اين شاعر در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : بي گمان حضرت صديقه طاهره (س) داراي شخصيتي شگفت و بسيار عميق و تاثيرگذار بوده اند ، آنچنان كه مطالعه زندگاني پرخير و بركت ايشان به راستي اعجاب آور است. زيرا علي رغم عمر كوتاه دنيوي كه بر اساس شهادت اكثر منابع بيش از هجده سال نبوده است - ثمرات بسيار گرانبهايي از ايشان به يادگار مانده است. به اين ترتيب ميراث مظلومه بزرگ اهلبيت (ع) از يكسو سيره ايشان است كه شامل رفتار و شيوه زندگاني مردمي و پرهيزگارانه ايشان است و از سوي ديگر آثار بر جا مانده از آن بانوي گرامي كه در بر گيرنده گفتار ايشان مي باشد.
كامران شرفشاهي با تاكيد بر تداوم حركت شاعران و نويسندگان معاصر در راه اعتلاي ادبيات آئيني و مذهبي ، تصريح كرد : متاسفانه در اكثر آثار ادبي سرايندگان و نويسندگان كمتر به ديگر ابعاد و زواياي زندگي حضرت فاطمه (س) پرداخته اند و بيشتر با رويكردي عاطفي به بيان مسلمات و مشهودات بسنده كرده اند. در حاليكه يك اثر ادبي قابل تامل نيازمند برخورداري از دو بال احساس و انديشه است.
وي ياد آور شد : با مروري بر آثاري كه در اين زمينه خلق شده است به اين واقعيت مي رسيم كه اكثر ادبا آنقدرها كه از قبر ناشناس ايشان سخن گفته اند، از "قدر" ناشناخته ايشان سخن به ميان نياورده اند در حاليكه انسان امروز بيش از هر زمان ديگري نيازمند درك و شناخت "قدر" آن بانوي بزرگوار است.
معاون فرهنگي فرهنگسراي بهمن اظهار داشت : شايد علت اين غفلت را بتوان، در عدم مراجعه به تاريخ و مطالعه آثاري كه درباره آن حضرت وجود دارد جستجو كرد. زيرا چگونه ممكن است كه از فرازهاي فراوان زندگي ايشان كمترين اثر در آثار ادبي ديده شود و به جاي آن شاهد كلي گويي هايي يك شكل و همسان باشيم ؟
اين شاعر گفت : به عنوان مثال حضرت فاطمه زهرا (س) با آنكه فرزند رسول خدا (ص) و همسر حضرت علي بن ابيطالب (ع) بوده اند و از موقعيتي ممتاز و بسيار برجسته برخوردار بوده اند، اما زندگاني خيلي ساده و حتي دشواري داشته اند كه به گواه روايات تحمل آن از عهده هر انساني ساخته نبوده است. و با اين حال احسان و كمك به ديگران، و رعايت حقوق ساير همنوعان بخش زيبا و عظيمي از زندگاني ايشان را فرا گرفته است. اين فرازها در آثار ادبي نمودي بسيار اندك داشته است.
شرفشاهي : عمده آثار ادبي، به لحاظ محتوا داراي بار معنا و اطلاعاتي افزون از آنچه مردم كوچه و بازار به نيكي مي دانند، به مخاطب ارايه نمي دهد . |
شرفشاهي اضافه كرد : به عبارت ديگر عمده آثار ادبي، به لحاظ محتوا داراي بار معنا و اطلاعاتي افزون از آنچه مردم كوچه و بازار به نيكي مي دانند، به مخاطب ارايه نمي دهد. اصولا در اكثر آثار نه ردي از سيره آن حضرت به چشم مي خورد و نه اثري از كلام آن حضرت ديده مي شود. در حاليكه در خطبه هاي شورانگيز و سخنان گهربار آن بانوي فرزانه، جهاني بي پايان از معنويت و عرفان نهفته است، كه مي تواند انگيزه، راهنما و راهگشاي انسان دردمند و نيازمند اعصار و قرون باشد ، بخش دلپذيري از زندگاني حضرت زهرا (س) اختصاص به اشعاري دارد كه توسط ايشان سروده شده و اين اشعار در كتابهاي مختلف نقل و در كتاب " نهج الحيات " آمده است.
اين شاعر در توضيح بيشتر " نهج الحيات " افزود : موضوع اين اشعار شامل رثاي پدر ارجمند (ص) ، همدردي با تهيدستان، ازدواج با حضرت امير المومنين (ع)، تربيت فرزندان، همسرداري و شكوه از دنياست. در واقع اين شعار بيانگر بلاغت و مهارت آن بانوي يگانه در قلمرو نظم و هر يك از اشعار سرشار از مضامين دل انگيز و نكته سنجي هاي ارزنده اي است كه متاسفانه اين مهم آن طور كه بايد و شايد مورد توجه قرار نگرفته است و چه بسا بسياري از مردم هنوز نمي دانند از حضرت زهرا (س) اشعاري نيز به يادگار رسيده كه لبريز از مهر و عرفان و عالي ترين جلوه هاي اخلاق است.
سيد كاظم كامران شرفشاهي در پايان به مهرگفت : اوضاع خطيرعصرحاضرايجاب مي كند كه شاعران و نويسندگان در آثار خويش بكوشند تا پيام شكوهمند و سرنوشت ساز آن حضرت به گوش و ذهن و جان مردم برسد. در واقع اشعار فاطمي بايد تبلور آشكار متعهدترين شعر روزگار ما باشد. شعري كه ارزش گرا و حق مدار باشد و بتواند به انسان پريشان و راه گم كرده اين دوران حقيقت نوراني وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا (س) را به عنوان الگويي كامل و برتر يادآور شود و روش زندگي آن حضرت را به عنوان يك مدل الهي كه به رستگاري دنيا و آخرت مي انجامد، در حد توان معرفي كند ، شاعري كه خود را فاطمي مي داند نبايد نسبت به مصائب و مصالح اهلبيت ( ع ) درد بزرگ حضرت فاطمه، انديشه و دغدغه هاي ايشان بي تفاوت باشد .
نظر شما