به گزارش خبرنگار مهر، بخش رقابتی رشته های عکاسی، پوستر و سفال و سرامیک پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر با حضور حمید شاه آبادی معاون امور هنری وزارت ارشاد، اصغر امیرنیا سرپرست مرکز تجسمی ارشاد، سید عباس میرهاشمی دبیر کل پنجمین جشنواره تجسمی فجر، عبدالرحیم سیاهکارزاده دبیر اجرایی جشنواره، مسعود زنده روح کرمانی دبیر هنری و جمعی از هنرمندان در فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد.
حمید شاه آبادی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاحیه این بخش جشنواره تجسمی فجر گفت: جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر فرصتی برای پرداختن به فرهنگ ایرانی اسلامی است و هنرمندان با استفاده از فرصت های نو می توانند داشته های اصیل فرهنگ خود را ارائه کنند.
شاه آبادی در ادامه گفت: حاصل رویکرد جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در این دوره آثار هدفمند و تاثیرگذار در عرصه فرهنگ و تمدن کشور است و اگر این اقدام رنگ و بوی جدی تر بگیرد، نقش خود را در آینده هنرهای تجسمی کشور نشان می دهد و بستری مناسب فراهم می شود تا هنرمندان داشته های خود را با زبان جهانی هنرهای تجسمی بیان کنند.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تصویر را "ماشین جنگی هزاره" سوم می نامند و کشورها و فرهنگ هایی می خواهند با ماشین دگرگون ساز خود انسان و دنیا را تغییر دهند و چشم انداز و فرهنگ خود را با زبان تصویر بیان و فرهنگ خود را به افراد و دیگر کشورها ارائه کنند. با توجه به تاثیرگذاری تصویر در جهان، اقدام مقاومتی ما هم می بایست از جایگاه تصویر باشد.
وی ادامه داد: پایگاه هنرهای تجسمی بالاترین پایگاه برای پاسخ دهی به فرهنگی است که کشورهای غربی با زبان تصویر ارائه می کنند و هنرهای تجسمی قلمرویی است که می تواند به هجمه تصویری پاسخ دهد.
حسن غفاری دبیر بخش عکس پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در ادامه این مراسم گفت: بخشی از خواسته های جامعه فرهنگی، هنری در جشنواره ها شکل می گیرد و جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر از مهمترین آنهاست. در گذشته بخش عکس در زیر مجموعه جشنواره بین المللی تئاتر و فیلم فجر به صورت تخصصی عکاسی تئاتر و سینما دیده شده بود اما از پنج سال قبل جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر شکل گرفت و فرصت مناسبی را فراهم کرد.
غفاری ادامه داد: جشنواره های متعدد موضوعی عکاسی در کشور ما برگزار می شود که مهمترین آنها دوسالانه عکس است و با توجه به این وضعیت موضوعی شدن جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر اتفاق خوشایندی است.
دبیر بخش عکس پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر با اشاره به زبان جهانی عکس گفت: در رشته عکس پنجمین جشنواره تجسمی فجر، موضوع شادی و امید به زندگی انتخاب شد که ابتدا از این موضوع بسیار استقبال کردند اما بعد با جستجو در ذخیره عکس های خود اعلام کردند که در این موضوع چندان عکس ندارند و این نشان داد که عکاسان جامعه ما با موضوع شادی های زندگی و امید به زندگی عکس های معدودی دارند و چندان به این موضوع پرداخته نشده است. بنابراین در نهایت از نزدیک به شش هزار عکس رسیده 77 عکس انتخاب شد که در جشنواره به نمایش گذاشته شده است.
غفاری در پایان گفت: ضرورت دارد که اهل نقد و نظر درباره این آثار و موضوع بنویسند و نقد کنند و دلایل اینکه عکس های شادی معدود است، بررسی و نقد شود. پیشنهاد می کنیم در سال آینده نیز موضوع "خانواده، شادی های زندگی و امید به زندگی" برای بخش عکس جشنواره تجسمی فجر انتخاب شود.
مهران هوشیار دبیر بخش سفال و سرامیک پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر نیز در این مراسم گفت: هنر سفال در خاستگاه خود هنری کاربردی است اما از جایگاه خود جدا شده و در مجموعه هنرهای تجسمی قرار گرفته و این وضعیت مسایلی را برای این هنر ایجاد کرده است. بنابراین از مسوولان درخواست دارم در سال های آینده جایگاهی برای هنر کاربردی باز شود تا فرهنگ و تاریخ ما در بستر آن بیان شود.
در این بخش از جشنواره 77 عکس از عکاسان ایران و کشورهای مقدونیه، ازبکستان، هند و بنگلادش با موضوع "شادی های زندگی و امید به زندگی"، 61 پوستر از هنرمندان ایران و لهستان با موضوع عدالت و 28 اثر سفال با موضوع ارزش های انسانی و الهی در بخش رقابتی جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر به نمایش گذاشته شده است.
نظر شما