صادق خليليان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهربا اشاره به ادغام وزارتخانه ها از جمله وزارتخانه هاي صنايع و معادن و بازرگاني گفت: چنانچه اين ادغامها در راستاي كوچك سازي حجم اداري دولت و افزايش كارآيي آن باشد مي تواند براي كشورمفيد واقع شود، در غير اين صورت براي بخش صنعت و معدن و بازرگاني كشورمصيبت بار خواهد بود.
وي افزود: تجربه ناموفق ادغام وزارتخانه هاي جهاد سازندگي و وزارت جهاد كشاورزي حاكي از آن است كه ادغام دو وزارتخانه صنايع و معادن و بازرگاني نيز با موفقيت همراه نخواهد بود.
وي تصريح كرد: در بودجه سال 84 ميزان هزينه هاي جاري دولت بيش از42 ميليارد دلار است كه نشان مي دهد حجم اداري دولت بسيارحجيم، هزينه بر و ناكارآمد است.
استاد اقتصاد كلان دانشگاه تربيت مدرس خاطر نشان كرد: بنابراين كوچك سازي حجم اداري دولت و كاهش هزينه ها بسيار ضروري است اما وقتي دو وزارتخانه را درهم ادغام مي كنند بايد منجر به كاهش حجم اداري ، كاهش قابل توجه در هزينه ها و افزايش كارآمدي شود كه در غير اينصورت يك وزارتخانه جديد بسيارحجيم و پرهزينه ايجاد مي شود كه توسط يك مديريت واحد نمي تواند اداره شود.
خليليان افزود: چراكه وزيري كه از عهده مديريت يكي از وزارتخانه ها بر نمي آيد چگونه مي تواند دو وزارتخانه را در قالب يك تشكيلات اداري مديريت كند.
به گفته وي، ادغام دو وزارتخانه جهاد سازندگي و كشاورزي نه تنها حجم اداري و هزينه ها را كاهش نداده بلكه موجب ناكارآمدي در بخش كشاورزي نيزشد.
وي افزود: بدون ادغام نيزمي توان حجم اداري و هزينه ها را كاهش داد و پس از افزايش كارآيي وزارتخانه ها در مرحله بعد به ادغام آنها بطورسنجيده و كارشناسي اقدام كرد.
نظر شما