اين شاعر و ترانه سرا در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود: شعرمعاصر ما از دو معضل رنج مي برد، يكي نامفهوم سرايي توسط شعرا و ديگري مردم گريزي است. بازيهاي لفظي كه در شعر ما موجود است به سمت ثبات مي رود و باعث مي شود كه توفاني كه حاكم است به آرامش سوق پيدا كند مطمئنا بعد از آرامش بهتر مي شود در مورد شعر جوان صحبت كرد و در حال حاضر نمي توان ارزيابي را در اين زمينه داشت.
وي درخصوص تقويت ارتقا زباني به مهر گفت: به نظر من اول شاعر و يا هر كس ديگري بايد ظرفيت هاي زباني ادبيات فارسي كشف كند وظرفيت و جزييات ظرافتهاي زباني شناخته شود تا بتوان در اين زمينه فضا سازي كرد و آن را ارتقا داد. به دليل اينكه ارتقا از شناخت ناشي مي شود اگر ما به زبان شناخت نداشته باشيم مطمئنا نمي توانيم آن را ارتقا دهيم.
اين شاعر اضافه كرد: به نظر من پرداختن بدون تجربه به اين مقوله باعث ناهنجاريهايي در شعر امروز مي شود پس قبل از گام برداشتن شناخت كافي و تجربه در اين زمينه لازم است، كسي كه زبان را نشناسد ، ظرفيت هاي آن را نيز نمي شناسد، هر چند شعر و ذوق ربطي به مطالعه ندارد اما ارتقا دادن شعر و امروزي كردن آن نياز به مطالعه دقيق دارد.
اين ترانه سرا خاطرنشان ساخت: چاپ آثار اوليه شاعران جوان اگر همراه با مشورت صاحب نظران باشد به نفع شان است و اگر صرفا براي چاپ يك اثر باشد خير.
وي افزود: متاسفانه تجربه نشان داده كساني هستند كه آثارشان را چاپ مي كنند و با اين وسيله مي خواهند با آن براي خودشان كارنامه شاعري بگيرند . كسي كه اثري را به چاپ مي رساند بايد احساس كند كه حرفي براي گفتن دارد ، ولي درحال حاضر كميت شعرها نوعي تفاخر اجتماعي براي شاعر به همراه دارد و متاسفانه جاي كيفيت ها را گرفته است.
عباس سجادي در پايان ياد آور شد: من شخصا اعتقاد خاصي براي اينكه شاعران جوان كم تجربه در سنين پايين آثارشان را به چاپ برسانند ندارم. اين مورد مانند اين است كه نوازنده اي تمرينهاي آوازي خود را به عنوان يك كاست به بازار ارايه دهد در اين صورت او حرفي براي گفتن ندارد و در مورد شعر نيز همين طور است بايد يك شاعر مقدمات را گذرانده باشد و تجربيات لازم را بدست آورده باشد و بعد اثري را به جامعه مخاطبان ارايه دهد.
نظر شما