دكتر حميد خوشگفتار در گفت و گو با خبرنگار حوزه و دانشگاه " مهر " افزود: در حال حاضر نزديك به 650 ساختمان خوابگاهي در سراسر كشور وجود دارد كه 128 هزار دانشجو را از 60 دانشگاه و موسسه آموزش عالي تحت پوشش قرار داده است.
وي خاطر نشان كرد: اين ميزان دانشجوي خوابگاهي 44 درصد از كل دانشجويان آموزش عالي را به خود اختصاص داده اند.
خوشگفتار تصريح كرد: اقداماتي در خصوص بهينه سازي و بازسازي ساختمان هاي قديمي خوابگاه ها در نظر گرفته شده كه اگر بودجه لازم به اين امر اختصاص داده شود تجهيزات رفاهي اين خوابگاه ها از جمله وسايل اتاق ها، آشپزخانه ها، نمازخانه ها، سالن مطالعه بهبود خواهد يافت.
وي تصريح كرد: در سال جاري پانزده ساختمان خوابگاهي جديد نيز در برنامه هاي آموزش عالي در نظر گرفته شده است كه به بهره برداري خواهد رسيد.
مدير صندوق رفاه وزارت علوم خاطر نشان كرد: از وقتي كه دوره هاي شبانه كار خود را آغاز كرده اند استفاده از خوابگاه هاي خودگردان به خصوص در شهرستان ها افزايش يافته است.
وي افزود: دانشگاه ساختمان هايي را در سطح شهر انتخاب و براي دانشجويان اجاره مي كند كه اجاره بهاي آن را دانشجويان پرداخت مي كنند. به دليل آن كه اين اجاره بين دانشجويان تقسيم مي شود براي آنها به صرفه تر از اجاره اتاق به صورت فردي است. اين خوابگاه ها به خوابگاه هاي خودگردان شهرت پيدا كرده اند.
وي در خصوص استاندارد بودن فضاي خوابگاه ها گفت: فضاي لازم استاندارد براي هر نفر در خوابگاه ها بين 12 تا 14 متر است كه اين فضا در ايران بين 9 تا 10 متر است كه به دليل فضاي كم خوابگاه ها هر اتاق به 3 يا 4 نفر اختصاص داده مي شود. به همين علت در بسياري از ساختمان ها با تراكم دانشجو و كمبود تجهيزات و امكانات رفاهي براي اين افراد مواجه هستيم.
نظر شما