به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر"، معاون عمراني وزير آموزش و پرورش در نشست امروز خود با خبرنگاران، در خصوص عدم تخصيص اعتبار لازم براي تجهيز و نوسازي مدارس خطر آفرين توسط وزارت آموزش و پرورش، گفت: بنده با اسناد معتبر ثابت مي كنم كه قبل از آغاز بحث بودجه سال جاري، اين مساله را بارها به اعضاي كميسيون هاي آموزش و تحقيقات، عمران و همچنين رييس و نايب رييس كميسيون امنيت ملي و رييس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي به صورت مكتوب متذكر شدم.
مهندس محمد افشاني با اشاره به تاريخ نامه اي كه به نمايندگان نوشته ، افزود: تاريخ نامه 22/10/83 است ، يعني قبل از اينكه بحث بودجه آغاز شود. پس چطور كميسيون آموزش مدعي مي شود آموزش و پرورش در اين خصوص برنامه و پيشنهادي نداشته كه به نمايندگان ارايه بدهد.
رييس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور گفت: ما پيشنهاد داديم با توجه به وجود بيش از 72 هزار كلاس درس خطر آفرين كه 40 هزار كلاس در مرحله حاد و بحراني قرار دارند، مجلس يك دلار به قيمت نفت اضافه كند و از اين محل هر سال هزار ميليارد تومان و در مجموع 3هزار ميليارد تومان اختصاص بدهد تا بتوانيم تا پايان برنامه چهارم توسعه همه مدارس خطرآفرين را حذف كنيم.
افشاني افزود: امسال در بودجه آموزش و پرورش دو رديف اعتباري داريم كه سهم دولت در مقابل سهم خيرين مدرسه ساز حدود 45 ميليارد تومان است و همچنين 45 ميليارد تومان نيز براي استاندارد سازي فضاهاي آموزشي اختصاص داده شده است كه البته اوليت نخست آموزش و پرورش ، نوسازي مدارس فرسوده و قديمي است و در مرحله بعد احداث فضاهاي جديد آموزشي است.
وي با عنوان اين مطلب كه پيش بيني مي شود حدود 500 ميليارد تومان اعتبارات ملي و استاني در سال جاري داشته باشيم، افزود: در طول سالهاي 80 تا 83 حدود 58 هزار كلاس درس در كشور ساخته شده كه 19 هزار و 308 كلاس توسط مردم يا با مشاركت مردم و دولت احداث شده اند.
افشاني با اشاره به اينكه حجم كلاس هاي ساخته شده طي 4 سال گذشته نسبت به سالهاي 76 تا 79 حدود 80 درصد رشد داشته، گفت: كل مشاركت مردم در سال 80 36 ميليارد توامن بود كه اين رقم در سال گذشته به 176 ميليارد توامن افزايش يافت.
ريس سازمان نوسازي و تجهيز مدارس كشور به بازسازي 11 هزار كلاس درس طي دو سال گذشته اشاره كرد و افزود: براي 84 هزار مدرسه شناسنامه تهيه شده كه از اين تعداد 43 هزار و 500 مدرسه در ليست شبكه قرار گرفته است.
وي به طرح مطالعاتي مقاوم سازي مدارس اشاره كرد و گفت: دو سال است كه مطالعه مقاوم سازي مدارس فرسوده را در سازمان آغاز كرده ايم كه به همين منظور در سال گذشته يك ميليارد تومان بهتهران اختصاص داده شد تا 170 مدرسه مورد مطالعه قرار بگيرد.
افشاني افزود: امسال اين طرح با سه ميليارد تومان اعتبار به طور كشوري اجرا مي شود ، ضمن اينكه 4 مدرسه امسال در تهران مقاوم سازي مي شوند.
معاون عمراني وزير آموزش و پرورش همچنين به برگزاري هفتمين جشنواره خيرين مدرسه ساز در روزهاي آخر ارديبهشت ماه جاري در سراسر كشور اشاره كرد و گفت: بيش از 11 هزار شخص حقيقي و حقوقي در حال حاضر در اين امر مشاركت دارند كه اين تعداد نسبت به سال 80 بيش از 50 درصد رشد نشان مي دهد.
نظر شما