به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، ژوليا كريستوا يكي از تأثيرگذارترين متفكران فرانسوي قرن بيستم به شمار مي رود و به دليل فعاليت خود در عرصه زبانشناسي از شهرت بسياري برخوردار است. با وجودي كه آثار او تأثير بسياري داشته اما تا كنون مفاهيم سياسي آثار وي ناديده انگاشته شده است. «كريستوا و سياست» اولين كتابي است كه به رابطه فعاليت كريستوا و سياست مي پردازد و فعاليت او را در اين راستا روشن تر جلوه مي هد و همچنين او را با پيشرفت هاي اخير در نظريه ادبيات، نظريه سياسي و مطالعات فرهنگي مرتبط مي سازد. اين اثر نشان مي دهد كه توصيف كريستوا از اقدامات ناخودآگاه و تحيل رواني چگونه انديشه سياسي را گسترش مي دهد.
هر فصل اين كتاب يك موضوع بنيادين را در اثر كريستوا معرفي كرده و دوره خاصي از پيشرفت را درتفكر وي و تفكر درباره متن هاي دهه 1960 تا 1990 را برجسته مي كند . موضوعات اين اثر شامل نظريه كريستوا درباره گفتمان، نظريه موضوع، انديشه متفاوت بودن، فيمنيسم و منزوي بودن و همچنين نظريه او كه به معناي سياست شهرت دارد.
كتاب « كريستوا وسياست» نشان مي دهد انديشه كريستوا از سياست از متفكران و نويسندگاني چون فرويد، ملاني كلين، لوكان تا مارسل پروست و مارگارت دوراس تأثير گرفته است.
برخي از عناوين اين كتاب عبارت است از تحول ميان لذت و ايثار ، ماديگرايي و ماركسيسم؛ از ماركسيم تا مائويسم و فرويد؛ چهارمين واژه ديالكتيك، نشانه شناسي و نمادگرايي، زيبايي شناسي نظريه پرداز؛ از تروريسم تا تئوريسم؛ ناخودآگاهي و پرسش آزادي؛ از خنثي تا منفي بودن فيمنيسم؛ عشق و پرسش هويت؛ تحول زمان ما.
نظر شما