همواره با فرا رسيدن روزهاي گرم تابستان، يكي از تفريحات كم خرج بچه هايي كه هيچ برنامه اي براي گذران اوقات فراغت خود ندارد، رفتن به استخرهاي ارزان قيمت محله هاي خود است. البته در اين بين برخي ترجيح مي دهند همان اندك پول را نيز براي تهيه بليت هزينه نكنند و با كمي مشقت و سختي ، تن خود را به جوي ها و كانال هاي آب مي سپارند تا كمي از گرماي تابستان را با خنك شدن در آبهاي آلوده كم كنند.
اما رفتن به درون آبهايي كه هيچ گونه اطلاعي از سالم بودن و بهداشتي بودن آنها نداريم، مي تواند تا حدود زيادي براي بدن هاي نحيف و كوچك بچه ها خطر آفرين باشد!
از همين رو با فرا رسيدن تابستان، توصيه هاي كارشناسان بهداشت در خصوص رعايت بهداشت و سلامت به هنگام شنا در استخر و ساير مكانهايي كه براي آب تني بچه ها مهياست، هشدار مي دهند.
به گفته پزشكان، بيماري ها و امراض ناشي از شنا در استخر يا ساير آبها به دو دسته عفوني و غير عفوني تقسيم مي شود كه به دنبال آنها انواع قارچ ها، ويروسها، انگل ها و باكتري هايي كه به وجود آورنده انواع بيماري هاي عفوني هستند، شكل مي گيرد.
يك متخصص پوست و مو مي گويد: آبهاي آلوده بعضي از استخرها ناقل قارچ هاي كچلي هستند كه از علائم اين بيماري هاي پوستي مي توان به شكل گيري حلقه هاي بزرگ با پوسته هايي روي بدن افراد اشاره كرد.
وي ضمن هشدار به تشديد بيماري هاي پوستي از طريق شنا در استخرهاي آلوده ، مي افزايد: وقتي كه يك شخصي به اين بيماري پوستي مبتلا شده ، با شنا در استخر موجب مي شود كه اين قارچ ها از پوست او در آب رها شده و ساير شناگران نيز به اين بيماري مبتلا شوند.
شايد يكي از مهم ترين بيماري هاي پوستي كه از طريق شنا كردن در آبهاي آلوده به وجود مي آيد، قارچ "مالاسزيافورفور" است كه اين قارچ در حالت عادي در بدن بيشتر آدم ها زندگي مي كند، اما فقط برخي از از افراد مستعد اين هستند كه قارچ هاي موجود در بدن خود را به شكل ضايعات گرد با رنگ هاي قهوه اي روشن، سفيد و قهوه اي تيره ظاهر كنند. اين ناراحتي معمولا در تابستان و پس از استحمام يا آب تني در نواحي گردن، سينه و پشت ديده مي شود و بيشتر اوقات با خارش همراه است.
اما نكته حائز اهميت اين است كه شنا در آبهاي آلوده فقط به بيماري هاي پوستي ختم نمي شود، بلكه مي توان به انواع بيماري هاي چشم اشاره داشت كه در برخي مواقع با عدم توجه جدي به آنها منجر به نابينا شدن فرد مي شود...
در واقع استخرها از جمله اماكني هستند كه در فصل تابستان از لحاظ بهداشتي از اهميت خاصي برخوردار مي شود، چون بسياري از بيماري هاي چشمي، پوستي، گوارشي، عفونت هاي دستگاه تنفس و... به دليل استفاده از آب استخرهاي آلوده به افراد منتقل مي شود.
به گفته كارشناسان بهداشت، استاندارد ميزان كلر آزاد باقي مانده در آب استخر از يك تا 5/3 ميلي گرم در ليتر است و اين ميزان بايد به صورت روزانه و در ساعات مختلف روز توسط متصدي استخر يادداشت شود، اما اين امر در كمتر استخري به خصوص در استخرهاي روباز واقع در جنوب شهر، اجرا مي شود. به طوري كه برخي از متصديان استخرها به جاي استفاده از كلر در آب استخر، از موادي كه هيچ كدام مورد تاييد وزارت بهداشت نيست، استفاده مي كنند چرا كه از نظر وزارت بهداشت براي گند زدايي آب استخر ها فقط كلر مورد تاييد است.
از سوي ديگر مسئولان وزارت بهداشت معتقدند بايد در محل استخرها به ازاي هر پنج نفر شناگر يك دوش وجود داشته باشد و همچنين از لحاظ بهداشتي نيز تمامي كاركنان در استخرها دوره 45 ساعت آموزش بهداشت فردي و عمومي را بگذارنند و كارت معاينه پزشكي دريافت كنند!
به گفته كارشناس محيط زيست اداره بهداشت كار شهرداري تهران، بر اساس استانداردهاي موجود به منظور حفظ سلامت شهروندان و بهداشت عمومي قبل از شروع به كار هر نوبت، ميزان كلر موجود در آب استخر بايد سنجيده شود و در صورت وجود آلودگي، آب مجموعه بايد مجددا ضد عفوني شود.
علاوه بر هشدارها و توصيه هاي كارشناسان بهداشت، مسوولان وزارت بهداشت نيز بر اين موضوع بيش از پيش تاكيد دارند و بر همين اساس اخباري را براي اطمينان دادن به خانواده ها عنوان مي كنند كه جاي بسي خوشحالي دارد. به طوري كه گفته مي شود استخرهاي غير بهداشتي با تشخيص و دستور بازرسان اداره بهداشت مواد غذايي و اماكن، توسط نيروي انتظامي پلمپ مي شود...
هر چند گفته مي شود تخلف از سوي مسوولان استخر، در مرتبه نخست با معرفي به دادگاه و مهلت حداقل 15 روزه و حداكثر دو ماهه از آنها خواسته مي شود كه به رفع نواقص بپردازند و براي بار دوم تعطيل خواهد شد. اما واقعيت اين است كه در طول سالهاي گذشته كمتر شاهد تعطيلي و پلمپ استخر از سوي مسوولان بوده ايم و اين مساله نشان مي دهد كه نظارت جدي بر امر بهداشت اين مكانها صورت نمي گيرد.
نظر شما