۱۸ خرداد ۱۳۸۴، ۱۶:۴۵

مذاكرات براي پذيرش دائم در WTO بايد در يك دوره رياست جمهوري به نتيجه برسد

مذاكرات براي پذيرش دائم در WTO بايد در يك دوره رياست جمهوري به نتيجه برسد

طهماسب مظاهري، وزير سابق امور اقتصادي و دارايي، خواستار تشكيل يك تيم مذاكره كننده قوي ، حرفه اي و تمام وقت براي به عضويت دائم درآمدن ايران در سازمان تجارت جهاني شد و در عين حال گفت:ايران مذاكراتش را براي پذيرش دائم در WTO بايد در يك دوره رياست جمهوري به نتيجه و جمع بندي نهايي برساند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري"مهر"، طهماسب مظاهري  در ميزگرد " الحاق ايران به سازمان تجارت جهاني ، فرصت يا تهديد " كه در خبرگزاري "مهر" برگزار شد ، افزود: درصورتي كه مذاكرات ايران براي به عضويت دائمي درآمدن در سازمان تجاريت جهاني به  شكل تشكيل يك تيم مذاكره كننده قوي، حرفه اي و تمام وقت پيش برود، حداقل سه ساله مي تواند به عضويت دائم اين سازمان درآمد.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران در عين حال تاكيد كرد: كشور ما كشش و ظرفيت مذاكره پنج ساله و يا بيشتر از آن را براي پذيرش دائمي در سازمان تجارت جهاني ندارد.

مظاهري در ادامه با اشاره به سابقه ايجاد سازمان تجارت جهاني يادآور شد: دوره تكاملي اين سازمان از دوره اروگوئه و تبديل گات به WTO شروع شد و اين روند نيز نشان مي دهد  كه يك تكامل در جهت تعامل كشورهاي عضو به وجود آمده است و به هيچ وجه يك طرفه نيست.

وي با تاكيد بر اين كه كشورها با توجه به نقاط ضعف و قوت اقتصاديشان در حفظ منافع خود در سازمان تجارت جهاني عمل مي كنند، به مزيت نسبي كشورهاي مختلف در توليد كالا و خدمات اشاره و تصريح كرد: ايران نيز براي بدست آوردن اين مزيت هاي نسبي و تبديل مزيت هاي نسبي بالقوه به بالفعل مي تواند سهمي كه حق واقعي در بازار بين الملل است، كسب كند.

وزير سابق امور اقتصادي و دارايي اذعان كرد: درصورت وجود نداشتن در مجموعه مذكور بازارهاي بين الملل را نيز از دست خواهيم داد.

مظاهري بارديگر تشكيل يك تيم مذاكره كننده قوي ، حرفه اي و تمام وقت براي به عضويت دائم درآمدن ايران در سازمان تجارت جهاني  را يادآور شد و گفت: در اين مذاكرات بايد اين اصل را پيشروي خود قرار دهيم كه دنبال چه هستيم و البته حرف هاي غير معقول و خارج از منطق را نيز در مذاكراتمان با شركاي تجاري خود نبايد به ميان بياوريم.

وي بيان كرد: اگر مذاكرات خود را با شركاي تجاري دير شروع كنيم، قطعا زمان عضويت ما در سازمان تجارت جهاني بيش از سه سال طول خواهد كشيد، ولي اگر مذاكرات خود را بخواهيم زودتر از اين زمان به نتيجه برسانيم، 5/1 تا دو ساله مي توان مذاكرات را نهايي كرد.

اين استاد اقتصاد دانشگاه تهران، مذاكرات ايران براي پذيرش دائم در سازمان تجارت جهاني را داراي دو بعد بيروني و خارجي عنوان كرد و گفت: بعد داخلي آن مربوط به هماهنگي در كليه سطوح كشور( رهبري، دولت، مجلس ، عام مردم و...) است و بعد خارجي آن نيز به مذاكرات ما با شركاي تجاري كه با ايران همكاري دارند، مربوط مي شود.

مظاهري در عين حال پيش بيني كرد: مذاكرات ما با شركاي تجاري، مذاكره سختي و نفس گيري خواهد بود.

وزير سابق امور اقتصادي و دارايي با اشاره به تاريخچه روند پذيرش دائم كشور چين در سازمان تجارت جهاني بيان كرد: چيني ها با تيم مذاكره كننده حرفه اي و قدرتمندي كه داشتند، مذاكرات خالصشان براي پذيرش دائم در اين سازمان 8 سال طول كشيد و با درنظر گرفتن برخي جوانب ديگر و مراحل تصويب سند آنها اين زمان تا 12 سال افزايش يافت.

وي تاكيد كرد: با عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني، بخش توليد كالا و خدمات ايران خودشان را پيدا خواهند كرد و از منافع اين كار حداكثر بهره را نيز خواهند برد.

وي خاطرنشان كرد: مردم ما آمادگي ورود بانك هاي خارجي به كشور را دارند ولي بانك هاي كشور اين آمادگي را  دارا نيستند.

وي در خصوص تيم مذاكره كننده ايران گفت: نبايد افرادي كه اكنون داراي چند شغل هستند در اين تيم وجود داشته باشند.

به عقيده وي مذاكرات حرفه اي تيم حرفه اي مي خواهد كه تمام فكر و ذهن آنها فقط درگير همين مساله باشد.

کد خبر 192923

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha