حسن يونس سينكي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهرگفت: به علت مسايل قرنطينه اي ، تا كنون مجوز واردات انواع ميوه از 4 كشور اروپايي و از پاكستان آن هم تنها واردات نارنگي گرفته شده است.
وي افزود: درراستاي واردات ميوه ، نوع انتخاب كشورها تاكنون به گونه اي بوده است كه نرخ هاي آنها در اقتصاد ما تجاري نبوده و وارد كنندگان تمايلي براي واردات ميوه نداشته اند.
معاون بازرگاني داخلي درباره نوع ميوه هاي وارداتي خاطر نشان كرد: ميوه هايي كه درحوزه تجارت بايد در مورد وارداتش تصميم گيري شود از نوعي مي باشند كه براي آنها تقاضاي زيادي وجود دارد. از جمله سيب، پرتقال و نارنگي و ميوه هاي جاليزي بطور معمول در تجارت خيلي جايي ندارند.
به گفته وي، ميوه هايي مانند زرد آلو و گيلاس از برخي ديگر از كشورها وارد مي شوند؛ اما بطور عمده در چارچوب واردات ميوه نبوده و موز نيز از كشورهاي آفريقايي و آسياي شرقي وارد مي شود.
سينكي با اشاره به اينكه واردات ميوه يك جريان اقتصادي است، گفت: هر گونه تصميم براي واردات ميوه بايد در كنار حمايت از توليد داخل صورت گيرد و با توجه به حساسيتهاي مسايل نباتي به مسايل قرنطينه اي نيز توجه شود.
وي درباره تنظيم بازارتصريح كرد: با توجه به اينكه واردات در حوزه جهاد كشاورزي نيست، وزارت بازرگاني بايد بر اساس توليد داخل و حمايت از آن به تنظيم بازار ميوه اقدام كند.
وي با اشاره به مشكلات پيش روي واردات ميوه خاطر نشان كرد: مسايل ناشي ازقرنطينه اي مانعي براي واردات است كه اميد مي رود اين مشكل بتدريج برطرف شود.
معاون وزير بازرگاني با اشاره به اينكه تا كنون واردات از 5 كشورتوسط سازمان حفظ نباتات پذيرفته شده است، افزود: وزارت بازرگاني به اتحاديه ها و وارد كنندگان اعلام كرد كه مذاكرات خود را براي اين امرآغاز كنند.
به گفته وي، وارد كنندگان براي واردات ميوه خود از كشورهاي پذيرفته شده درابتدا بايد بازارسنجي كنند و با توجه به قيمتهاي داخلي و قيمتهاي تمام شده اقدامات خود را سامان بدهند.
سينكي با اشاره به اعلام اسامي 4 كشور اروپايي براي واردات ميوه گفت: در حال حاضر از اعلام اسامي اين كشورها معذورم.
نظر شما