به گزارش خبرنگار مهر، رحیمی صبح امروز در مراسم تقدیر از برگزیدگان بیست و ششمین جشنواره بینالمللی خوارزمی با بیان اینکه در جهان امروز پیشرفت و توسعه کشورها بر مبنای علم و دانش استوار است، گفت: پژوهش و تولید علم و فناوری مهمترین عناصر رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هر کشور است و این توفیق در صورتی محقق می شود که برنامه ریزی هدفمند کلان کشور به سمت پژوهش و فناوری باشد.
وی ادامه داد: امسال نیز شاهد برگزاری جشنواره خوارزمی با محوریت شناسایی و معرفی نخبگان و نوآوران عرصه پژوهش هستیم که صدها طرح برجسته و پژوهشگر نخبه به جامعه علمی معرفی کرده است.
رحیمی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: قبل از انقلاب روحیه خودباوری میان اقشار مردم و حتی متخصصان کمرنگ بود که با پیروزی انقلاب اسلامی این روحیه خودباوری توسط حضرت امام خمینی(ره) بارور شد و تحولی در ایران ایجاد کرد و روحیه خودباوری میان اقشار مختلف جامعه بویژه جهادگران علم و فناوری شکوفا شد.
معاون اول رئیس جمهور به دولت نهم و دهم اشاره کرد و گفت: با روی کار آمدن دولت نهم و دهم و شعار دکتر احمدی نژاد مبنی بر اینکه ما می توانیم این روحیه خودباوری تقویت شد.
وی به پیشرفت های عرصه آموزش عالی کشور اشاره کرد و افزود: آموزش عالی کشور رشد کمی و کیفی خوبی داشته است تعداد دانشجویان در مقایسه با قبل از انقلاب 20 تا 25 برابر شده این در حالی است که جمعیت کشور 2 برابر شده است. اکنون 4 میلیون و 500 هزار دانشجو داریم که 500 هزار دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی قرار دارند و 60 هزار نفر از آنها در مقطع دکترا تحصیل می کنند و 65 هزار هیات علمی مشغول فعالیت هستند که در صورت هدایت صحیح آنها می توان دستاوردهای علمی کشور را بشدت افزایش داد.
رحیمی ادامه داد: با توجه به این حقایق است که دنیا به رشد نظام جمهوری اسلامی در موضوع علم و فناوری اذعان دارد.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: 2 درصد تولیدات علمی جهان توسط کشور ما صورت می گیرد که در ابتدا دولت نهم و دهم نیز 0.3 درصد بود. در 3-4 سال اخیر رتبه کشور ما در علومی مانند انرژی های نو، فناوری اطلاعات، زیست محیطی، 8 تا 15 برابر رشد داشته است و با حدود این هیات علمی متخصصان و دانشجویان از نظر تولید علمی در چند سال آینده به جایگاه تک رقمی در جهان دست خواهیم یافت. تولیدات علمی ما 11 تا 13 برابر متوسط رشد علمی جها است. در سال های اخیر دشمنان نظام تمام تلاش خود را بکار بستند که با تحریم های چند جانبه از توسعه علمی ایران جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: این تحریم ها به بهانه دسترسی به انرژی هسته ای نیست بلکه آنها می خواهند از رشد علمی و شکوفایی ما جلوگیری کنند و برای جلوگیری از توسعه علمی مقابل ما ایستاده اند. اکنون با حمایت مراکز علمی و تحقیقاتی طرح های عظیمی در صنایع مختلف به نتیجه رسیده است. اکنون ما در صنعت خودروسازی رتبه سیزدهم را داریم که این پیشرفت ها در تحریم ها حاصل شده است. ما در ابتدای دفاع مقدس بسیاری از ابزار دفاعی را که اکنون داریم نداشتیم ولی اکنون یکه تاز منطقه هستیم.
رحیمی گفت: در بخش هایی نیز با چالش مواجهیم مانند ارتباط صنعت و دانشگاه که هنوز به آن نتیجه مطلوب دست نیافتیم که این مستلزم توسعه کانونهای دانش و صنعت به عنوان اتاق فکر و تصمیم سازی در موضوع های مختلف است.
نظر شما