به گزارش خبرنگار مهر، طی سالهای گذشته مرزی نامرئی میان سینما و تئاتر کشیده شد که این مرز به مرور مانعی برای حضور بازیگران سینما در عرصه تئاتر و بازیگران تئاتر در عرصه سینما شد. از سویی منتقدان سینمایی، بازیگران تئاتر حاضر در آثار تصویری را با این تفکر که در مقابل دوربین بازیِ تئاتری میکنند مورد نقد قرار میدادند و از سوی دیگر منتقدان و کارشناسان تئاتری بازیگران سینمایی حاضر در آثار تئاتری را با تفکر اینکه روی صحنه تئاتر نمیتوانند پرقدرت نقشآفرینی کنند، نقد میکردند.
این در حالی است که به زعم بسیاری از صاحبنظران، بازیگر توانا کسی است که در هر دو عرصه سینما و تئاتر حضور موفقی داشته باشد. البته به اعتقاد بسیاری از بزرگان بازیگری ایران و جهان، روند مطلوب برای یک بازیگر آن است که در کنار فعالیت در سینما حضوری مستمر در عرصه تئاتر نیز داشته باشد تا بتواند توانایی و دانش خود را بالا ببرد زیرا صحنه تئاتر جایگاهی برای محک یک بازیگر از داشتههای خود و رو دررویی نفس به نفس با تماشاگران است.
خوشبختانه در سالهای اخیر این مرز نامرئی و بازدارنده در سینما و تئاتر ایران کمرنگ و کمرنگتر شده و بازیگران دو عرصه سینما و تئاتر در هر دو حوزه حضوری پررنگتر دارند. البته نباید این واقعیت را هم نادیده گرفت که بسیاری از بازیگران با سابقه سینما فعالیت خود را از تئاتر آغاز کردهاند و شاید به دلیل نبود امنیت شغلی مناسب و برنامه ریزی درست در زمینه تولید و اجرای تئاتر، کمتر مایل به حضور در عرصه تئاتر هستند.
صحنهای از فیلم "قاعده تصادف" با حضور ندا جبرائیلی، اشکان خطیبی و مهرداد صدیقیان
بازیگرانی نظیر رضا کیانیان، اکبر عبدی، مهدی هاشمی، مهتاب کرامتی، آتیلا پسیانی، حمید فرخنژاد، هنگامه قاضیانی، رامبد جوان، کورش تهامی، فرهاد قائمیان، ترانه علیدوستی، نگار جواهریان، صابر ابر، مسعود رایگان، حامد بهداد، رویا تیموریان، رضا عطاران، کیکاووس یاکیده، حسن پورشیرازی، پانتهآ بهرام، امیر جعفری و شهاب حسینی که از بازیگران عرصه تئاتر هستند طی سالهای گذشته بیشتر تمرکز و توجه خود را بر حضور در آثار سینمایی قرار دادند.
البته برخی از این چهرههای بازیگری که در آثار شرکت کننده در سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارند طی یک سال گذشته در عرصه تئاتر نیز حضور داشتند. برخی دیگر از بازیگران چهره سینما نظیر مهناز افشار نیز طی یک سال اخیر در عرصه تئاتر حضور داشته و این روزها نیز با نمایشی به کارگردانی صابر ابر در تماشاخانه ایرانشهر به صحنه میرود.
همایون ارشادی نیز که از بازیگران بینالمللی سینمای ایران است با نمایش "سیزده" که از آثار شرکتکننده در سی و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بود اولین تجربه حضور خود در عرصه تئاتر را پشتسر گذاشت.
با نگاهی به فیلمهای شرکتکننده در بخش سودای سیمرغ و همچنین فیلمهای خارج از مسابقه میتوان شاهد نام بازیگران تئاتری دیگری بود که این روزها حضور خود را در عرصه سینما پر رنگتر از پیش کردهاند. سحر دولتشاهی، سعید چنگیزیان، حمیدرضا آذرنگ، سیاوش چراغیپور، احمد ساعتچیان، اتابک نادری، بهناز جعفری، محمود جعفری، سیامک احصایی، رویا افشار، احمد مهرانفر، نگار عابدی، مسعود میرطاهری، اسماعیل خلج، امیر دژاکام، محبوبه بیات، بهاران بنیاحمدی، ندا جبرائیلی، هادی مرزبان، شبنم مقدمی، جعفر والی، فرزین صابونی، شبنم فرشادجو، سروش طاهری و قطبالدین صادقی از جمله هنرمندان تئاتری هستند که در سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر به عنوان بازیگر حضور دارند.
تنها نگرانی موجود از حضور بازیگران فعال تئاتر در عرصه سینما آن است که این حضور جدا از میل و اشتیاق بازی در مقابل دوربین، به خاطر وضعیت نامناسب مالی در عرصه تئاتر باشد. زیرا نبود امنیت شغلی و وضعیت مناسب مالی در تئاتر باعث میشود که بازیگران برای تأمین زندگی خود پروژههای تصویری را جایگزین آثار نمایشی در فعالیتهای خود کرده و به نوعی از تئاتر مهاجرت کنند.
شکسته شدن مرز میان بازیگران تئاتر و بازیگران سینما میتواند مجالی را برای ارائه کیفیتی متفاوت در سینما و تئاتر فراهم کند و در کنار این ویژگی میتواند ویژگیهای خاص خود را در جذب مخاطبان هر دو عرصه به همراه داشته باشد.
نظر شما