به گزارش خبرنگار سياسي " مهر" ، نشست كميته دانشجويي حزب مشاركت با موضوع " نسبت معرفت و تكنولوژي با دموكراسي" در محل شاخه جوانان اين حزب برگزار شد.
الهه كولايي معاون دبيركل حزب مشاركت و سخنگوي دكتر معين يكي از سخنرانان اين همايش دربخشي ازسخنانش با انتقاد از تحريم كنندگان انتخابات رياست جمهوري ، گفت: خانه نشيني ثمري ندارد، آيا خانه نشيني مردم در 28 مرداد 1332 باعث توقف دموكراسي خواهي در ايران نشد، دموكراسي جز با بهره گيري از ظرفيت هاي موجود و حضور مردم به نتيجه نخواهد رسيد.
كولايي به ويژگي هاي خاص معين براي كانديداتوري انتخابات رياست جمهوري اشاره كرد و گفت : معين فاز دوم اصلاحات را از جايي كه خاتمي فاز اول آن را به پايان برد، شروع خواهد كرد. معين با توجه به خلايي كه در جامعه در خصوص حضور و نقش آفريني دانشگاهيان ، وجود دارد مي تواند اين خلاء را پر كند.
وي افزود: ما در پي اصلاح اصلاحات هستيم، خاتمي دستاوردهاي قابل توجهي داشت ولي رفتارهايي هم داشت كه نبايد انجام مي داد، معين نمي خواهد هشت سال خاتمي را تكرار كند.
كولايي شرايط منطقه اي و بين المللي را موافق و هماهنگ با رياست جمهوري معين دانست و گفت: شرايط امروز جهاني و بين المللي به عنوان يك فاكتور مهم ، معين را از خاتمي متمايز كرده است.
وي گفت: ما ايراني ها تا به حال نتوانسته ايم به درستي آنچه را كه مي خواهيم، عملياتي كنيم ، تحقق دموكراسي فقط در جابجابي قدرت نيست، ساختارهاي حقوقي تحت تاثير دگرگوني ساختارهاي حقيقي ، متحول مي شود.
يكي از حضار نظر كولايي را در مورد اين نظركه نهاد دين هميشه در مواقع حساس ، به ضرر جنبش دموكراسي خواهي وارد ميدان شده و جامعه را به عقب رانده است، جويا شد و كولايي جواب داد: مشكل امروز ما به اصل و ماهيت دين بازنمي گردد، بلكه به تفسيرهايي بازمي گردد كه از نقش و رابطه دين با حقوق انسانها مي شود كه اين تفسيرها هم ناشي از ميراث تاريخي اسبتداد در چامعه است، در انقلاب اسلامي تفسيري كه امام خميني از دين داشت، كاملا مترقي بود.
عضو ارشد حزب مشاركت در پاسخ به سئوالي در خصوص ناكارآمدي اصلاح طلبان و لزوم حضور هاشمي براي سروسامان دادن به كشور، گفت: گفتمان " نمي توانند ويا نمي گذارند" كه متاسفانه خود اصلاح طلبان به آن دامن زدند ، باعث شد وضع فعلي به وجود بيايد و نتيجه منطقي اين گفتمان اين است كه مردم دنبال كسي باشند كه " بتواند" و مطرح شدن هاشمي رفسنجاني هم از اين جهت است.
استاد دانشگاه حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران در مورد احتمال رد صلاحيت يا شكست معين در انتخابات گفت : اگرمعين رد صلاحيت شود، براي شركت در انتخابات امكاني نخواهيم داشت و اگر معين شكست بخورد، معنايش اين است كه مردم معين و جريان حامي او را قبول ندارند.
كولايي در مورد شروط مهندس موسوي براي حضور در رقابت رياست جمهوري گفت: رويكرد معين بر خلاف موسوي اين بود كه بايد در حين عمل و اجرا شرط گذاشته شود و نه اينكه از قبل براي حضور شرط بگذارند.
لازم به ذكر است ، برگزار كنندگان جلسه فوق سئوال كتبي خبرنگار سياسي " مهر" از خانم كولايي را قرائت نكردند،
سئوال خبرنگار " مهر" اين بود: برخي از صاحبنظران و اصلاح طلبان دلايل بن بست اصلاحات در هشت سال اخير را به عدم تفكيك نقش "رهبر اصلاحات" و "رئيس جمهور" مربوط دانستند ، اگر معين رئيس جمهور شود، رهبر اصلاحات خواهد بود يا رئيس جمهور؟
نظر شما