دکتر مهدی محمدزاده در گفتگو با خبرنگار مهر در عین حال افزود: آنفلانزا بیماری فصلی بوده و در خصوص مبتلایان این بیماری در استان و یا تعداد فوتی ها آماری در دست نداشته و آمار و ارقام به جایی نمی دهیم.
وی ادامه داد: اما با توجه به نمونه های مشاهده شده و موارد گزارش شده از بیمارستان ها و بستری ها تایید شده که آنفولانزا به صوت اپیدمی و همه گیر در استان شایع شده که رعایت بهداشت فردی برای مقابله با آن ضروریست.
ضرورت رعایت بهداشت فردی
از سوی دیگر رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر در در مرکز بهداشت استان در بخش دیگری از سخنان خود به توصیه های بهداشتی اشاره کرد و گفت: ماندگاری ویروس در فصل سرما زیاد بوده، در جمع های کوچک شیوع یافته و انتقال می یابد که در این مکان ها رعایت نکات بهداشت فردی ضروریست.
دکتر محمد زاده با اشاره به علائم این بیماری اظهار داشت: آنفلانزا با تب ناگهانی، گلو درد، سر درد و در برخی موارد حالت تهوع شروع می شود و با توجه به اینکه در برخی موارد مرگ و میر هم دارد رعایت اصول بهداشت فردی و تنفسی مهم است.
وی یادآور شد: رعایت بهداشت فردی در فصل سرما، شست و شوی مرتب دست و صورت و استفاده از ماسک بهترین راههای پیشگیری از سرما خوردگی و آنفولانزا هستند اما در این میان مبتلایان به این بیماری باید توجه داشته باشند به صورت بی رویه و بدون تجویز پزشک از انواع آنتی بیوتیک ها استفاده نکنند.
محمد زاده تاکید کرد: آنتی بیوتیک ها تاثیری در بهبودی بیماری نداشته و تنها استفاده بی رویه آنها باعث افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماری شده و از سوی دیگر هزینه درمان را بی جهت بالا می برند.
وی در عین حال افزود: به جای مصرف آنتی بیوتیک ها بیماران می توانند برای کمک به روند بهبودی و درمان سریع از مایعات گرم همچون چای و انواع دم کرده ها و انواع مرکبات فصلی که در بهبودی بسیار موثر هستند، استفاده کنند.
نظر شما