به گزارش خبرنگار مهر،دکتر علی رضا عسکری ظهر پنج شنبه دردوره آموزشی" آشنایی با دوران شکوفایی علم وتمدن درایران اسلامی" ویژه نخبگان سراسر کشور اظهار داشت: به این دوره آموزشی باید به عنوان یک کارگاه نگاه شود زیرا نخبگان و دانشمندان جوانی در این دوره حضور دارند که به سرعت در حوزهای آموزشی و پژوهشی مشغول به کار می شوند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ما دارای تاریخی بزرگ و ارزشمند است لازم است این موضوعات در معنویت و تفکر مدیریتی حوزه های مختلف، در ذهن دانشمندان جوان ایران اسلامی ایجاد شود.
جایگاه خاص شیراز در تاریخ
رئیس دانشگاه هنر شیراز در ادامه با تاکید بر اینکه شیراز در طول تاریخ جایگاه خاص دارد، بیان کرد: شیراز، ایران باستان را به عصر اسلامی پیوند می زند و در واقع شیرازه فرهنگ و تمدن است.
عسکری تصریح کرد: اگر چه اسلام فرصت خوبی را برای پیشرفت تمام جوامع فراهم آورد اما اهمیت میراث علمی دوره های قبل را نیز نباید نادیده گرفت زیرا که میراث امروز حاصل روند فرهنگی-اجتماعی علمی دوران گذشته است.
ضعف در شناخت های علمی تاریخ
وی اضافه کرد: امروزه در تاریخ بیشتر به رویکردهای ارزشی پرداخته می شود، اگر چه تلاش های علمی هم انجام شده اما در شناخت علمی هنوز ضعف هایی وجود دارد.
رئیس دانشگاه هنرشیرازهمچنین تاکید کرد: بهترین شیوه پرداختن به تاریخ، رویکرد چگونگی وچرایی با استفاده از شناختی است که منجر به شناخت علمی شود زیرا که از این طریق است که می توان در روند تمدن و بازشناسی افکار و اندیشه ها سهیم شد.
عسکری افزود: در گذشته سهم ما از شناخت تاریخ هم در قبل و هم بعد از اسلام بسیار کم بود و در صد کمی به ایرانیان اختصاص داشت اما امروزه سهم بیشتری به ایران تعلق دارد.
وی یادآور شد: با مطالعه در تاریخ گذشته متوجه می شویم که در تمام تغییر و تحولات مکان و محیطی بررسی های دقیقی انجام شده که امروز نیز می توان در برنامه ریزی منطقه ای به پتانسیل های محیطی و طرح های آمایشی با رویکردهای علمی پرداخت.
نظر شما