به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، حميدرضا جلايي پوردرجمع فرهنگيان با اشاره به تفاوت هاي ميان خاتمي و معين گفت: اگر به بحثهاي مطرح شده از سوي خاتمي و معين توجه كنيم هر دو آنها از علم و دانش و نقش آموزش و پرورش صحبت مي كنند اما آنچه از سوي معين مهم به نظر مي رسد، تاكيد او بر نهادهاي صنفي است.
وي افزود : درزمان آقاي خاتمي بر نهادهاي مدني تكيه مي شد نهادهاي مدني از ارزشهاي مدني صحبت مي كنند . NGO ها نمونه اين نهادها هستند كه در آن افراد از هر قشري حضور دارند اما در نهادهاي صنفي همه افراد مواضعي همسو با هم دارند و در معرض خطرات و امتيازات مشتركي هستند.
جلايي پور در ادامه افزود: تاكيد معين بر نهادهاي صنفي علاوه بر نهادهاي مدني ، وزنه اي بيش از دوران خاتمي است. نهادهاي مدني زماني مي توانند به خوبي ايفاي نقش نمايند كه در ارتباط مستمر و مستقيم با مشكلات مردم باشند و استمرار نهادهاي مدني هم رابطه اي مستقيم با فضا و شرايط جامعه خواهد داشت.
وي تاكيد كرد: معين تنها كانديدايي است كه از سنديكاها دفاع مي كند، چرا كه نهادهاي صنفي بيشتر دغدغه مردم را دارند تا دغدغه هاي حكومتي، در حالي كه نهادهاي مدني بيشتر حكومتي هستند.
وي در ادامه گفت: يكي از درسهايي كه اصلاح طلبان در اين 8 سال گذشته گرفتند اين بود كه نهادها بايد رابطه ارگانيك تري با دولت داشته باشند.
اين عضو مشاركت درباره حضور و استفاده از نيروهاي ملي - مذهبي و نهضت آزادي در دولت آينده معين گفت: بحث آزادي يكي از مباحث مطرح شده در دوره آقاي خاتمي بود اما ايشان هيچگاه با اين نيروها رابطه نداشت و با آنها رو در رو نشد اما معين با آنها گفت وگو كرد و توافقاتي ميان آنها رد و بدل شده است. نكته ديگر اين است كه معين با نيروهاي محسوس جامعه ميثاق بسته است.
جلايي پور درباره انتخاب معين به عنوان كانديداي برگزيده اصلاح طلبان گفت: معين با تصميم خود وارد عرصه انتخابات نشد. قبل از تصميم گيري معين، نيروهاي سياسي تشكيل جلسه دادند و از ميان 10 كانديدا، معين به عنوان كانديدا انتخاب شد در اين صورت معين براي پيشبرد كارش نمي تواند بعد از انتخابات وجود اين نيروها را ناديده بگيرد . او با كار جمعي پيش مي رود و تصميمات مهم را با تصميم جمعي اتخاذ خواهد كرد.
وي در ادامه اين بحث با اشاره به عدم استفاده خاتمي از پشتوانه 20 ميليوني جوانان گفت: خاتمي يك شخصيت كاريزما ميان مردم بود و اين محبوبيت اكنون نيز وجود دارد . شايد به همين دليل او نيازي به گروههاي سياسي اجتماعي و نهادهاي حامي نداشت و هيچگاه نخواست از 20 ميليون راي دهنده استفاده كند.
جلايي پور در پاسخ به سوال يكي از معلمان كه پرسيد تشكيل نهادهاي صنفي به جاي نهادهاي مدني چه خاصيتي براي دولت و مردم خواهد داشت ، گفت : جامعه منتظر است منتخبين آنها در مجلس و رياست جمهوري همه مشكلات را حل كنند، اما زماني مشكلات مردم حل مي شود كه كار سه جانبه باشد و يك همكاري ميان نمايندگان اصناف و نمايندگان مجلس و جمعيت مدعي و آسيب ديده از مشكلات وجود داشته باشد. اين اصلاح طلبي موفق است. سنديكاي قوي امكان چانه زني با دولت را افزايش مي دهد.
نظر شما