بهزاد علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر گفت :شهرستان دهلران 7هزار کیلومتر مربع مساحت دارد که وسیع ترین شهرستان استان است که حدود یک سوم از خاک استان را دربرگرفته است.
وی افزود: شهرستان دهلران حدود70 هزارنفرجمعیت، سه بخش و شش دهستان دارد.
وی اضافه کرد:مردم دهلران مردمی متدین وولایت مدارند باتوجه به اینکه این شهرستان حدود 220 کیلومتر مرز مشترک باکشور عراق دارد درجریان انقلاب، 3500 نفر رزمنده دلاور به جبهه اعزام شدند که این شهرستان 300شهید سرافراز،800 جانباز و49آزاده عزیز را تقدیم این انقلاب کرده است.
وی درادامه گفت :ظرفیت کشاورزی این شهرستان آن را به قطب کشاورزی وظرفیت نفت وگاز آن را به قطب نفت وگاز تبدیل کرده است وظرفیت های خوبی در زمینه گردشگری دارد.
علیزاده اضافه کرد: در سال های اخیر و در سال های دولت نهم و دهم شهرستان دهلران به کارگاه سازندگی تبدیل شد.
فرماندار دهلران با اشاره به بخش های کشاورزی گفت: در بخش کشاورزی احداث سدهای دویرج و میمه، توسعه شبکه های آبیاری، تجهیز ونوسازی ارضی ، احداث دو واحد سیلو ذخیره گندم با سیستم مکانیزه، مکانیزم هایی در کشاورزی، شیوه های نوین آبیاری را داشتیم.
وی در ادامه گفت: در بخش نفت و گاز احداث پالایشگاه گاز و گاز مایع NGL3100و کارخانه سیمان در شهرستان دهلران است.
وی با بیان اینکه خدماتی که بعد از پیروزی انقلاب انجام شده قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست گفت: در بخش کشاورزی این شهرستان 105هزار هکتار قابل کشت داردکه 2500نفر مشغول کار کشاورزی هستند.
علیزاده گفت:این شهرستان سهم قابل توجهی در تولید محصولات کشاورزی دارد که حدود 40 درصد است و300 هزارتن انواع محصولات کشاورزی تولید می کند که مهمترین آنها محصول گندم است که حدود 50 درصد گندم کل استان از این شهرستان بدست می آید.
علیزاده بیان داشت: در خصوص نفت و گاز، 160 هزار بشکه در روز از مخازن نفتی شهرستان استخراج می شود.
وی در ادامه اظهار داشت: احداث پالایشگاه گاز و گاز مایع NGL3100 ماموریت این پالایشگاه تامین خوراک برای پتروشیمی دهلران است که حدود یک میلیارد و 200 میلیون دلار ارزش سرمایه کذاری داشته است که برای 1500 نفر به صورت مستقیم وغیر مستقیم شغل ایجاد می شود و از سوختن گازها و نفت خامی که استخراج می شود جلوگیری کرده و تبدیل به خوراک پتروشیمی دهلران می کند.
فرماندار دهلران اضافه کرد: برای پتروشیمی دهلران در سفرهای اول و دوم رئیس جمهور مقدمات کار فراهم شد در آینده که مجتمع پتروشیمی به بهره برداری برسد و برای 1000نفر می توان شغل ایجاد کردکه ارزش اعتباری آن 1.6میلیارد دلار است.
وی بیان داشت: از26 پروژه مهر ماندگار استان پنج پروژه در شهرستان دهلران به بهره برداری می رسد که اتمام کار سد مخزنی دویرج که این سد 11هکتار از ارضی شهرستان را آبیاری می کند و آب صنعتی مورد نیاز پتروشیمی دهلران از این محل تامین می شود و چیزی درحدود24میلیون متر مکعب است.
علیزاده اضافه کرد: سد دویرج 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است وتا سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی افزود: شبکه آبیاری عین خوش فکه که 24هزار از ارضی شهرستان را آبیاری می کند که هم بشکل آبیاری قطره ای و آبیاری بارانی در توسعه شهرستان نقش داشته است.
فرماندار دهلران بیان داشت: دو پروژه مهم ماندگار یکی پروژه سیمان دهلران است که در دست سرمایه گذار بخش خصوصی است و حدود76درصد پیشرفت فیزیکی دارد که فاز اول آن 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که براساس تعهد سرمایه گذار تاپایان سال به بهره برداری م یرسد.
وی درادمه گفت: پروژه گاز رسانی به شهرستان در دو بخش یکی توسط شرکت گاز صورت می گیرد که80درصد پیشرفت فیزیکی داشته است وآن 20درصد پیمانکار مشغول کاراست ودیگری خط انتقال توسط شرکت مهندسین توسعه گاز استان صورت می گیرد که تاپایان خردادماه سال 92 مردم از نعمت گاز بهره مند می شوند وگازرسانی به شهرستان به اتمام می رسد.
علیزاده افزود: شهرستان دهلران دارای 71مسجد، 27کانون فرهنگی وموسسه قرآنی ،5 واحد دانشگاهی با 4800 نفر دانشجو،119واحدآموزشی با11هزاردانش آموز ،12سالن ورزشی با4 هزارورزشکار دارد.
فرماندار دهلران درخصوص راه استان کفت :شهرستان دهلران 38 کیلومتر راه فرعی، 142 کیلومتر راه اصلی ،182 کیلومتر راه روستایی و300 کیلومتر راه اراضی دارد.
وی با اشاره به پروژه کنار گذرشهرستان دهلران گفت: این پروژه 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و نزدیک به بهره برداری است.
نظر شما