يكي از اساتيد دانشكده روانشناسي دانشگاه تربيت مدرس كه نخواست نامش منعكس شود، در گفتگو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" افزود: از زمان تأسيس اولين دانشكده روانشناسي در ايران تا به حال زمان زيادي مي گذرد اما هنوز اين رشته در دانشگاه ها با مشكلات زيادي رو به رو است.
وي تصريح كرد: كتب روانشناسي در مقايسه با كتب فيزيك و شيمي ارزشي است و مسايل سياسي و اقتصادي و فرهنگي كشورها در آن مطرح مي شود.
بيشتر كتب چاپ شده در رشته روانشناسي توسط نويسندگان و روانشناسان يهودي نوشته شده است. به همين دليل در اين كتب تصورات غالب از خشم و موضوعاتي اينچنيني در مورد نژاد سياه ديده مي شود. |
اين عضو هيئت علمي دانشگاه در ادامه افزود: در تدوين عنوان هاي درسي و سرفصل ها در رشته روانشناسي با تنگ نظري هاي زيادي مواجه هستيم. عده اي در كشور مي خواهند اين رشته فقط در انحصار چند نفر باقي بماند و هر كس ديگري كه نوآوري ارائه دهد، بلافاصله با جبهه گيري و مخالفت ازجانب اين انحصار طلبان مواجه خواهد شد.
وي همچنين يادآور شد: اين افراد انحصار طلب نمي خواهند تربيت و آموزش را به سمت بلوغ وتكامل سوق دهند. اين سير نزولي آموزش در كتب و يا آموزش هايي كه از طريق رسانه ها صورت مي گيرد، نيز ديده مي شود.
اين استاد روانشناسي تصريح كرد: در اين زمينه بيشتر شاهد يك حركت ضد علمي همراه با غرض ورزي علمي هستيم كه تأكيد اساسي اش بر اين است كه فرهنگ روانشناسي را به سمتي خاص سوق دهد.
دانشجويان رشته روانشناسي از اطلاعاتي كه به درد جامعه بيمار ما نمي خورد انباشته شده اند تا جايي كه گاه آرزو مي كنم اين همه روانشناس در كشور نداشتيم. من هرگز از وضعيت روانشناسي در ايران رضايت ندارم |
وي اظهار كرد: مشكل منابع اگر چه هنوز برطرف نشده، اما خوشبختانه با اتفاقاتي كه در زمينه فناوري اطلاعات افتاده، منابع نسبت به سال هاي قبل وضعيت بهتري يافته اند. با توجه به اين مسئله اگر دانشجويي بهانه نبود منابع را بياورد، قابل قبول نيست.
برنامه هاي مشاوره اي و روانشناسي كه صدا و سيما پخش مي كند، بيشتر جنبه سرگرمي دارد و به جرأت مي توان گفت كه مبناي علمي ندارد و حتي مشكلاتي را هم براي خانواده ها فراهم مي كند |
وي در ادامه افزود: در مورد كتب چاپ شده در حوزه روانشناسي در ايران، نيز تأكيد مي كنم كه 99 در صد از اين كتاب ها ارزش علمي ندارند.
اين روانشناس در پايان يادآور شد: برنامه هاي مشاوره اي و روانشناسي كه صدا و سيما پخش مي كند، بيشتر جنبه سرگرمي براي مردم دارد و به جرأت مي توان گفت كه مبناي علمي ندارند و حتي مشكلاتي را هم براي خانواده ها فراهم مي كنند.
نظر شما