پروین هدایتی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: با توجه به بودجه انقباظی دولت که متاثر از تحریم های ایران بود، امسال موفق به اجرایی شدن ماده 230 قانون برنامه پنجم توسعه نشده ایم.
وی با بیان اینکه این ماده در رابطه با موضوع زنان و خانواده است که از آن به عنوان ماده 230 برنامه پنجم توسعه یاد میشود، توضیح داد: براساس این ماده دولت موظف شده است که با همکاری دستگاههای اجرایی نسبت به تهیه و تدوین برنامه جامعه توسعه امور زنان و خانواده اقدام کند.
به گفته هدایتی، مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این وظایف را براساس برنامه زمان بندی شده تدوین و به معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری تحویل داده است.
معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان، معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری تمامی موارد را بررسی و تایید کرده است و هم اکنون این برنامه با 14 محور مهم در حوزه زن و خانواده به دفتر هیات دولت برای تصویب ارسال شده است.
وی درباره اختصاص بودجه برای اجرایی شدن ماده 230 قانون توضیح داد: پیش بینی بودجه ای ما برای اختصاص اعتبار، اختصاص یک تا سه درصد از محل بودجه جاری هر دستگاه است. این موضوع در قالب تبصره ای در بودجه 92 منهای فصل اول و پنجم ماده، پیش بینی شده است و امیدواریم که با تصویب آن، این ماده در سال 1392 شکل اجرایی به خود بگیرد.
هدایتی درباره 14 محور مرتبط با موضوع زن و خانواده گفت: از مهمترین محورهای این ماده تحکیم خانواده، مباحث معیشتی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، اوقات فراغت، اشتغال و تامین اجتماعی زنان است.
این مقام مسوول در مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره دلایل به تعویق افتادن اجرای ماده 230توضیح داد: در سال اول، این ماده در سه ماهه دوم سال ۹۰ زمانیکه بودجه دستگاهها مصوب شده بود، به مرکز امور زنان و خانواده ابلاغ شد به همین دلیل در سال اول امکان اجرایی شدن آن وجود نداشت.
وی ادامه داد: در سال دوم قانون برنامه پنجم توسعه، مسئله تحریم ایران و بودجههای انقباضی مطرح شد و باز هم در سال 91 شرایط برای اجرایی شدن این ماده از قانون فراهم نشد. بنابراین با تصویب بودجه دستگاه ها و اختصاص درصدی از آن به ماده 230، می توان سال 92 را نخستین سال اجرای این ماده دانست.
نظر شما