وي در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر"، از "حزب كارگزاران سازندگي" به عنوان "يك حزب واقعي" ياد كرد و ادامه داد : اگر مولفه هاي يك حزب را در نظر بگيريم ، كارگزاران سازندگي از معدود احزاب ايران است كه داراي اين مولفه ها است و مقايسه اين حزب با ساير احزاب نشان مي دهد كارنامه آن بسيار روشن و برجسته است.
سجاديان گفت : كارگزاران از ابتدا يكي از زيباترين اساسنامه ها و مرامنامه ها را تقديم وزارت كشور و خانه احزاب ايران كرد و موسسان و اعضاي شوراي مركزي اين حزب، سياست مداران دلسوز نظام و معتقد به توسعه كشور هستند كه در همه مراحل حساس كشور در صحنه حضور داشته اند و برخلاف تصور رايج، هدف آنها از تاسيس كارگزاران، فراهم كردن زمينه فعاليت هاي اقتصادي نبوده است.
وي توضيح داد: اگر نفوذ اجتماعي را از مولفه هاي احزاب بدانيم ، حزب كارگزاران با جذب بسياري از مردم به خود، آنها را به حضور در عرصه هاي مختلف سياسي از جمله انتخابات مختلف رياست جمهوري، مجلس شوراي اسلامي و شوراهاي اسلامي شهر فراخوانده و هزينه هاي سنگيني نيز در اين مسير متحمل شده است.
سجاديان خاطرنشان كرد: " اگر عضوگيري را از ديگر مولفه هاي يك حزب بدانيم، در اين زمينه نيز كارگزاران موفق بوده است و امروز اين حزب در سراسر كشور دفتر فعال و اعضاي توانمند دارد و اگر مدتي فعاليت هاي آن در تهران كمرنگ به نظر مي رسد، علت آن است كه ساختمان مركزي حزب در حال بازسازي و مرمت است و فعلا اعضاي حزب در ساختمان ديگري فعاليت مي كنند".
مدير مسوول روزنامه "كارگزاران" در گفتگو با مهر تاكيد كرد : حزب كارگزاران سازندگي تاكنون كنگره رسمي برگزار نكرده، اما در عين حال جلسات فراگير و ميتينگ هاي زيادي برگزار كرده است و چنانچه برخي مواقع فعاليت احزاب محدود مي شود، به دليل آن است كه فرهنگ تحزب در كشور نهادينه نشده است و احزاب نمي توانند با انجام وظايف خود، مردم را سياسي و اجتماعي نگهدارند.
سجاديان يكي از وظايف اصلي دولت را تقويت احزاب در عين احترام به اصل استقلال فكري و رفتاري آنان دانست و گفت : وزارت كشور و خانه احزاب بايد با شناخت توانمندي ها و ظرفيت هاي احزاب، از احزاب فعال و فراگير در كشور حمايت و آنها را هدايت كنند، اما متاسفانه يا به وظايف خود عمل نمي كنند يا عادلانه عمل نمي كنند.
اين روزنامه نگار با بيان اينكه "حزبي كه دنبال قدرت نباشد، نمي توان عنوان حزب را بر آن گذاشت" تصريح كرد : حزبي موفق است كه بيشترين كرسي عرصه مديريت اجرايي را به خود اختصاص دهد و انديشه هاي خود را در فرهنگ مديريت كشور نهادينه كند.
سجاديان در خصوص نحوه تعامل ديروز و امروز حزب كارگزاران سازندگي با هاشمي رفسنجاني اظهار داشت : افراد، حزب نيستند و ممكن است برخي اعضاي يك حزب، رفتاري مغاير با خواسته ها و ديدگاه هاي حزب متبوعشان داشته باشند، اما براي بررسي مواضع و عملكرد يك حزب، بايد آراي جمعي و ارگان يا بيانيه هاي رسمي حزب را بررسي كرد.
وي با تاكيد بر اينكه "حزب كاملا شورايي اداره مي شود" خاطرنشان كرد: دموكراسي در داخل هر حزبي به صورت جدي حاكم است، اما عملگرايي احزاب منوط به تصميم گروه است و هر يك از اعضاي حزب كه آزادانه انديشه هاي خود را در جامعه ارايه مي كنند، هنگام تصميم گيري هاي تشكيلاتي بايد تابع مواضع رسمي حزب باشند. ابنكه گفته مي شود برخي اعضاي كارگزاران سازندگي كه در جامعه با عنوان فرزندان معنوي هاشمي رفسنجاني ياد مي شوند آغازگر عمليات تخريب ايشان بوده اند، سخن درستي نيست و رفتار يك نفر يا دو نفر كه در اين حزب بوده اند و حالا ديدگاه هاي آنان تغيير كرده است، نبايد به حساب حزب گذاشته شود. ديدگاه هاي افراد، زماني نظر يك حزب تلقي مي شوند كه از طريق بيانيه هاي رسمي و يا ارگان حزب تاييد شود".
