۲ شهریور ۱۳۸۲، ۱۶:۳۵

يك متخصص مديريت استراتژيك در گفت و گو با مهر :

انتظار رفع همه مشكلات از دولت خطاست

انتظار رفع همه  مشكلات از دولت  خطاست

يك متخصص مديريت استراتزيك گفت : مردم نبايد رفع همه مشكلات و مسائل اجتماعي و اقتصادي را از دولت توقع داشته باشند بلكه بايد با حضور خود براي رفع مشكلات كشور چاره انديشي كنند

دكتر محمد حسن قديري ابيانه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي مهر  افزود: مردم براساس يك توهم تاريخي از دولت و توانايي هاي آن بيش از آنچه هست توقع دارند و انتظار دارند دولت با استفا ده از قدرت و منابع مالي كه در اختيار دارد همه مسائل و مشكلات جامعه را حل كند بدون آنكه خود آنها دراين زمينه نقشي داشته باشند.

  وي ادامه داد : نبود فرهنگ كار و احساس امنيت شغلي پس از استخدام ، باعث شده بيشتر مردم از فعاليت و نوآوري در عرصه هاي مختلف اجتناب كنند و با توجه به قوانين موجود حتي در صورت كارايي پايين پرسنل دولتي، بدون آنكه ارزيابي درستي از عمكرد آنها وجود داشته باشد در سمت خود ابقا مي شوند.

 وي گفت : دولت در مواردي با لغو استخدام رسمي و  مادام العمر د ركشور براي رفع اين معضل اقدام كرد اما اين طرح در عمل با مخالفت  مجلس شوراي اسلامي ناكام ماند و اين معضل قديمي همچنان سايه خود را بر نظام اداري كشور حفظ كرده است .

 وي افزود: با وجود آنكه دولت شايسته سالاري را شعار محوري خود قرار داده بود اما در تحقق اين شعار بسيار ناكام عمل كرد و جناح گرايي ، فاميل گرايي و قوم گرايي همانند گذشته در نظام  اداري كشور وجود  دارد و حتي درمواقعي بيشتر شده است .

 وي  اضافه كرد: استفاده از روش قوم گرايي ، فاميل گرايي و جناح بازي د ركشور به صورت يك فرهنگ در آمده است  و متاسفانه  ملاك بسياري از افراد براي انتخاب همكاران و پرسنل خود تنها  پيشينه نسبي و معرفي از سوي آشنايان است .

وي  گفت : علل و ريشه  مشكلات اداري و فساد حاكم  بر آنها اين است كه مسئولان در انتخاب مديران خود تنها  منافع  و امتيازاتي را كه از اين راه به دست مي آورند مد نظر قرار مي دهند به طوري كه تبعيض در اداره ها به صورت امري رايج در آمده است .

 وي افزود : استخدام به صورت مادام العمر و ارتقاي مقامدر كشور، ملاك و ضوابط مشخصي ندارد در حالي كه بايد براي انتخاب و انتصاب يك مدير ابتدا با معرفي شرايط ومشخصات  فرد مورد نظر فراخوان كرد سپس از ميان داوطلبان احراز آن پست  از طريق گزينش و مصاحبه افراد واجد شرايط را انتخاب كرد.

 وي ادامه داد:  براي جلوگيري از فساد در اداره هاي دولتي و تبعيض در دستگاههاي اجرايي بايد در مورد  افرادي كه با مديران  ارشد آن سازمان  نسبت فاميلي دارند  نظارت بيشتري  اعمال شود تا از اين طريق از روابط ناسالم و سوء استفاده هاي رايج جلوگيري شود .

کد خبر 19379

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha