به گزارش خبرنگار مهر، حسن روحانی در پنجمین کنگره حزب اراده ملت که امروز در تهران برگزار شد ، با اشاره به جایگاه احزاب و نقش آن در ائتلای جامعه اظهار داشت: متاسفانه بعد از 35 سال در ایران هنوز احزاب نتوانسته اند جایگاه شایسته و بایسته خود را بازیابند، اما این حق طبیعی ملت بزرگ است و برای احقاق این حق باید تلاش کرد.
وی با بیان اینکه تجربه های بشری مرز نمی شناسد، تصریح کرد: همانطور که صنعت، علم و هنر مرز نمیشناسد، ما باید از تجربه دیگران برای بهتر اداره کردن جامعه استفاده کنیم و حزب یکی از تجربه هایی است که دنیای مدرن از آن استفاده کرده و شاید بتوان گفت که مردم سالاری بدون احزاب ناقص است و نمیتواند به همه اهداف خود بخوبی دست یابد.
روحانی حزب را پل ارتباطی مردم و حاکمیت خواند و گفت: حزب برای ایجاد اعتماد بین مردم و حاکمیت است وقتی حزب می خواهد کاندیدا معرفی کند می خواهد ایجاد اعتماد کند و به اطرافیان خود اعلام کند که من تلاش خود را برای دست یافتن به افراد شایسته کردم، بنابراین حزب اعتمادساز است.
کاندیدای احتمالی انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه حزب باید تعامل ایجاد کند، گفت: حزب باید بتواند خواست مردم را به مسئولان منتقل کند و این ارتباط دو سویه در فصل انتخابات باید ملموستر و پررنگ تر باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: گاهی یک روز از زندگی ارزش و اندازه اش به اندازی یک عمر است و گاهی یک تصمیم از تصمیم ملت در یک مقطع برای آن سرنوشت ساز خواهد بود. بنابراین ساعت سرنوشت از همه عمر ارزشش بالاتر است و انتخابات نیز جزء "خیر من الف شهر" می شود.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه یک انتخاب غیردقیق مشکلات زیادی برای جامعه به همراه می آورد، یادآور شد: ما در آستانه دو انتخاب مهم شوراها و ریاست جمهوری هستیم. قانون اساسی به صراحت به ما می گوید که رئیس جمهور باید چه شرایطی داشته باشد و طبق اصل 115 قانون اساسی رئیس جمهور باید یک رجل سیاسی و مذهبی باشد، اما در کشور ما چند رجل سیاسی وجود دارد.
وی تاکید کرد: اگر از مردم بخواهیم که رجل سیاسی را نام ببرند از عدد 10 تا 20 تجاوز نمی کند و در عین حال قانون اساسی نیز به این شرایط اکتفا نکرده و مدیر و مدبر بودن را نیز بر این صفات افزوده است.
وی با تعریف مدیر و مدبر بودن رئیس جمهور گفت: مدیر بودن یعنی توانایی اداره یک کشور را داشته باشند و باید در کنار آن مدبر هم باشد یعنی بتواند آثار و ثمرات یک تصمیم را پیش بینی کند. البته پیش بینی نه پیشگویی توسط دیگران.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دیگر صفات رئیس جمهور گفت: غیر از صفاتی که ذکر شد رئیس جمهور باید دارای حسن سابقه، امانت دار، متقی، مومن، متعهد به مبانی جمهوری اسلامی و مذهب رسمی کشور باشد.
وی با تاکید بر اینکه رئیس جمهور باید به منشور ملی و قرارداد قانون اساسی پایبند باشد، تاکید کرد: رئیس جمهور باید فصل سوم قانون اساسی را که در برگیرنده حقوق ملت است را رعایت و محقق سازد.
رئیس جمهور باید امنیت مردم را تامین کند؛ اما امروز تجسس و ضبط مکالمات افتخار محسوب می شود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: این فصل سوم 24 اصل دارد و رئیس جمهور موظف است که این 24 اصل را اجرایی سازد، قانون اساسی می گوید امنیت مردم باید فراهم شود، اما امروز تجسس و ضبط مکالمات یک افتخار محسوب می شود.
کاندیدای احتمالی انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: وظیفه اجرای قانون اساسی برعهده رئیس جمهور است، لذا رئیس جمهور باید به این قانون متعهد باشد و به آن ایمان آورده باشد.
روحانی با اشاره به ویژگی های رئیس جمهور آینده گفت: ما در شرایطی هستیم که امروز رئیس جمهور علاوه بر اینکه باید علم و شناخت نسبت به مردم و جامعه خود داشته باشد و جهان را بشناسد باید عالم و دانا نسبت به شرایط کشور و جهان باشد باید قدرت اداره جامعه را داشته باشد و شجاع و مدبر باشد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: شجاع به این معنا نیست که سخن درشتی بگوید، شجاعت به این معناست که اگر اشتباه کرد به صراحت به مردم بگوید که اشتباه کرده است. رئیس جمهور باید خلوص نیت داشته باشد و تمام وقت خود را وقف مردم کند و با این خصوصیت وارد صحنه شود، اما در شرایط کنونی تنها این ویژگی ها کافی نیست؛ چراکه مقطع فعلی ویژه و حساس است.
وی ادامه داد: کشور ما امروز از لحاظ بین المللی و اقتصادی دارای شرایط ویژه ای است و رئیس جمهور آینده حداقل باید علاوه بر ویژگی های ذکر شده سه ویژگی دیگر داشته باشد که یکی از آن ویژگی ها قدرت اجماع سازی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در توضیح قدرت اجماع سازی گفت: رئیس جمهور باید بتواند در میان نهادهای مسئول از یک طرف و قوانین مصوب و قوانین موضوعه از طرف دیگر و سیاست ها و راهبردهای مقام معظم رهبری که عموما در قالب سیاست های کلی ابلاغ می شود، اجماع بوجود بیاورد.
رئیس جمهوری که با مجمع و مجلس قهر کند نمی تواند کشور را بخوبی اداره کند
وی با تاکید بر اینکه رئیس جمهور در کنار اجرای قوانین می تواند خود تصمیم ساز نیز باشد، گفت: رئیس جمهور با دادن لوایح خوب به مجمع و مجلس و با حضور در کمیسیون های مجمع و مجلس می تواند در تصمیم سازی نیز حضور داشته باشد اما اگر فردی با مجمع در مجلس قهر کرد نمی تواند کشور را اداره کند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: هر کسی در هر سمتی است باید بداند یا نماینده مردم است یا نامشروع است و باید بتواند با خواست ملی اجماع داشته باشد، یعنی برای هر اقدامی که می خواهد انجام دهد، نظرات مردم را کسب کند و آنچه که ضروری است این است که اکثریت قاطع جامعه باید حامی یک نظر، اراده و تصمیم باشند.
روحانی با اظهار تاسف از اختلاف ها و شکاف ها که امروز در میان نهادها بوجود آمده است، گفت: ما احتیاج داریم رئیس جمهور آینده قدرت اجماع سازی داشته باشد و در کارنامه و مسائل استراتژیک نیز این کار را تجربه کرده باشد؛ چراکه بسیاری از مشکلات ما از درون نشأت می گیرد.
کاندیدای احتمالی انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه دومین ویژگی که رئیس جمهور آینده باید داشته باشد، توان مدیریت در شرایط ویژه است، گفت: البته من تعبیر به بحران نمی کنم اما حداقل شرایط حساس است و عادی نیست و شرایط ویژه و حساس نیز مدیریت خاص خود را می طلبد.
وی افزود: بعضی ها در زمین صاف و بدون هیچ پیچی رانندگی بلد هستند اما در این شرایط که هم ماشین بینقص و هم جاده آسفالت نیست، رئیس جمهور باید یک مدیریت و توان ویژه ای برای اداره کشور داشته باشد.
روحانی قدرت توان و مذاکره با دنیا را سومین ویژگی خاص رئیس جمهور آینده عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی رئیس جمهور آینده باید قدرت توان مذاکره با دنیا را داشته باشد ما که نمی خواهیم مرتب اعلامیه و شعار بدهیم باید مشکلات را از راهش حل و فصل کنیم. بعضی از معضلات پیچیده است و تبدیل به گره کور شده است. مسائل ما با دنیا با تهدید ما و یا تهدید آنها حل نمی شود.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: باید با مذاکره با دنیا مسائل بین المللی را حل و فصل کنیم ؛ مذاکره دانش خود را می خواهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مذاکره این نیست که کسی بنشیند سخن بگوید و در نهایت به تفاهم برسد مذاکره نیازمند یک مدیر اجرایی و توانمند است.