سجاديان با بيان اينكه "كارگزاران سازندگي تابع تفكر جمعي است و اكثريت آن با انديشه هاي هاشمي رفسنجاني همسو هستند، اما الزامي ندارند كه بر اساس ديدگاه هاي او رفتار كنند"، اضافه كرد : هاشمي رفسنجاني از اركان جمهوري اسلامي است و حتي مخالفان حضور ايشان در عرصه انتخابات نيز او را شخص دوم نظام معرفي مي كنند و حمايت كارگزاران سازندگي از وي به خاطر آن است كه به او اعتقاد دارد، اما اگر هاشمي به گونه اي رفتار كند كه اين اعتماد از كارگزاران سلب شود، شايد اين حزب هم از او حمايت نكند.
مدير مسوول روزنامه در آستانه انتشار "كارگزاران" در ادامه گفت وگو با مهر، روزنامه "شرق" را "روزنامه اي موفق و پر مخاطب" دانست، اما در عين حال متذكر شد كه اين روزنامه، ارگان حزب كارگزاران سازندگي نيست و حزب مذكور، ديدگاه هاي خود را صرفا از طريق بيانيه ها و ارگان رسمي خود منتشر مي كند.
به گفته وي، حزب كارگزاران سازندگي در حال حاضر داراي دو ارگان مطبوعاتي است كه يكي از آنها روزنامه "كارگزاران" و ديگري دو هفته نامه "نداي سازندگي" است.
سجاديان در خصوص مولفه هاي روزنامه رسمي كارگزاران اظهار داشت : ما به موفقيت روزنامه مي انديشيم و معتقديم روزنامه اي موفق خواهد بود كه بتواند با جذب مخاطب از طريق اطلاع رساني شفاف و حرفه اي، نقد علمي و مرزبندي به معناي حفظ حرمت ها و بيان واقعيت ها و حقيقت ها در قالب منطق و پرهيز از يكجانبه نگري و وابستگي در افكار عمومي نفوذ كرده و با شناخت نيازهاي مردم و تلاش براي پاسخگويي به آنها موثر باشد.
وي با تاكيد بر اينكه "افكار عمومي و قدرت همواره به نقد رويكرد دارند"، خاطرنشان كرد: در صورتي كه هاشمي رفسنجاني به عنوان رييس جمهور آينده انتخاب شود، "كارگزاران" در صورت لزوم به صورت علمي و منطقي، عملكرد وي را نقد و بررسي خواهد كرد تا از يك سو به رشد و تعالي دولت او كمك كند و ازسوي ديگر ماندگار شود.
اين روزنامه نگار با بيان اينكه "هاشمي رفسنجاني با انتقاد منطقي و سازنده موافق است" در ادامه گفت كه "اگر چه قصد ندارد نشريه اي را محكوم كند و حتي معتقد است كه پشت برخي از نشريات منتقد دولت سازندگي مانند روزنامه هاي سلام و جهان اسلام و ماهنامه بيان انديشه هاي بزرگي نهفته بود، اما گاهي در كشور نقد با تخريب و حتي انتقام اشتباه گرفته مي شود".
"گاهي منتقدان بدون ارايه استدلال و راهكاري براي اصلاح وضع موجود در جايگاه معترض قرار مي گيرند كه اين كاركرد آنها نه تنها تاثيري در عرصه عمومي و اجرايي كشور نخواهد داشت، بلكه دود آن به چشم ملت مي رود".
مدير مسوول ارگان رسمي حزب كارگزاران سازندگي با تاكيد بر اينكه تحريريه روزنامه كارگزاران مشخص نشده است تا مانع استفاده از نيروهاي كارآمد در عرصه رسانه ها شود، زمان مناسب براي انتشار اين روزنامه را هنگامي دانست كه زمينه هاي آن از نظر بودجه، نيروي انساني و ساير الزامات مربوطه فراهم شده باشد.
سجاديان توضيح داد: انتشار روزنامه خصوصا ارگان يك حزب، كار ساده اي نيست و اگر متوليان صدور مجوز نشر روزنامه، همان زمان كه درخواست امتياز كرديم به ما پاسخ مثبت مي دادند، براي ساماندهي كار انتشار و مقدمه چيني يك حضور جدي و معنادار "كارگزاران" در عرصه رسانه ها، فرصت مناسبي داشتيم كه اين فرصت از دست رفت.
وي اضافه كرد : مجوز انتشار روزنامه كارگزاران بعد از 25 فروردين ماه سال جاري صادر شد و مسلما در فرصت محدود نمي توان روزنامه مطلوبي منتشر كرد و اين مساله با آنچه كه محمد هاشمي در خصوص نيازمندي حزب كارگزاران به يك رسانه گفت با اظهارات عطريانفر در خصوص نامناسب بودن زمان فعلي براي انتشار ارگان كارگزاران منافاتي ندارد و سخنان آنها در يك راستا است.
اين استاد علوم اجتماعي دانشگاه در بخش ديگري از گفت وگو با اشاره به مساله جهاني شدن، انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري را مهم ارزيابي كرد و گفت : ما بايد با شناخت موقعيت خود در جامعه جهاني، اين جايگاه را مستحكم كرده و به سوي توسعه گام برداريم.
سجاديان افزود: هاشمي رفسنجاني 10 سال پيش توسعه همه جانبه را در كشور پايه گذاري كرد و امروز سرعت توسعه در همه ابعاد انساني، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و سياسي در جهان آن قدر بالا است كه لحظه اي توقف ما را دچار سالها عقب ماندگي از كشورهاي توسعه يافته و حتي در حال توسعه خواهد كرد و بر اين اساس اجتناب از آن به معناي نابودي سياسي، اجتماعي و اقتصادي كشور است.
"البته دوره رياست جمهوري محدود است و تحقق بسياري از برنامه هاي يك رييس جمهور در چهار سال امكان پذير نيست و نفر بعد از وي به علت برخورداري از نگرش و تيم كاري متفاوت، روند جاري را دستخوش تحول كرده و حتي گاهي به اصل برنامه ها لطمه وارد مي سازد و اگر چه مي توان سند چشم انداز 20 ساله كشور را از اين حيث كه سير طولي پيشرفت ايران در منطقه را ترسيم كرده است، مثبت ارزيابي كرد ، اما ملت بايد هاشمي رفسنجاني را به عنوان پرچمدار توسعه را انتخاب كند تا برنامه هاي توسعه اي وي ادامه يابد".
وي با بيان اينكه "امروز بر اساس اسلام و منطق نمي توان مسايل كشور را با قوه قهريه در عرصه جهاني حل كرد، بلكه بايد رييس جمهوري عاقل و دانا، مقتدر و داراي مقبوليت اجتماعي و مشروعيت بين المللي انتخاب كرد" و در ادامه از ملت خواست كه براي تداوم روند توسعه همه جانبه كشور و رسيدن به سعادت و پيشرفت، هاشمي رفسنجاني را به رياست جمهوري برگزينند.
سجاديان به مساله "پرونده هسته اي ايران" اشاره كرد و گفت : ايران هشتادمين كشور از نظر برخورداري از فناوري هسته اي است، اما آمريكايي ها و اروپايي ها به بهانه توليد سلاح هسته اي در ايران حتي نمي خواهند ما در اين جايگاه باشيم و در فعاليت هاي كشورمان خلل وارد مي كنند و رييس جمهوري آينده اگر صرفا يك فرد نظامي يا علمي باشد نمي تواند اين معضل را حل كند.
"آقاي هاشمي بارها گفته است كه هرگاه احساس كنم جامعه به من نياز دارد و فردي بهتر از من وارد عرصه انتخابات نمي شود، مي آيم و امروز ايشان بر اساس احساس تكليف آمده است و به اعتقاد كارشناسان سياسي و رسانه هاي بين المللي هيچ يك از نامزدهاي انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري اختيارات، توانايي ها و امكانات ايشان را ندارند ."
عضو هيات علمي دانشگاه ادامه داد : بررسي مراحل رشد انساني نشان مي دهد كه نبايد كساني را به رياست جمهوري برگزيد كه در آينده لفظ "نو دولت" براي آنها استفاده شود.
سجاديان "نو دولتان" را كساني دانست كه به جاي بالا رفتن از پله، از آسانسور بالا رفته و مراحل رشد را به درستي طي نكرده اند و بر اين اساس به ديگر كانديداهايي كه به تعبير وي هنوز طعم سختي ها و كاستي ها را نچشيده و حتي در سازمان هاي متبوع خود چالش آفريده اند، خواست كه همچون يك مشاور امين در كنار هاشمي رفسنجاني كه مرد مقابله با بحران ها است، فعاليت كنند.
"اگر احزاب تقويت و در جامعه دروني شده و به عنوان يك نهاد قدرت فردي جوان و در عين حال توانمند را به جامعه معرفي كنند، آن فرد شايسته مديريت است، اما در حال حاضر هيچ يك از كانديداهاي فعلي نماينده يك انديشه نيستند. من منكر ورود افراد به عرصه هاي مختلف نيستم ، اما معتقدم ورود افراد فاقد صلاحيت اجتماعي و علمي و سياسي و مديريتي به عرصه اجرايي كشور، قطعا ما را با دشواري مواجه خواهد ساخت".
اين روزنامه نگار، در ادامه سخنانش مهدي كروبي را از اين مساله مستثني دانست و متذكر شد: آقاي كروبي هم مانند آقاي هاشمي مورد احترام و سرد و گرم چشيده انقلاب است و عنصري ارزشمند محسوب مي شود و مي تواند با وي رقابت كند و هر كدام كه مورد تاييد ملت قرار گرفتند، بر اساس ديدگاه ها و انديشه هاي خود كشور را اداره كنند.
وي بازگشت هاشمي رفسنجاني به عنوان يك كانديداي اصلح به عرصه مديريت اجرايي كشور را بازگشت به گذشته ندانست و افزود : هاشمي مديريت را گام به گام پيمود و امروز با كوله باري از تجربه، تجربيات را نمي آزمايد و نسبت به گذشته تغيير كرده است. او با اعتقاد به فقه زمان و مكان شرايط روز و تحولات جهان و كشور را به درستي درك مي كند و مطمئنا كشور را به دوران قبل باز نمي گرداند. هاشمي اهل حذف رقيب نيست و عملكرد گذشته وي و بخشنامه هايي كه در خصوص مسايل مربوط به وزارت علوم دولت خود صادر كرد، نشان مي دهد كه نه تنها از همه ظرفيت هاي داخل كشور بلكه از ظرفيت نخبگان مهاجر نيز استفاده مي كند.
سجاديان ادامه داد: او با آگاهي از مطالبات ملت، قطعا در آرايش نيروها و ياران خود تجديد نظر خواهد كرد و با استفاده از همه نيروهاي موجود در كشور بر اساس شايسته سالاري تلاش مي كند كه مسير توسعه همه جانبه و پيشرفت را بپيمايد و بر اين مساله واقف است كه در صورتي كه اينگونه عمل نكند، شكست خواهد خورد.
وي از هاشمي رفسجاني با عنوان اسطوره اي ياد كرد كه مورد احترام و اعتماد همه دلسوزان انقلاب اسلامي از امام راحل (ره) تا كنون بوده است و ابراز عقيده كرد: در انتخابات آينده، از ميان كانديداهاي موجود كه تعداشان كم تر از انگشتان يك دست خواهد بود، تنها يك نفر به عنوان رقيب اصلي هاشمي رفسنجاني در اين عرصه باقي خواهد ماند.
مدير عامل انجمن غير دولتي موسسات و مراكز فرهنگي و هنري ايران كه پيش از اين حمايت خود را از كانديداتوري هاشمي رفسنجاني در انتخابات رياست جمهوري اعلام كرده است، معتقد است كه رقيب اصلي هاشمي در اين عرصه را در درجه اول "احزاب غير مستقل" و در مرتبه بعد "افكار سنجي ها" تعيين كرده و به كانديداهاي فاقد پايگاه اجتماعي كه سنجيده و عاقلانه رفتار مي كنند، انصراف را ديكته مي كنند.
سجاديان با تاكيد بر اينكه "مردم با درك درست از شرايط فعلي كشور، منطقه و جهان در مرحله اول انتخابات، سرنوشت آن را رقم خواهند زد" گفت كه "هاشمي رفسنجاني ضرورت امروز ايران است و با توجه به رويكرد جامعه و احزاب به ايشان بعد از حوادث مربوط به انتخابات ششمين دوره مجلس شوراي اسلامي جايگاه او در ميان ملت بسيار خوب است و در صدر نظر سنجي ها قرار دارد، اما در عين حال در شرايط فعلي معلوم نيست كه چه كسي رييس جمهور مي شود".
مدير مسوول "نداي سازندگي" در خصوص ستاد انتخابات هاشمي رفسنجاني نيز تاكيد كرد كه ستاد وي در انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري با انتخابات گذشته متفاوت است و اعضاي آن از هسته مركزي حزب كارگزاران سازندگي نيستند و كساني كه در اين ستاد فعاليت مي كنند، افراد دلسوزي هستند كه با احزاب نسبت ندارند و هاشمي را دوست دارند و صرفا براي او تبليغات مي كنند.
وي مشخصا از محمد باقر نوبخت و حسن حبيبي نام برد و گفت كه كمك اين افراد به ستاد هاشمي رفسنجاني بر اساس يك رابطه دوستانه و دروني است.
نظر شما