۱۰ خرداد ۱۳۸۴، ۱۲:۵۸

جمعي از كارشناسان تاكيد مي كنند :

ضرورت تاسيس كارخانه بازيافت پسماندهاي ساختماني

تني چند از كارشناسان در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيدند كه بهترين راهكار براي رهايي از مشكل دفع پسماندهاي ساختماني ، حفظ محيط زيست و همچنين جلوگيري از به هدر رفتن سرمايه هاي ملي ، بازيافت و استفاده مجدد از خاك و نخاله ساختماني است.

به گزارش  خبرگزاري مهر به نقل از روابط عمومي شهرداري تهران، بر اساس پژوهش هاي گروهي از محققان دانشگاهي، در شهر تهران روزانه بيش از 18 هزار و 590 تن نخاله ساختماني توليد مي شود كه داراي كيفيتي ناهمگون و نامطلوب هستند و ميزان خاك و نخاله دفع شده در تهران از سال 73 تا 82 در مجموع 97 ميليون و 102 هزار و 198 تن برآورد شده است كه از اين ميزان تنها 6 ميليون و 787 هزار و 603 تن آن در سال 82 در گودهاي اطراف تهران دفع شده است كه 72 درصد آن با استفاده از 531 هزار و 900 سرويس خودرو، فقط به گود آبعلي انتقال داده شده است اين در حالي است كه از اين مواد مي توان در راستاي توسعه پايدار شهري براي طراحي پارك ها ، تسطيح شيب ها ، محوطه سازي ، راهسازي و .. بعنوان مصالح پركننده ، زهكش و زير سازي استفاده كرد.

در اين تحقيق آمده است كه منابع توليد خاك و نخاله شهر تهران در وسعتي بالغ بر 707 كيلومتر مربع، يعني محدوده كل شهر تهران گسترده است و با افزايش روز افزون تقاضا براي ساخت و ساز كه متاثر از افزايش قيمت زمين در تهران است مديريت شهري با معضلات عديده اي از جمله جمع آوري و دفع پسماندهاي ساختماني شامل زائدات فعاليت هاي تخريب شده مانند آلومينيوم ، كاشي، آهن، فولاد، آجرو بلوك، گچ و بتون ، مواد سقف سازي و عايق گذاري ، چوب و شيشه ، آسفالت و ساير مصالح و تجهيزات ساختماني مواجه است.

 بر اساس اين تحقيق در تهران عمدتا  توليد خاك، نخاله و زائدات ساختماني در اثر تخريب و احداث ساختمان هاي اداري، تجاري و مسكوني ، نوسازي ، تعميرات، فعاليت هاي عمراني و زيربنايي شهري است و تقريبا روزانه 18 هزار و 596 تن خاك و نخاله ساختماني از نقاط مختلف شهر به گودهاي مجاز اعم از آبعلي، تلو ، ارديب و.. منتقل مي شود كه از اين ميزان فقط درصد كمي مورد بازيافت قرار مي گيرد.

در كشورهاي اروپايي از جمله آلمان ، انگليس، فرانسه ، هلند، دانمارك و .. تحقيقات زيادي بر روي استفاده مجدد و بازيافت نخاله هاي ساختماني انجام شده است بطوري كه در حال حاضر دانمارك 95 درصد نخاله هاي ساختماني و آمريكا سالانه بين 10 تا 12 ميليون تن از بتن هاي موجود در بين نخاله ها را مورد بازيافت قرار مي دهد و تحقيقات صورت گرفته در ايران نيز نشان مي دهد كه امكان استفاده مجدد از خرده آجر به عنوان قسمتي از سنگدانه ، خرده شيشه در مخلوط آسفالتي و سقف پوش هاي آسفالتي بازيافتي در مخلوط آسفالتي وجود دارد.

اين محققان براي عملي شدن طرح مذكور پيشنهاد طراحي كارخانه بازيافت مواد ساختماني ، سرمايه گذاري بخش خصوصي در زمينه جمع آوري ، حمل و نقل ، دفع و بازيافت نخاله ها، تفكيك از مبدا ، تخريب و تفكيك اصولي ساختمانها تحت نظارت مهندس ناظر و ايجاد روش سيستماتيك جمع آوري، حمل و دفع خاك و نخاله در سطح شهر تهران را دادند.
 

کد خبر 190120

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha