به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مصداقی نیا پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران در بیرجند، برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع را از شاخصترین برنامه های در حوزه سلامت طی برنامه پنجم توسعه دانست و اظهارداشت: در این راستا وزرات متبوع موظف به اجرای برنامه در جمعیت شهری که حدود 53 میلیون نفر را شامل می شود، است.
وی با بیان اینکه این برنامه در سال های مازنداران و فارس اجرا شده است، افزود: این طرح در استان قزوین نیز به زودی اجرا می شود و در مابقی استانها نیز در دست بررسی است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به سایر فعالیت های این وزارت اشاره کرد و بیان داشت: میزان مرگ و میر مادران باردار از 240 مورد در سی سال گذشته به 21 مورد به ازای هر 100 هزار تولد زنده کاهش یافته است.
وی از وجود شش هزار مرکز بهداشتی درمانی روستایی، شهری، شهری روستایی و پایگاه بهداشت فعال در کشور خبر داد و گفت: هم اکنون 18هزار خانه بهداشت در روستاهای کشور وجود دارد.
مصداقی نیا با اشاره به فعالیت 900 بیمارستان در سطح کشور، تصریح کرد: در حال حاضر 52 دانشگاه علوم پزشکی در کشور فعال بوده و در حوزه سلامت مردم فعالیت دارند.
وی ادامه داد: شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی که در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاسیس شد دسترسی بسیار خوب به سطح اول سلامت را فراهم کرده است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص به شاخص های بهداشتی، یادآور شد: با ارتقای این شاخص ها طی دوران انقلاب اسلامی، امید به زندگی از 52 سال به 73 تا 74 سال رسیده است.
نظر شما