به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، بنا بر اظهارات "مارك ريكور" پسر "ريكور"، وي در طي شب به مرگ طبيعي در خانه خود در غرب پاريس درگذشت.
وي احتمالاً به واسطه اثر پديدارشناسي خود درباب مطالعه مفاهيم شكل وقايعي كه واقعيت فرد را شكل مي دهند و جستجو براي درك اين امر كه مردم چگونه مي توانند بر ضعف و ترديدها به واسطه نگاه كردن به ميراث معنوي خود فائق آيند به شهرت دست يافته است.
بر اساس گزارشات لس آنجلس تايمز، "ريكور" در سال 2004 در گفتگو با روزنامه فرانسوي زبان لوموند گفت : اگر بايد ديدگاه خودم از دنيا را مطرح مي كردم مي گفتم جايي كه من به دنيا آمدم، فرهنگي كه كسب كرده، آنچه خواندم، آنچه يادگرفتم ، آنچه درباره آن تفكر كردم اكنون و اينجا را شكل داده است من آن را كنشي مي دانم كه متناسب شده است.
"ريكور" نويسنده 20 كتاب، در آثار خود موضوعاتي را از قبيل شر، گناه، زبان شناسي، روانشناسي، ماركسيسم، دين و نقش اخلاق در سياست مورد بررسي قرار داده است.
در ماه نوامبر گذشته "ريكور" و مورخ آمريكاي "جاروسلاو پلكان" به صورت مشترك دومين جايزه "جان دبليو. كلاگ" از كتابخانه كنگره براي يك عمر دستاور در علوم انساني از آن خود كردند. اين جايزه يك ميليون دلاري به رشته هايي تعلق مي گيرد كه جايزه نوبل در برگيرنده آن نيست.
"ريكور" همچنين موفق به اخذ جايزه "كروكس دو ژور" و جايزه بزرگ فلسفه از آكادمي فرانسه شد.
"ژان پير رافارين" نخست وزير فرانسه در باره مرگ ريكور در بيانيه اي گفت : امروز فردي بيش از يك فيلسوف را از دست داديم. انسانگرايان اروپايي درحال سوگواري از دست دادن مستعد ترين ناطق خود هستند.
"ريكور" در شهر والانس به دنيا آمد و در جنگ جهاني اول والدين خود را از دست داد و توسط جد پدري و عمه مجرد خود بزرگ شد. وي در سال 1932 از دانشگاه رنس فارغ التحصيل شد و فوق ليسانس و دكتراي خود را از دانشگاه سوربن گرفت.
زماني كه جنگ جهاني دوم آغاز شد، او دريك دبيرستان تدريس مي كرد و به ارتش فرانسه خوانده شد و در مدت مديدي از زمان جنگ را در اردوگاه اسرا در آلمان به سر برد.
پس از جنگ، او در چندين موقعيت تدريس از جمله تدريس در سوربن، دانشگاه شيكاگو، يل، كلمبيا قرار گرفت. وي همچنين براي مركز ملي تحقيقات علمي نيز فعاليت مي كرد و در حزب سوسياليست فعال بود.
از ريكور سه كتاب به زبان فارسي منتشر شده است كه عبارتند از : زمان و روايت ( جلد اول و دوم ) ، و زندگي در دنياي متن . همچنين نظريات ريكور در باب هرهنوتيك نيز در كتابهاي مختلف فارسي مطرح شده است . ريكور در ساليان اخير چند بار نيز به ايران سفر كرده و با فيلسوفان و انديشمندان ايراني ديدار داشته است .
نظر شما