به گزارش خبرنگار فرهنگي " مهر " ليلا خسروي سرپرست موزه هاي باستاني و مردم شناسي قلعه فلك الافلاك لرستان در مجمع بين المللي پيوندهاي فرهنگي كهن در ايران و غرب آسيا با بيان اين مطلب افزود : كليه ابزار ، ادوات و اشياء مختلف چه كاربردي و چه تزئيني الهامي خاص از طبيعت اطراف خود گرفته اند ، همچنين هنر لرستان بي تاثير از همسايگانش نيز نبوده است .
وي در ادامه افزود : ممكن است بررسي شيوه بازنمايي حيوانات در آثار هنري گذشتگان موضوع ساده اي به نظر آيد اما در واقع پيچيدگي هاي بسياري در آن پنهان است و مسئله فقط اين نيست كه چگونه نقش حيوان به زبان هنري در آيد ، مسئله به رمز در آوردن طبيعت است كه در اين رمزها فرهنگ نهفته است .
خسروي در ادامه افزود : هر شيوه به ما رمز چيزهايي را درباره جامعه هايي كه آن شيوه را به كار برده ، مي نماياند ، هنر گذشتگان نشانه ارزشمندي براي شناخت نظام فرهنگي ، فكري ، بينش و روش زندگي آنها بوده و اين موضوعي است كه بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد ، پي بردن به اين مسئله كه انسان ها چگونه مي ديدند؟ و چگونه آنچه را مي ديدند در قالب نقش مي ريختند ؟ و اصولا درك آنها از نقوش چه بوده ؟ به بازسازي محيط اجتماعي و بافت فرهنگي آنها كمك مي كند .
سرپرست موزه هاي باستاني و مردم شناسي قلعه فلك الافلاك:
هنر اقوام باستاني ، تحت تاثير نيرو هاي طبيعي بود
هنر اقوامي كه در لرستان مي زيستند به علت نزديكي تنگاتنگ و وابستگي زياد آنها به طبيعت تحت تاثير نيروهاي طبيعي قرار گرفته است .
کد خبر 18122
نظر شما