدای این نشست مسعود اطیابی کارگردان این فیلم گفت: همه چیز در مسیر ساخت این فیلم سخت بود؛ هم شرایط حاکم بر کشور افغانستان و هم دیگر مشکلاتی که پیش رو بود. ولی آنچه که امروز بر پرده دیدید حاصل تحقیقات زیاد تیم سازنده فیلم در افغانستان است.

وی در مورد روند ساخت فیلم تصریح کرد: با خواندن فیلمنامه خانم تاجبخش که آقای پروین حسینی در اختیارم گذارده بود و به خاطر نگاه فنی و واقعی به جریاناتی که در افغانستان وجود دارد، قصد کردم این فیلم را بسازم.

اطیابی در پاسخ به این پرسش که چرا باید به افغانستان برود و موضوعات داخلی آن کشور را دستمایه ساخت فیلم جدیدش کند، گفت: ما در یک آپارتمان هم زندگی می کنیم همسایه مان بر روی زندگی ما تاثیرگذار است بنابراین نمی توانیم توقع داشته باشیم که اوضاع و احوال و شرایط زندگی در کشور همسایه مان یعنی افغانستان بر روی ما تاثیر نگذارد و نخواهیم به شرایط اجتماعی آنها بپردازیم.

وی با بیان این که حتی ریزگردهای عربستان و عراق هم بر زندگی ما تاثیر گذاشته است، گفت: چطور می توانیم با این شرایط از برادران افغانی غافل باشیم؟

کارگردان فیلم خاک و مرجان همچنین درباره تخریب چهره ایرانی ها در افغانستان گفت: بیشتر شبکه های تلویزیونی در افغانستان علیه ایرانی ها فیلم و برنامه تهیه کرده و پخش می کنند به این جهت ما مجبوریم که افکار عمومی افغانستان را در نظر گرفته و برای تغییر این رویه فکر کنیم.

اطیابی تاکید کرد: ما با افغانی ها نزدیکی فرهنگی داریم و بهتر دیدیم که بر روی این موضوع نیز کار کنیم.

وی همچنین ادامه داد: در حال حاضر نسخه عجیب و غریبی از سوی غرب برای جهان اسلام در حال پیچیده شدن است. در عراق، افغانستان، لبنان و سوریه غربی ها به فکر گرفتن هویت از جوامع اسلامی هستند و ما باید مواظب این هویت اسلامی باشیم.

در ادامه سید امیر پروین حسینی تهیه کننده این فیلم از ساخت اثر با کمک و سرمایه شبکه معاونت برون مرزی خبر داد و در مورد هزینه های ساخت این فیلم در حالی که اصرار به نگفتن عدد و رقم داشت، گفت: این فیلم با نصف هزینه های ارزان‌ترین فیلم حاضر در جشنواره ساخته شده است.

 وی در واکنش به اصرار خبرنگاران برای اعلام عدد هزینه شده این فیلم گفت: این فیلم کمتر از 300 هزار دلار هزینه برداشته است.

حسینی در نهایت با اصرار خبرنگاران با بیان این که دلار را 3000 تومان محاسبه کنید گفت: این فیلم تا کنون 930 میلیون تومان هزینه داشته است.      

حسینی در پایان و در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد اکران این فیلم توضیح داد: این فیلم یک نگاه جهانی دارد و سعی خواهیم کرد آن را به صورت جهانی اکران کنیم. اکران ایران هم همزمان با افغانستان خواهد بود.

مستانه مهاجر نیز از تدوین خاص این اثر گفت و در مورد اینکه چرا ریتم تندی برای آن انتخابی کرده توضیحاتی داد.

وی در مورد دو سکانسی که از وی سوال شد، یکی سکانس بزکشی و یکی سکانس ورود شخصیت اول داستان به شهر کابل توضیح داد: شاید این سوال برای همه به وجود بیاید که چرا این دو سکانس را در فیلم جای دادم. این دو سکانس دو سکانس کاملا مستند هستند که به نظر من و کارگردان باید در فیلم حضور می داشتند.

افشین علیزاده نیز در مورد فیلمبرداری این اثر توضیح داد: کار نورپردازی و فیلمبرداری بسیار سخت بود. برخی جاها باید از امکانات عجیب و غریبی استفاده می کردیم. به عنوان مثال در برخی مناطق برق نبود و فضا برای کارگردان بسیار مهم بود به همین خاطر از نور ماشین استفاده کرده و فضاسازی کردیم.

وی دوربین 5D  را دوربینی دانست که برای اینگونه کارها مفید و لازم است و گفت: تورج اصلانی همیشه می گوید که برخی فیلمها چریکی هستند. این دوربین به خاطر کوچکی و سبکیش در این موارد مورد استفاده قرار گرفت.

کد خبر 1808962

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha