روزها و هفته ها و ماههاي درس و مدرسه از پي هم مي گذرند و پدر و مادران كه قول سفر تابستاني را به بچه هاي شان داده اند ، آرزو مي كنند اي كاش تابستان هيچ گاه از راه نمي رسيد! چون ديگر هيچ عذر و بهانه اي براي بچه ها مورد قبول نيست.
سفر يكي از ضرورت هاي اوليه زندگي امروزي انسانهاي عصر " ماشينيسم" است كه همواره در طول 365 روز سال به سختي مشغول كار و تلاش بوده و مي بايست اندكي از حجم كارها كاسته و به تفريح و استراحت بپردازد. زيرا بدون تغيير روحيه و ايجاد انگيزه دوباره ، ادامه كار و حتي زندگي نيز با دشواري روبه رو خواهد بود و اين واقعيت بر هيچ كس پوشيده نيست كه سفر و گردش آدمي را دوباره سرزنده و شاداب مي سازد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر"، مقوله سفر و تفريح آن هم از نوع تابستاني اش، همواره دغدغه اصلي اغلب خانواده هاي ايراني است كه متاسفانه بنا به دلايل صرفا مالي و اقتصادي امكان سفر براي آنها فراهم نيست و ناگزير كمبود وقت را براي انجام يك سفر بهانه مي كنند.
بنابراين بچه هايي كه با هزاران ذوق و شوق روزهاي درس و مدرسه را پست سر گذارده اند، وقتي با جواب منفي پدر و مادر مواجه مي شوند و مي فهند كه امسال هم مثل سالهاي گذشته از سفر و مسافرت خبري نيست، به ناچار تن به روزهاي كسالت آور تابستان مي دهند و...
در هر حال تابستان بيشترين مخاطب را براي سفر به نقاط زيارتي و ديدني كشور فراهم مي سازد و از اين رو شهرهاي شمالي، مشهد، اصفهان و كيش در زمره مناطق مورد توجه گردشگران و مسافران تابستاني قرار مي گيرد. به طوري كه مشهد به عنوان يكي از شهرهاي مورد توجه مردم كشورمان و ساير نقاط دنيا، بيشترين حجم مسافران داخلي را به خود اختصاص مي دهد.
اما سفر به مشهد نيز بدون حداقل منابع مالي امكان پذير نبوده و هستند كساني كه در حسرت زيارت مرقد امام هشتم، سالهاي سال است كه آرزوي سفر بر دل دارند...
بنابر آمارهاي رسمي بيش از 80 هتل با 16 هزارو 350 تخت ، 145واحد هتل آپارتمان با 7 هزارو500 تخت ، 450 مهمانپذير با 35 هزار تخت، 135رستوران و واحد پذيرايي بين راهي و همچنين 155 آژانس خدمات مسافرتي در مشهد وجود دارد. طي سال سال 82، 12 ميليون و500 هزار گردشگر داخلي از شهر زيارتي مشهد بازديد كرده اند...
كارشناسان مسائل اجتماعي معتقدند نحوه گذران اوقات فراغت جوانان به خصوص در فصل تابستان يكي از اصلي ترين نيازهاي اين قشر است كه دولت بايد پاسخگوي آنها باشد. وجود 5/16 ميليون جوان در كشور فرصت رشد و توسعه و همچنين تحكيم و تقويت مباني ديني را فراهم خواهد كرد.
از سوي ديگر جامعه شناسان بر اين عقيده اند كه ميزان سلامت جامعه بر اساس نحوه گذران اوقات فراغت مردم محاسبه مي شود. در حال حاضر چگونه گذراندن اوقات آزاد دغدغه بسياري از افراد است، زيرا گذران نامناسب اين ايام مي تواند آسيب زا باشد.
به گزارش مهر روان شناسان رفتن به طبيعت و رهايي از زندگي ماشيني وشهري و همچنين مشاهده زيبايي هاي خداوند را باعث تقويت روحيه نشاط و شادابي در انسانها مي دانند و معتقدند كه اين امر آنها را براي شروع كار و تلاش دوباره آماده تر مي كند. متاسفانه بسياري از مردم كشور به دليل شرايط اقتصادي حاكم بر جامعه و عدم تامين نيازهاي اوليه زندگي نمي توانند به مسافرت بروند بنابراين آن را از برنامه زندگي خود حذف مي كنند و اين كار ضربه سنگيني از نظر روحي و رواني و شغلي به آنها وارد مي كند.
بر همين اساس پيشنهاد مسئولان اين است كه اقشار مختلف مردم به خصوص كارمندان به جاي حذف سفر در زندگي خود، از طريق صرفه جويي برخي مخارج اضافي در خانواده ، سفر را جايگزين آن كنند تا به اين صورت بتوانند براي تقويت روحيه و افزايش كارآيي خود اقدام نمايند.
سال گذشته تفاهمنامه اي ميان شركت سرمايه گذاري ايرانگردي و جهانگردي و بازنشستگان و مشمولين استخدام كشوري منعقد گرديد كه بر اساس آن، بازنشستگان مشمولين استخدام كشوري مي توانند از خدمات ذخيره مكان در واحد هاي اقامتي فعال شركت ايرانگردي و جهانگردي با تخفيف حداكثر به ميزان 50 درصد از نرخ هاي مصوب هر واحد اقامتي استفاده كنند.
البته طرح مذكور در سال گذشته فقط در استان تهران آن هم به صورت آزمايشي براي بازنشستگان اجرا گرديد كه قرار بود پس از كسب نتايج موفقت آميز و در صورت موفقيت، در ساير استانهاي كشور نيز اجرا شود.
همچنين رييس سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري نيز به پرداخت وام سفر در جهت رونق گردشگري داخلي طي سال گذشته اشاره كرده بود كه متاسفانه از نتايج آن هيچ خبر موثقي دردست نيست!
به گزارش مهر اين طرح به منظور رشد و توسعه صنعت گردشگري داخلي ، ترويج فرهنگ سفر در بين اقشار مختلف مردم و همچنين ايجاد تسهيلات براي مسافران با همكاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و بانك تجارت در قالب پرداخت وام 200 هزار توماني صورت گرفت. بدين منظور از سوي بانك تجارت بيش از 2 ميليارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده بود...
اما واقعيت امر حاكي از آن است كه اغب مردم كشورمان حتي با فرا رسيدن فصل تابستان كه بهانه اي براي رفتن به سفر و استفاده از ايام سه ماه تعطيلي بچه ها است، نمي توانند برنامه اي براي خود داشته باشند و لاجرم ترجيح مي دهند كه اوقات فراغت فرزندان شان پاي گيرنده هاي تلويزيون و پرسه زدن در كوچه و خيابانها به هدر رود. چون امكان رفتن به سفر هرگز با تمكن مالي اين افراد همخواني و برابري ندارد...
نظر شما