به گزارش خبرگزاري "مهر" برنامه هاي مدني دكتر قاليباف بدين شرح است:
گام اول : مشاركت مردم بايد نهادمند شود
براي آنكه مردم بتوانند پس از انتخابات هم در سياست تأثيرگذار بمانند، بايد راههاي درستي طراحي شود، اگر مردم حضور دائم در عرصه هاي سياسي داشته باشند، دولت هيچگاه تصميمات ناعادلانه و غير آزادنه نمي گيرد و عرصه سياست به سوي "تدبير" حركت مي كند.
بر اين اساس "دولت زندگي" آماده خواهد بود از طريق تقويت تشكل هاي سياسي مردمي، احزاب واقعي، شوراهاي محلي ، مجالس صنفي، انجمن هاي سياسي دانشجويي و دانش آموزي مسير مشاركت مردم در عرصه "سياست تدبير" را نهادمند كند.
در اين روند حجم زيادي از خواسته هاي مردم قبل از انتخابات و بدون اينكه نياز به فرا رسيدن انتخابات جديدي باشد فراهم مي گردد و فرآيند تصميم سازي و زمينه سازي ها را طي مي كند.
گام دوم: تصميم گيري سياسي، اجتماعي و جمعي مي شود
دولت زندگي با توجه به اصل اساسي خود در همه عرصه ها يعني اصل توجه به "خرد جمعي"، تصميمات سياسي خود را بر اساس مشورت و به صورت شفاف و اجماعي مي گيرد. اصل محوريت كارشناسي ، اصل اساسي تصميمات دولت خواهد بود. در همه عرصه هاي اقتصادي ، اجتماعي ، فرهنگي كه دولت نياز به اتخاذ تصميمات سياسي دارد كارشناسان هر عرصه ركن اول تشكيل دهنده "تصميم" دولت خواهند بود.
بر اين اساس "شايسته سالاري" و "جوانگرايي" ، نياز روشن دولت است كه در تعيين مسئوليت ها به آن توجه جدي خواهد شد.
به خصوص كه امروز سيستم دولت قبل از هر چيز نياز به "ذهن جوان" و روزآمد دارد.
گام سوم: حضور"زنان" هم فرصت است و هم لازم
تقويت حضور زنان در عرصه سياسي از مديريت تا اجرا، فرصت خوبي براي ارتقا سطح سياسي زنان در ايران است. از سوي ديگر به نظر "دولت زندگي" حضور زنان در عرصه سياسي علاوه بر فرصت ، ضرورت هم هست زيرا حضور در عرصه سياسي ، حضور زنان در عرصه هاي ديگر مانند، فرهنگي ، اجتماعي ، اقتصادي و حقوقي را سبب مي شود. در حقيقت حضور سياسي زنان هموار كننده مشاركت آنان در همه عرصه هاي زندگي اجتماعي خواهد بود.
بر اين اساس دولت تأكيد دارد درصد حضور زنان در مديريت هاي عالي و مياني خود را به شدت تقويت نمايد و ضريب حضور آنان را در عرصه مديريت سياسي ارتقا دهد.
گام چهارم : تمرين مردم سالاري ديني ، رعايت اخلاق سياسي است
با توجه به راهبرد ديني دولت كه با اولويت تقويت اخلاق عملي در همه عرصه هاست، در سالهاي آينده تقويت "اخلاق عملي" يكي از برنامه هاي اصلي خواهد بود. با چنين راهبردي سعي مي شود در عرصه سياسي ، دولت نيز در مسئله رعايت اخلاق سياسي، اولويت روشني پيدا كند، در نگاه سياسي دولت، اولا : همه جناح ها در كشور بايد فعال شوند، ثانيا: كسي و يا نهادي حق حذف هيچكدام از جناح هاي سياسي را از عرصه سياست كشور ندارد، ثالثا: هيچ مديري در عرصه مديريت اجرايي حق اتخاذ تصميم بر اساس منافع جناحي، باندي و خويشاوندي خاص را نخواهد داشت و نهايتا اينكه دولت در حوزه هاي مثبت نگاه جناح ها ، هم چپ و هم راست و در حوزه هاي منفي و كارهاي نامطلوب آنها نه چپ، نه راست خواهد بود.
گام پنجم: آزادي و حمايت از مطبوعات
در دولت جديد، آزادي مطبوعات بر اساس قوانين و نيز عقلانيت، مسئله اول حوزه مطبوعات است و دولت تلاش خواهد كرد مسير نظارت بر مطبوعات را، به دور از سلايق و در چارچوب قانون سازماندهي كند.
بر اين اساس دولت هم در سازو كار دولتي نظارت و هم در نوع ارتباط دولت با مطبوعات، تمام تلاش خود را بكار خواهد گرفت تا آزادي هاي قانون مطبوعات دستخوش سلايق سياسي خاص نشود. از سوي ديگر با توجه به اينكه يكي از مسائل مهم مطبوعات امروز كشور ، مشكل اقتصادي و درآمد مطبوعات است.
اين موضوع باعث شده در حوزه "رهايي" مطبوعات از قدرت و ثروت ، مشكلات فراواني ايجاد شود، دولت سعي خواهد كرد ساز و كارهاي مناسبي جهت ارتقا سطح اقتصادي مطبوعات مستقل فراهم آورد. تا زمينه اطلاع رساني آزاد و بدون وابستگي به حوزه هاي قدرت و ثروت را فراهم آورد شعار "دولت زندگي" در حوزه مطبوعات : "اطلاع رساني آزاد و غير وابسته است".
گام ششم: زندگي خصوصي مردم ابزار سياسي نيست
يكي از مهمترين راهبردهاي دولت جهت رسيدن به هدف "زندگي خوب" حذف نگاه ابزاري سياسي از حوزه هاي مختلف زندگي خصوصي مردم است. در دولت جديد كسي حق ندارد حرمت عرصه هاي معيشتي ، اجتماعي و فرهنگي خصوصي مردم را بشكند و از آن به عنوان ابزاري براي فعاليت هاي سياسي خود استفاده كند. آرامش و آسايش زندگي خصوصي مردم ، حريم و خط قرمز سياسي و حقوقي دولت است و دولت به روشني و به جد از آن حفاظت و حمايت خواهد كرد.
گام هفتم: تحولگرايي اصولگرايانه كانون توجه دولت
دولت زندگي نگاهي نو و تحول گرايانه به جامعه دارد. ساز و كارهاي جديد بايد مبتني بر اصول علمي و تجربي و در چارچوب مباني مترقي اسلام باشد تا پويايي جامعه تضمين گردد.
نظر شما