اولین وظیفه رئیس جمهور آینده بازگرداندن ثبات و آرامش به جامعه است
روحانی با تاکید بر اینکه مردم ما می توانند بهترین ها را برگزینند، تصریح کرد: اولین کاری که رئیس جمهور آینده باید بر دوشش بگیرد، این است که اعتماد و آرامش را برگرداند.
وی افزود: جامعه و شرایط ما در تمام بخش ها بویژه در بخش اقتصادی بی ثبات است ما دچار آشفته بازار هستیم.
ما هر شب خوابمان، خواب اصحاب کهف است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ملت ایران به خواب اصحاب کهف می روند، گفت: اصحاب کهف یکبار خوابید و دید که پولش یک مفهوم و اعتبار دیگری دارد اما ما هر شب به خواب اصحاب کهف میرویم و صبح که بیدار می شویم پولمان در بازار یک مفهوم دیگری دارد.
وی افزود: رئیس جمهور باید بتواند در شرایط آشفته بازار برنامه ریزی کند نمی گوییم برای 10 سال یا 20 سال بعد حداقل برای 10 روز یا یکماه بعد یک تصمیم ثابت بگیرد.
کاندیدای احتمالی انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: امروز یک شخص صبح وزیر است و دو ساعت دیگر وزیر نیست. ممکن است این تغییر و تحول در هر جامعه ای اتفاق بیفتد اما این تغییرات باید یک نرم و چارچوب مشخص داشته باشد، لذا اولین هدف برای آینده کشور بازگشت ثبات و آرامش است.
وی با بیان اینکه مردم نگران بی ثباتی در جامعه هستند، گفت: ثبات و آرامش، امید و اعتماد را به جامعه برمی گرداند بدون امید به آینده سرمایه گذاری شکل نمی گیرد. پول از کشور خارج می شود و مغزها از کشور فراری خواهند شد.
وی افزود: زمانی مسئول اقتصادی حرف می زد و همه اعتماد می کردند اما امروز مسئول اقتصادی یک صحبتی می کند و فردایش یک مسئول دیگر صحبتی دیگر و مسئول بالاتر آن صحبت ها را رد می کند بنابراین دیگر در جامعه اعتمادی نیست.
روحانی با بیان اینکه شرایط امروز شرایطی نیست که مناسب یک ایرانی باشد، تصریح کرد: ملت ما دارای یک تمدن بزرگ تاریخی است که انقلاب عظیمی را به ثمر رسانده و توانسته است هشت سال در دفاع مقدس بایستد اما امروز از لحاظ مادی زندگی مناسبی ندارد.
کاندیدای احتمالی انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری با طرح این سوال که آیا امروز اخلاق در جامعه ما حاکم است، گفت: آیا در جامعه ما دروغ معنا ندارد؟، آیا راست گویی حاکم است؟، آیا برنامه درست در کشور ما حاکم است؟ رئیس جمهور آینده باید زندگی مردم را بهبود بخشد و آنچه که در شأن یک ایرانی پرافتخار است را فراهم سازد.
وی با تاکید بر اینکه ما نیاز به توسعه و پیشرفت داریم، یاد آور شد: کشور ما به عنوان یک کشور پیشرفته باید هماهنگ با چشم انداز حرکت کند اما امروز بیش از یک سوم از زمان اجرای چشم انداز 20 ساله گذشته و بیشترین ارز و پول را هم در اختیار داشتیم اما امروز به کجا رسیده ایم.
کاندیدای احتمالی انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهور با یاد آوری این مطلب که امسال سال تولید ملی بود اما به این شعار عمل نشد، گفت: آیا ما به این هدف نزدیک شدیم یا هنوز در روند تولید با مشکل های زیادی روبرو هستیم؟ آیا جوانان ما شاغل شدند و یا کارگران ما بیکار؟
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه رئیس جمهوری که با مجمع و مجلس قهر کند، نمی تواند کشور را بخوبی اداره کند، گفت: رئیس جمهور آینده باید قدرت اجماعسازی بین نهادهای مختلف را داشته باشد.
کد خبر 1815445
نظر شما