به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري "مهر" ، دكتر حبيبه مظفري دستيار پزشكي اجتماعي و دكتر بهروز نبئي استاد يار گروه پزشكي اجتماعي دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران در پژوهشي شيوع چاقي و اضافه وزن در دانش آموزان دختر مقطع راهنمايي شهر تهران را بررسي كردند .
فراواني چاقي و اضافه وزن در كودكان و روند صعودي آن در دهه هاي اخيرشكل نگران كننده اي به خود گرفته است با توجه به اين مساله كه چاقي در اين سنين زمينه ساز چاقي در بزرگسالي و عوارض مربوط به آن است ، در اين مطالعه شيوع آن بررسي شده است .
در جريان يك مطالعه مقطعي كه شامل يك نمونه هزارو 800 نفري از دانش آموزان دختر در مقطع راهنمايي شهر تهران بود ، اندازه گيري قد ، وزن و محاسبه ضريب توده بدني صورت گرفت و فرم پرسشنامه در مورد عوامل مرتبط با آن نيز تنظيم گرديد . پس از محاسبه BMI و تعيين مقادير بالاي صدك 95 ونيز مقادير بين صدك 85 و 95 براي سن و جنس مربوط ، به ترتيب افراد چاق و افراد داراي اضافه وزن مشخص شدند .
شيوع كلي چاقي و اضافه وزن در گروه مورد مطالعه به ترتيب ، 7/7 درصد و 3/13 درصد به دست آمد كه در مجموع مي توان گفت كه 21 درصد دانش آموزان گروه هدف داراي وزن بيش از حد نرمال بودند . همچنين بين چاقي ، سن ، مدت زمان پياده روي تا مدرسه ، شكل ظاهري دانش آموز و درك ذهني كودك از خود رابطه معني دار آماري مشاهده شد . ولي بين چاقي و ميزان تحصيلات والدين ، شغل آنها ، تعداد ساعات تماشاي تلويزيون در روز ، نوع سرگرمي دانش آموز ومحل زندگي وي رابطه معني دار آماري يافت نشد .
با توجه به برآورد شيوع 20 درصدي چاقي و اضافه وزن در اين مطالعه و همچنين ارتباط عواملي نظير سن ، نوع مدرسه ، زمان پياده روي تا مدرسه ، شكل ظاهري و نيز درك ذهني كودك از خود ، ضرورت توجه جدي تر به اين امر و طراحي مداخلات مناسب ، روشن تر مي گردد .
نظر شما