۱۷ بهمن ۱۳۹۱، ۱۷:۱۶

مهر گزارش می‌دهد/

قصه آواها و نواها به سر رسید/ جشنواره‌ای پر اقبال با خاطراتی خوش

قصه آواها و نواها به سر رسید/ جشنواره‌ای پر اقبال با خاطراتی خوش

ابرکوه - خبرگزاری مهر: قصه جشنواره آواها و نواهای محلی این بار در ابرکوه با استقبال بی‌نظیر مردم به سر رسید تا خاطره ای خوش و به یاد ماندنی از یک جشنواره شاد و آیینی برای همیشه در ذهن مردم و هنرمندان باقی بماند.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین جشنواره منطقه ای آواها و نواهای محلی استان یزد به میزبانی شهرستان ابرکوه در حالی به پایان رسید که به غیر از نبود سالن مناسب اجرای فعالیت های فرهنگی، همه از اجرای آن راضی بودند.

این امر به خوبی در صحبت های مسئولان برگزار کننده، هنرمندان شهرستان که به صورت یکدل یاریگر برگزاری آن بودند و گروه های شرکت کننده در این جشنواره از پنج استان کشور مشهود بود.

سالنی که باز هم ظرفیت علاقمندان به هنر را نداشت

سالن مجتمع فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ابرکوه در حالی میزبان اختتامیه این جشنواره بود که بسیاری از علاقمندان به صورت ایستاده و یا نشسته بر روی زمین به تماشای این برنامه نشسته بودند، ضمن اینکه بسیاری از مردم نیز از حضور در سالن باز ماندند.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در شروع برنامه ها ضمن تقدیر از تمامی تلاشگران این فعالیت هنری گفت: شهرستان ابرکوه تمام توانمندی های خود را برای هر چه بهتر برگزار شدن این برنامه به کار گرفت.

جواد عادل افزود: امیدواریم میهمانان ما نواقص را ندیده بگیرند و باز هم شاهد حضور آنان در شهرستان ابرکوه باشیم.

اظهار شرمندگی مدیرکل ارشاد یزد از هنردوستان ابرکوهی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز وقتی با انبوه مردم حاضر در سالن که با سختی به تماشای برنامه نشسته بودند روبرو شد، چاره ای جز اظهار شرمندگی از اینکه زیر ساخت های فرهنگی در شهرستان فراهم نشده، نداشت.

بهرام عبدالحسینی اظهار امیدواری کرد: با تأمین بودجه های لازم بتوان امکاناتی در خور را در زمینی که به همین منظور فراهم شده است، ایجاد کرد.

وی همچنین از تقسیم فعالیت های فرهنگی در شهرستان ها در سال جاری نیز اظهار رضایت کرد.

نکته قابل توجه دیگری نیز که از زبان عبدالحسینی جاری شد، موافقت با ایجاد دبیرخانه دائمی این جشنواره در ابرکوه و ابراز امیدواری برای اجرای برنامه های کشوری در این زمینه در شهرستان بود که با استقبال امام جمعه شهرستان نیز روبرو شد.

امام جمعه شهرستان ابرکوه نیز اظهار داشت: شاهد تلاش های برگزار کنندگان این جشنواره بوده ام و به سهم خود از آنان قدردانی می کنم.

اسلام با هنر و موسیقی ارزشی مشکلی ندارد و آن را ترویج می کند

حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی به این نکته نیز اشاره کرد که اسلام با هنر ارزشی و متعالی هیچ مشکلی ندارد و آن را ترویج می کند.

وی همچنین با استقبال از پیشنهاد مطرح شده توسط عبدالحسینی در مورد ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره آواها و نواهای منطقه ای در ابرکوه، افزود: ابرکوه مهد فرهنگ و هنر استان یزد است و ما با هر اقدامی برای معرفی پتانسیل ها و قابلیت های شهرستان در سطح کشور همکاری خواهیم کرد.

دبیر اجرایی این جشنواره نیز در این برنامه با اشاره به اهمیت توجه به موسیقی محلی گزارشی از روند اجرای این جشنواره ارائه کرد.

اعلام نظرات هیئت داوران و تقدیر از برگزیدگان این جشنواره نیز بخشی دیگر از برنامه را تشکیل می داد.

هیئت داوران متشکل از فرید الهامی، حسین آقایی و نیلوفر صالحی ابرقویی در قسمت هایی از بیانیه خود آورده اند: هیئت داوران در این جشنواره اعتقاد به فضای رقابتی ندارد و تمامی گروه ها که بیانگر موسیقی خاص منطقه خود هستند را شایسته تقدیر و تشکر می داند. در عین حال با در نظر گرفتن عناصری چون اصالت موسیقی مناطق، شعر، محتوا و رعایت بنیادهای موسیقیایی و طرز ارائه آثار، سه گروه را به عنوان گروه های برتر جشنواره انتخاب کرده است.

در قسمت هایی از این بیانیه با تأکید بر قابلیت های شهرستان ابرکوه برای اجرای برنامه های کشوری آمده است: بدون شک برگزاری رخدادهای هنری در طول سال قادر خواهد بود به رشد و ارتقا کمی و کیفی موسیقی مناطق کمک نماید و فضای آفرینش هنری را به شکل مطلوب ایجاد نماید.

در شروع برنامه های اختتامیه نیز مانند روز شروع جشنواره، عشایر منطقه فراغه ابرکوه حضوری فعال در شاد کردن فضای جشنواره در محوطه مجتمع فرهنگی ابرکوه داشتند.

گروه هنری حقیقت سیرجان نیز در این قسمت به اجرای برنامه های خود پرداخت که با استقبال مردمی روبرو شد.

اوج این برنامه با اجرای نوازنده خردسال این گروه همراه بود که بارها با تشویق حضار روبرو شد.

در بین برنامه ها نیز اجرای برنامه های موسیقی توسط برخی از گروه های شرکت کننده باعث تلطیف فضای جشنواره شده بود.

همت مردمی کارساز است

اجرای این برنامه نشان داد که با همت مردمی می توان بسیاری از فعالیت ها را که از توان صرف اداری خارج است به انجام رساند که الیته این امور باید مورد حمایت جدی مسئولان ذیربط نیز قرار بگیرد.

هنرمندان و هنردوستان نیز توقعاتی دارند که به جا و به حق است و توجه به این خواسته ها یاری رسان دست اندرکاران فرهنگی برای ورود به عرصه مقابله با جنگ تمام عیار فرهنگی است.

بارها گفته ایم و ظرف دو روز برگزاری این جشنواره نیز مسئولان شنیده و دیده اند و رسانه ها نیز منعکس کننده این مطلب بوده اند که ابرکوه زیرساخت فرهنگی مناسبی ندارد و در شهرستانی که حداقل در بحث شعر و موسیقی در کشور شناخته شده است، مکانی برای اجرای حتی برنامه های شهرستانی وجود ندارد.

این طور که به نظر می رسد باید چشم انتظار نگاه مهربانانه تر مسئولان کشوری به این مسئله بود و با امید به تحقق خواسته های هنردوستان ابرکوهی و با گفتن یک خسته نباشید صمیمانه به تمامی کسانی که ظرف یک ماه اخیر تلاش های شبانه روزی آنان طی دو روز جشنواره نمود پیدا کرد، داستان نخستین جشنواره آواها و نواهای ابرکوه را به پایان می رسانیم.

------------

گزارش: رحیم میرعظیم

کد خبر 1809715

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha