به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، محسن رضايي در همايش شوراهاي عالي استانها گفت: تحولات در پي انقلاب اسلامي از جمله تغيير تكيه به شاهان به جايگزين تكيه بر ارزشها و جايگزيني اراده مردمي به جاي اراده بيگانگان عده اي اين تحلات را برنتافتند.
رضايي با اشاره به تحولات بعد از جنگ گفت: به چند دليل دو موج اصلاحات در دوره هاشمي و خاتمي نتوانست موفق باشد يكي وجود افراد متبحر كه در دوران امام نيز داشتيم و با تكيه به دين جلوي امام ايستادند و گفتند: چرا وارد سياست شديد و متبحرين جديد با تكيه بر حكومت ديني در برابر اصلاحات مقاومت مي كردند.
كانديداي انتخابات رياست جمهوري اصلاحات صورت گرفته در سالهاي اخير را محافظه كارانه خواند و آن را تحول آميز ندانست و و درباره عدم موفقيت اصلاحات در دوران هاشمي و خاتمي گفت: اصلاح طلبان اصلاحات را در چارچوب انديشه امام پيگيري نمي كردند.
وي گفت اين وضع ترديد را نسبت به ناكارآمدي و ضعف اعتقاد به آرمانهاي امام بوجود آورد و براي عبور از اين وضع برخي معتقدند بايد با كمك اراده بين المللي حكومت را حفظ كنيم و برخي ديگر معتقد به فدا كردن مردم در پاي حكومتند.
رضايي تصرح كرد: معتقدم با عوض كردن تحول در مديريت كشور مي توانيم با اراده مردم حكومت را حفظ كنيم.
وي افزود: ما نمي توانيم شاهد باشيم روز به روز كشورهاي كوچك از ما پيشي بگيرند و ما كشور را براي حفظ قدرت فدا كنيم.
رضايي با بيان اينكه تا تحول اساسي در جامعه بوجود نيايد كاري نمي توانيم بكنيم افزود: اگر بخواهد آن تحول صورت گيرد بايد كشور، اقتصاد و صنعت را بدست مردم دهيم و يك مشاركت عمومي واقعي در كشور صورت گيرد شوراها مي تواند يكي از اركان مهم اين تحول باشد.
وي جنبش نوسازي و توسعه پايدار را شعار خود خواند وبا بيان اينكه براي اين نوسازي مردمي كردن اداره كشور بسيار مهم است ، تاكيد كرد: براي اداره شهرها بدست مردم بايد مديريت متمركز شهري بوجود آيد.
دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: من نمي خواهم بگويم مردم شهرهايي با جمعيت بالاي يك ميليون نفر بايد خود شهرداران را برگزينند چون اين كار نياز به مطلعه بيشتر دارد.
وي پيشنهاد داد: يك درصد درآمد كشور بايد به استانها و شهرها و روستاها اختصاص يابد و شهرها و روستاها را حقيقتا آباد شود تا رضايت مردم به هر قيمتي شده جلب شود.
رضايي تقسيم كل كشور به 10 منطقه فدرال صنعتي و علمي و تجارتي و فني را با محوريت شوراها را از پيشنهادات خود براي اداره بهتر كشور عنوان كرد وبا تاكيد براداره متمركز سياست، امنيت و دفاع از كشورگفت : اين طرح كه ايده ابتدايي آن از چين گرفته شده است در ميان نخبگان بسيار به بحث و بررسي گذاشته شده است.
اين نامزد رياست جمهوري همچنين پيشنهاد داد در كنار دولت اصلي يك دولت در ساير تشكيل شود به نام شوراي ملي نخبگان كه وظيفه نظارت بر دولت را بر عهده دارند تا مردم در اين ارتباط مستقيما از طريق شوراها به رئيس جمهور وصل شوند تا زماني كه قوانين و مقررات شوراها تصويب نشود ترديد ارتباط شوراها و دولت حل نخواهد شد.
محسن رضايي گفت: اولين اقدام دولت من اين خواهد بود كه با تشكيل جلساتي با شوراهاي استانها مصوباتي درجهت قانونمند كردن شوراها و جايگاه قانوني آنها به عنوان لايحه داشته باشيم.
وي درپاسخ به سوال يكي ازروساي شوراي استان در خصوص رابطه با آمريكا گفت: راه ما نه مقابله و نه رابطه با آمريكاست، بلكه راه ما پرش از روي آمريكاست.
نظر شما