۱۲ خرداد ۱۳۸۴، ۱۳:۵۵

محمد رضا خاتمي: معين رهبر اصلاحات نخواهد بود// ملي مذهبي ها از كابينه معين سهم نمي خواهند

خاتمي در پاسخ به سوال خبرنگار" مهر" كه پرسيد آيا پس از خاتمي ، معين درصورت رئيس جمهورشدن رهبري اصلاحات را عهده دار خواهد شد ، گفت : ما معين را فقط براي رئيس جمهوري تعيين كرده ايم و او رهبر اصلاحات نخواهد بود و خاتمي نيز رهبري اصلاحات را نپذيرفته بود چرا كه ما معتقديم يك فرد نمي تواند رهبر اصلاحات باشد بلكه اين خرد جمعي است كه مي تواند بار اين مسئوليت را بر دوش بكشد.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" ، برنامه‌‏هاي دولت مصطفي معين كانديداي اصلاح ‌‏طلبان عصر امروز در كنفرانسي مطبوعاتي در سالن وزارت كار توسط محمدرضا خاتمي معاون اول معين و با حضور صفايي فراهاني عضوبرجسته ستاد حاميان معين تشريح شد.

محمدرضا خاتمي دبير كل حزب مشاركت ومعاون اول معين گفت : دولت معين به دنبال شفاف سازي در همه عرصه ها خواهد بود و گر چه همه نهادهاي قدرت، انتخابي نيستند اما دولت معين سعي خواهد كرد كه همه نهادها را پاسخگو كند.

وي افزود : از جمله مواردي كه بايد مورد بررسي دقيق قرار گيرد اصل 110 قانون اساسي است كه بايد قوانين مربوط به آن نوشته و مشخص شود تا اجازه تفسيرهاي آنچناني از آن داده نشود و دولت معين اجازه ادامه فعاليت به نهادهاي غيرقانوني و موازي را نمي دهد و با آنها مقابله مي كند.

خاتمي با اشاره به سياست خارجي دولت معين گفت : مهمترين مساله در عرصه سياست خارجي در دولت معين را پيشرفت روابط با آمريكا مي دانيم و معتقديم كه به صورت فوري نمي توان مشكل اين رابطه را برطرف كرد و فقط با طي كردن يك روند تقريبا بلند مدت مي توانيم گره هاي موجود براي عادي شدن روابط ميان ايران و امريكا را بگشائيم.

وي تاكيد كرد : بايد تابوي مطرح كردن بحث در مورد رابطه با آمريكا را شكست و تنها يك دولت دموكراتيك مي تواند اين كار را انجام دهد و در غير اين صورت يك دولت غيردموكراتيك به جز فروش منافع ملي و امنيت كشور كاري نمي تواند انجام دهد.

خاتمي افزود : دولت معين از تمام توانش استفاده مي كند تا پيام دوستي خود را به جهان برساند و ما به دنبال آن خواهيم بود كه دست نهادهاي موازي در عرصه سياست خارجي كوتاه كنيم ، چرا كه تنها مرجع رسمي اظهار نظر و تصميم گيري در مورد مسائل سياست خارجي كشور، وزارت امور خارجه است و جهان فقط  اين وزارتخانه را به رسميت مي شناسد.

خاتمي در پاسخ به سوال خبرنگار يك رسانه امريكايي كه پرسيد فرق دولت خاتمي با دولتي كه شما مي خواهيد بر سر كار بياوريد چيست و آيا فكر مي كنيد حاميان زيادي داريد، گفت : دولت اصلاحات توفيقات چشم گيري در همه زمينه ها داشته و ما فكر مي كنيم با تكيه بر همان برنامه ها مي توانيم گامي به پيش برداريم و علي رغم آن كه بعضي ها معتقدند به بخش دموكراتيك كشور اجازه داده نمي شود كه همه برنامه هاي خود را اجرا كند، اما به نظر ما اين دليل نمي شود كه ما نتوانيم كار كنيم بلكه معتقديم ظرفيت هاي ساختار حقوقي به اندازه ايست كه بتوانيم به پيش برويم و فقط نياز به اين داريم كه ساختارهاي حقيقي را عوض كنيم كه با حضور در حكومت، اين امكان پذير خواهد بود.

وي افزود : دو سوم مردم معتقدند مي توان از طريق ظرفيت هاي موجود سيستم را اصلاح كرد و در اين انتخابات نيز به همين دليل درصد قابل قبولي از واجدين شرايط در انتخابات شركت مي كنند.

معاون اول معين با اشاره به تفاوتهاي دولت سيد محمد خاتمي و معين گفت : سيد محمد خاتمي به هر دليل نخواست كه از همه اختيارات قانوني خود و نيز حمايت افكار عمومي و سازمانهاي حاميش استفاده كند ، اما ما مي خواهيم از همه ظرفيت هاي قانوني و حمايت و پشتيباني افكار عمومي و گروه هاي حامي استفاده كنيم.

خاتمي در پاسخ به سوال خبرنگار" مهر" كه پرسيد آيا معين در صورت رئيس جمهور شدن رهبري اصلاحات را نيز بر عهده خواهد گرفت و يا خاتمي همچنان رهبر اصلاحات باقي خواهد ماند، گفت : ما معين را فقط براي رئيس جمهوري تعيين كرده ايم و او رهبر اصلاحات نخواهد بود و خاتمي نيز رهبري اصلاحات را نپذيرفته بود چرا كه ما معتقديم يك فرد نمي تواند رهبر اصلاحات باشد بلكه اين خرد جمعي است كه مي تواند بار اين مسئوليت را به دوش بكشد.

وي افزود : حركت اصلاحات در اين انتخابات زايش و پويش جديدي را ايجاد كرده و جنبش اصلاحات داراي مرزبندي جديدي خواهد شد. 

خاتمي در پاسخ به سوالي درمورد مذاكرات حاميان معين با ملي مذهبي ها گفت : سياست گفتگو و مذاكره با همه گروه هاي اصلاح طلب چيز جديدي نيست و ادامه خواهد داشت و همه نيروهاي ستاد معين معتقدند كه بايد مرز دروغين خودي و غيرخودي را بشكنيم و در همين جهت هيچ منعي نمي بينيم كه از گروه هاي ملي مذهبي يا گروه هاي ديگر در كابينه يا در جايگاه هاي ديگر دولتي استفاده كنيم.

وي در پاسخ به سوالي ديگر كه پرسيد آيا شما به عنوان معاون اول معين حاضريد جايگاه خود را به ابراهيم يزدي بسپاريد، گفت : ملي مذهبي ها به ما گفتند كه از ما سهم نمي خواهند ولي در هر حال هيچ محدوديتي در استفاده از نيروهاي ملي مذهبي،نهضت آزادي و حتي اهل تسنن در كابينه نداريم و از پتانسيل انها استفاده خواهيم كرد.

خاتمي در پاسخ به سوالي ديگر با بيان اين مطلب كه اصلاح در حركت شوراي نگهبان را اينگونه تعبير مي كنيم كه منافع ملي بر همه چيز ترجيح دارد، گفت : جمهوري اسلامي اصلاح پذير است و هنوز عقلانيت و تدبير و دورانديشي حتي در نهادهاي غيرانتخابي نيز وجود دارد.

وي در ادامه سخنان خود انرزي هسته اي را حق مسلم كشورمان دانست و گفت : ما بايد هم انرژي هسته اي و هم امنيت و پيشرفت را داشته باشيم و اگر استفاده از انرژي هسته اي باعث ايجاد جنگ عليه ما و تحريم شود، ما موفق نبوده ايم.

خاتمي افزود : ايران واقعا به دنبال سلاح هسته اي نيست ولي بايد كشورهاي جهان را اقناع كرد و اين فقط با تشكيل دولتي دموكراتيك امكان پذير خواهد بود.

معاون اول معين در پاسخ به سوالي در مورد صلح خاور ميانه گفت : سياست دولت آينده اين است كه در امور داخلي فلسطين دخالت نكند و معتقديم بايد مساله فلسطين از طريق دولت دموكراتيك ان كه از دموكرات ترين دولت هاي منطقه است، پيگيري شود.

وي در پاسخ به سوالي در مورد جلوگيري از ورود كولايي در برنامه صدا و سيما گفت : اميدواريم جريان صداو سيما يك استثنا باشد چون نمي خواهيم يك نظارت استصوابي ديگر در صداو سيما به وجود ايد و با توجه به اين كه معتقديم صداو سيما در زمينه انتخابات كاملا بي طرف نيست، اميدواريم صداو سيما ما را مجبور نكند كه از كانال هاي ماهواره اي خارج از كشور براي تبليغات و اثرگذاري روي مردم استفاده كنيم.

کد خبر 191039

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha