۲۶ بهمن ۱۳۹۱، ۱۰:۴۰

آموزش و پرورش در 7 روز؛

حاجی بابایی باز هم بهارستان نشینان را قانع کرد/ تبلت در مدارس

حاجی بابایی باز هم بهارستان نشینان را قانع کرد/ تبلت در مدارس

تغییر اساسنامه انجمن اولیا و مربیان بعد از 20 سال، پاسخ وزیر به پرسش نمایندگان، اجرای طرح ملی شهاب از سال آینده، ارسال پیش‌نویس کتاب‌های جدیدالتألیف به استانها، اختیاری بودن توزیع پیکهای نوروزی و اجرای طرح هر دانش آموز یک تبلت و ... از مهمترین اخبار حوزه آموزش و پرورش در این هفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، در این هفته 153 هزار دانش آموز رقابت در المپیادهای علمی را آغاز کردند.

مرحله اول المپیادهای علمی از 24 بهمن ماه آغاز شد که در این مرحله 153 هزار دانش آموز برای شرکت در رشته های فیزیک، شیمی ، ریاضی، نجوم، کامپیوتر و ادبیات فارسی ثبت نام کرده اند.

مهری سویزی رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در این زمینه توضیح داد: نتایج مرحله نخست المپیادها در اسفند ماه اعلام می شود تا دانش آموزان فرصت کافی برای مطالعه در ایام نوروز را برای مرحله بعدی المپیاد داشته باشند.

مرحله دوم آزمون اردیبهشت سال 92 برگزار می شود و در این مرحله حدود 300 نفر به مرحله اردوهای علمی و پژوهشی تابستانی راه پیدا می کنند. در شهریور ماه آزمون جامع علمی برگزار خواهد شد و در نهایت مدال اوران مشخص می شود.

اختصاص 60 میلیارد تومان اعتبار به فعالیتهای پرورشی در مدارس

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از اختصاص اعتبار 60 میلیارد تومانی برای اجرای برنامه های این معاونت در مدارس کشور خبر داد.

به گفته حسین هژبری، برنامه های معاونت پرورشی به صورت متمرکز در معاونت و غیرمتمرکز در مدارس اجرا می شود و با توجه به اینکه گستردگی برنامه های پرورشی در مدارس بسیار زیاد است، پیش بینی اعتباری ما برای اجرای این برنامه ها 60 میلیارد تومان بوده است.

او با بیان اینکه این اعتبار هنوز اختصاص داده نشده است، توضیح داده همه برنامه های معاونت براساس این اعتبار برنامه ریزی شده است تا بتوان با توجه به تعطیلی مباحث درسی در روزهای پنج شنبه، اجرای برنامه های پرورشی و فرهنگی را در این روز توسعه دهیم.

اجرای طرح هر دانش آموز یک تبلت از سال آینده

این هفته رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش از تعیین تکلیف نحوه ورود تبلت به مدارس کشور تا پایان سال خبر داد و گفت: در سال تحصیلی آینده تعدادی از مدارس شهر تهران به عنوان پایلوت از تبلت استفاده می کنند.
یوسف نوری گفته است: کارگروهی در معاونت فناوری اطلاعات آموزش و پرورش تشکیل شده است و این کارگروه تا پایان امسال نحوه ورود این تبلت ها را به مدارس در حوزه اندازه، رنگ، سخت افزار و نرم افزار تعیین تکلیف می کند. مطالعات و تحقیقات صورت گرفته از سوی کارشناسان نشان داد که می توان از تبلت به عنوان یکی از ابزارهای فناوری های نوین در راستای هوشمندسازی مدارس استفاده کرد.

وی با بیان اینکه در سال تحصیلی آینده تعدادی از مدارس شهر تهران به عنوان پایلوت از تبلت استفاده خواهند کرد، گفت: بهره گیری از فناوریهای نوین می تواند تا 50 درصد زمان مورد نیاز را در مباحث آموزشی و ارائه اطلاعات به داش آموز افزایش دهد.

توزیع پیک نوروز 92 اختیاری است

پیک های نوروزی امسال برای آخرین سال است که در اختیار دانش آموزان البته به صورت اختیاری قرار می گیرد. چرا که معاون آموزش ابتدایی از ممنوعیت توزیع پیک های نوروزی و تابستانی از سال آینده خبرداده و گفته توزیع پیک نوروزی برای نوروز 92 اجباری نیست و با تشخیص مدیران استانی بین دانش آموزان توزیع می شود.

فاطمه قربان توضیح داده است: البته از سال آینده توزیع پیک های نوروزی و تابستانی ممنوع است. برنامه ریزی های گسترده ای برای اوقات فراغت دانش آموزان از سوی نهادهای مختلف در آموزش و پرورش به ویژه کانون های فرهنگی و تربیتی انجام می شود و دیگر نیازی به پیک های تابستانی یا نوروزی برای دانش آموزان نیست.

ارسال پیش‌نویس کتاب‌های جدیدالتألیف به استانها

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی کشور، از ارسال پیش‌نویس کتاب‌های جدیدالتألیف پایه‌های سوم ابتدایی و اول راهنمایی (متوسطه اول) به استان‌ها خبر داد.
حجت الاسلام و المسلمین محی الدین بهرام محمدیان این موضوع را در کارگاه آموزشی رؤسای گروه‌های بررسی محتوای آموزشی و پرورشی و تحقیق و پژوهش استان‌ها مطرح کرده است.

به گفته او، ارسال مستمر قسمت‌های مختلف پیش‌نویس‌ کتاب‌های درسی پایه‌های سوم ابتدایی و اول راهنمایی( متوسطه اول) به استان‌ها انجام شده است. محتوای ارسال‌شده به استان‌ها باید در کارگاه‌های آموزشی با حضور معلمان مجرب هر حوزه، گروه‌های آموزشی، مدرسان روش‌ تدریس مراکز تربیت معلم و متخصصان موضوع مورد نقد و بررسی قرار گیرد.

محمدیان با تأکید بر اینکه پیش‌نویس کتاب‌های درسی غیرقابل استناد است، ادامه داد: با عرضه محتوای تولیدی، ممکن است برخی کتاب سازها نسبت به انتشار حل‌المسائل آن‌ها اقدام کنند، اما اگر یک بخش غیردولتی یا معلمی بتواند کتاب راهنمای مکمل کتاب‌های درسی که آموزش را تسهیل کند و به آن وسعت و تعمیق بخشد تالیف کند، از آن حمایت خواهیم کرد.

تغییر اساسنامه انجمن اولیا و مربیان بعد از 20 سال

اساسنامه انجمن اولیا و مربیان قرار است بعد از 20 سال تغییر کند تا نیروی انسانی و ساختار این انجمن دچار تغییر و تحول شود.

فرشته حشمتیان با اعلام این خبر گفت: یکی از اولویت های کاری سازمان در سال جدید اصلاح ساختار اساسنامه انجمن اولیا و مربیان بود تا این ساختار براساس تغییر و تحولات جدید و براساس برنامه های سند تحول بنیادین به روز شود. اساسنامه انجمن اولیا و مربیان در طول سال و با حضور کارشناسان بررسی شده است و هم اکنون به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه شده است و قطعاً تا قبل از اتمام سال به تصویب نهایی خواهد رسید.

حشمتیان درباره تغییرات انجام شده در اساسنامه توضیح داد: یکی از رویکردهای اصلی ما در تغییرات جدید اساسنامه تقویت جایگاه اولیا و مربیان و توجه به جایگاه مدیریتی آنها در مدارس است.

رئیس سازمان انجمن اولیا و مربیان ادامه داد: یکی دیگر از تغییرات ، توجه به تامین نیروی انسانی مورد نیاز است و بنابراین تلاش شده از افراد علاقه منده به فعالیت در انجمن استفاده شود و براین اساس مشکل چند وظیفه ای کارشناسان در شهرستانها حل شده و ابلاغ می شود.

ماجرای نامه محرمانه وزیر برای استخدام معلمان

در آخرین روزهای آخر هفته باز هم وزیر آموزش و پرورش برای پاسخگویی به ابهامات و سوالات نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره نحوه استخدام 5 هزار مربی قرانی و 15 هزار خدمتگذار در آموزش و پرورش به مجلس رفت.

در ابتدای جلسه موسی الرضا ثروتی به عنوان یکی از سوال کنندگان با اعتراض به نحوه استخدام این 20 هزار نفر خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: چرا جذب معلمان و خدمتگذاران در آموزش و پرورش به صورت آگهی عمومی به تمامی متقاضیان اعلام نشده است اگر جذب این تعداد افراد بر اساس ماده 44 قانون خدمات کشوری باشد باید آگهی عمومی آن چاپ می شد.

به گفته این نماینده مجلس چگونه است که در جذب مربیان قرآنی فوق لیسانس علوم قرآنی دانشگاه تهران قبول نمی شود و لیسانس فیزیک و شیمی به عنوان مربی قرآن به استخدام این وزارتخانه در می آید. شاید حافظ بودن قرآن شرط لازم در این حوزه باشد اما کافی نیست.

ثروتی گفت: چرا به کارگیری و جذب این نیروها در آموزش و پرورش به صورت بخشنامه غیر محرمانه مستقیم به استانها ارسال شده است.

حاجی بابایی این بار هم بهارستان نشینان را قانع کرد

در ادامه حمید رضا حاجی بابایی در پاسخ به صحبت های موسی الرضا ثروتی گفت: شما از نامه محرمانه مستقیم برای جذب مربیان قرآنی صحبت می کنید در حالیکه این موضوع درون سازمانی است؛ وقتی به استانها ابلاغ می شود و همه آنها ملزم به امتحان گرفتن از داوطلبان هستند یعنی اعلام عمومی شده است.

وی در پاسخ به اینکه بسیاری از خدمتگزارانی که جذب آموزش و پرورش شده اند از اقوام روسای آموزش و پرورش هستند توضیح داد: آقای ثروتی 22 آذرماه درباره جذب خدمتگزاران از ما سئوال پرسیدند این در حالی است که من حکم هیچ خدمتگزاری را قبل از اول بهمن امضا نکرده ام چگونه در 22 آذر مشخص شده است که بسیاری افراد از این موضوع ناراضی هستند؛ گاهی اوقات باید به برخی اخبار و شنیده ها شک کرد.

پس از پایان صحبت های حاجی بابایی، ثروتی گفت:با توجه به راهپیمایی باشکوه 22 بهمن و حضور پرشور مردم در این راهپیمایی، اعلام می کنم که پاسخ های وزیر را به رای عمومی نگذارید و اگر ایشان قول بدهند که در صورتیکه که قرار باشد استخدامی در این وزارتخانه انجام شود با آگهی عمومی و امتحان عمومی باشد من نیز از به رای گذاشتن پاسخ ها صرفنظر می کنم و در نهایت بهارستان نشینان از توضیحات حاجی بابایی قانع شدند.

کد خبر 1814848

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha