به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، هميلتون معتقد است علوم مربوط به ذهن و مغز دريچه اي بر روي ما مي گشايند كه هيچيك از متفكران پيشين از اين چشم انداز برخوردار نبوده اند.
به نظر اين پژوهشگر فهم الهيات و مباحث كلامي بدون تأمل و توجه به مفاهيم و پديده هايي چون تجربيات انساني، خود، نفس و آگاهي ، راه به جايي نخواهند برد و اين حوزه ها البته حوزه هايي به شمار مي روند كه از دريچه مباحث عصب شناسي كه در ذيل فلسفه ذهن بسط مي يابند ، رنگ و بويي تازه به خود گرفته اند.
اين پژوهشگر چندان راه افراط نمي پويد كه بگويد مي توان از دل بررسيهاي عصب شناسي به كنه و ماهيت آگاهي رسيد اما اين پژوهشها را شرط لازم براي پرداختن به موضوع مهم ، اما دشوار آگاهي قلمداد مي كند.
اين پژوهشگر مي پذيرد كه آشنايي با تحولات فكري موجود در فلسفه ذهن و عصب شناسي به معناي تأييد همه دستاوردهاي اين شاخه ها نيست ، چرا كه در اين حوزه نيز مانند همه حوزه هاي فكري ديگر ما با ديدگاههاي متفاوت روبرو هستيم و در اين زمينه بيش و پيش از هر چيز مي توان به اتخاذ رويكردها و چشم اندازهاي كلان انديشيد، اين ديدگاهها هستند كه حتي پژوهشگر مباحث الهيات و خداشناسي از آشنايي با آنها گريزي ندارد.
نظر شما