حجت الاسلام دكتر احمد احمدي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، گفت : مرحوم شهيد بهشتي فرزند حوزه بود . وي در حوزه رسائل المكاسب را در سطح بالايي تدريس مي كرد .
وي افزود : شهيد بهشتي يك روحاني آشنا و آگاه به ساخت و بافت حوزه ها بود . وي معتقد بود كه روحانيون بايد هماهنگ با تحولات دنيا پيش بروند ، يعني طلبه ها علاوه بر فقه و اصول كه درسهاي رايج حوزه هاي علميه است بايد حداقل با يكي از زبانهاي رايج خارجي در دنيا نيز آشنايي داشته باشند تا بهتر بتوانند با فرهنگ آن جوامع و نوع انديشه ها و همچنين با چگونگي ميزان تاثيرگذاري اديان رايج در دنيا نيز آشنايي پيدا كنند و در زمينه دين اسلام نيز كارهايي كنند كه باعث تاثيرگذاري در افكار جهانيان شود .
رئيس سازمان مطالعات و تدوين كتابهاي علوم انساني گفت : شهيد بهشتي با توجه به اين نياز حوزه هاي علميه ، مدرسه حقاني را با كمك مرحوم قدوسي در قم داير كردند كه علاوه بر فقه و اصول، فلسفه جديد و متون انگليسي نيز در آن تدريس مي شد .
وي افزود : شهيد بهشتي با تاسيس اين مدرسه نمي خواستند روحانيون به دروس سنتي رايج كه در حوزه ها تدريس مي شد بسنده كنند ، وي بدنبال اين بود كه طلبه هاي حوزه علميه با فلسفه و تفكرات جديد آشنا شوند تا از اين طريق روحانيون نوانديش و فرهيخته بتوانند با توجه به مقتضيات زمان نيازهاي فردي و جمعي را در بخش تعليمات ديني و احكام شرعي برآورده سازند.
عضو گروه فلسفه دانشگاه تهران گفت : ايشان مي فرمودند در فرهنگ و انديشه اسلامي متون زيادي وجود دارد كه مي تواند بسياري از مسائل و مشكلات امروز ما را حل و رفع كند . وي خواستار اين بود كه علماي ديني به كتاب و سنت كه منابع فقه و اصول و تعاليم ديني هستند با ديدي نو بنگرند و متناسب با زمان و مقتضيات امروزي اجتهاد جديد بوجود آورند.
نظر شما