۲۸ خرداد ۱۳۸۴، ۲۱:۲۶

گذرگاه فيلادلفيا روزنه برگشت رژيم صهيونيستي به نوار غزه

گذرگاه فيلادلفيا روزنه برگشت رژيم صهيونيستي به نوار غزه

سرويس بين الملل - خبرگزاري "مهر" : مصر و رژيم صهيونيستي عصر روز چهارشنبه 25 خرداد (15 ژوئن) به توافق اوليه در خصوص استقرار نيروهاي مصري در مرز باريكه غزه و مصر پس از خروج نيروهاي اسرائيلي در منطقه دست يافتند.

طرفين در مذاكرات به مساله استقرار يك گردان 750 نفره مصري در مسافت 15 كيلومتري در طول خط مرزي پرداختند.

توافق مصر با اسرائيل پس از عقب نشيني نيروهاي اسرائيل از نوار غزه در نيمه ماه مرداد ماه (آگوست) در صورتي عملي خواهد شد كه نيروهاي مصري و تشكيلات خودگردان قادر باشند از قاچاق اسلحه به نوار غزه جلوگيري كنند. در غير اينصورت رژيم صهيونيستي اين حق را بر خود واجب مي داند كه در صورت عدم اثبات توانايي دو طرف نيروهاي خود را براي كنترل گذرگاه فيلادلفيا اعاده كند.

اين موافقتنامه مشروط در حالي صورت مي گرد كه سران رژيم اشغالگر قدس سخنان ضد و نقيضي را در خروج از نوار غزه در طول دو سال اخير به زبان رانده بودند و طرح عقب نشيني از غزه در هاله اي از ابهام بود.

در حال حاضر بنا به اظهارات سفير رژيم صهيونيستي در مصر خروج نيروهاي اسرائيلي از نوار غزه جدي به نظر مي رسد. شالوم كوهين سفير رژيم صهيونيستي در مصر پيش تر اعلام كرده بود كه طرح عقب نشيني اسرائيل از نوار غزه بدون توافق با مصر نيز به اجرا درخواهد آمد.

در گذشته بين مقامهاي مصر و اسرائيل در نحوه كنترل گذرگاه فيلادلفيا كه محل گذر اسلحه قاچاق به نوار غزه مي باشد، اختلاف وجود داشت. مقامات اسرائيل خواهان حضور نيروهاي اين كشور در اين گذرگاه پس از اجراي طرح عقب نشيني از غزه بودند. اما مقامات مصري تهديد كردند در صورتي با نيروهاي اسرائيلي در كنترل قاچاق سلاح به غزه مشاركت مي كنند كه رژيم صهيونيستي نيروهاي خود را به طور كامل از نوار غزه خارج كنند.

در توافق اخير، هرچند خواسته مصريها برآورد شد، اما در مقابل صهيونيستها يك روزنه برگشت به گذرگاه فيلادلفيا را در موقع مقتضي براي خود محفوظ داشته اند.

توانمندي و يا عدم توانمندي نيروهاي مصر و تشكيلات خودگردان در قاچاق اسلحه مهمترين بهانه اي است كه اسرائيليها به كمك آن مي توانند بازگشت خود را به منطقه مرزي مصر و غزه مشروعيت ببخشند.

اجراي سياست فوق اين نكته را آشكار مي سازد كه هنوز مقامات اسرائيل براي تشكيلات يك دولت مستقل فلسطيني متقاعد نشده اند و همچنان به انحاء مختلف سعي دارند كنترل سرزمينهاي اشغالي را تحت اختيار خود داشته باشند و طرحهايي چون عقب نشيني از نوار غزه تنها به منظور اغواي افكار عمومي بين الملل و براي مشروعيت بخشي به چهره اين رژيم صورت مي گيرد نه به منظور ايجاد زمينه لازم براي تشكيل دولت مستقل فلسطيني.

کد خبر 196816

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha