به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اين دو كليسا خود را متعهد كردند در ترويج ارزشهاي معنوي مسيحيت در زندگي افراد، خانواده ها و جوامع سراسر قاره اروپا و دنيا با يكديگر همكاري كنند.
كاردينال كار كسپر، رئيس شوراي پاپي ترويج وحدت مسيحيت به نمايندگي از واتيكان در ساعات پاياني روز دوشنبه هفته گذشته به مسكو رسيد و سفر سه روز خود را روز پنجشنبه به پايان رسانيد. وي در اين سفر با مطران كيريل، رئيس روابط خارجي كليساي ارتدكس ديدار كرد.
بازديد كسپر از مسكو درست پس از فراخوان مكرر پاپ بنديكت شانزدهم در راستاي وحدت مسيحيت صورت گرفت. پاپ دوماه گذشته زمان كه به سمت پاپي رسيد گفت، از بين بردن شكافي كه ميان كليساي كاتوليك روم و ارتدكس روسيه به وجود آمده از اولويتهاي پاپي وي محسوب مي شود.
"كسپر" در گفتگو با خبرگزاري تبليغات مسحيت گفت، به نمايندگي از واتيكان به مسكو سفر كردم تا پيشنهادات خود را مبني بر وحدت مسيحيت تكرار كنم. در اين ميان اتخاذ گامهايي به جلو تنها نبايد از سوي ما (كاتوليكها) صورت بگيرد، گفتگو همواره متقابل است.
وي افزود، مي خواهيم بدانيم به كمك يكديگر چه كارهايي را مي توانيم انجام دهيم و احتمالات را مورد بررسي قرار دهيم .
كليساي ارتدكس روسيه طي بيانيه اي گفت، پس از صحبت با سفير واتيكان به اين نتيجه رسيديم كه همكاري ميان كليساهاي كاتوليك و ارتدكس با ارزشهاي اخلاقي و معنوي مسيحيت مطابق دارد و در شرايط كنوني ضرورت آن حس مي شود، چرا كه مردم اروپا و جهان از بحران اخلاقي رنج مي برند.
پيش از اين روز پاپ بنديكت شانزدهم در اولين كتابي كه در سمت پاپي منتشر كرده است نوشت، اروپا به دليل خارج كردن خداوند از زندگي، قانوني كردن سقط جنين و توهين به مسلمانان و يهوديان دچار بحرانهاي اخلاقي شده است.
اين در شرايطي است كه الكسي دوم، رهبر روحاني كليساي ارتدكس روسيه پيشتر در مصاحبه اي با يك مجله روسي نسبت به آينده روابط ميان كليساي كاتوليك روم و كليساي ارتدكس روسيه ابراز خوش بيني كرده و اظهار اميدواري كرد واتيكان آمادگي لازم براي از ميان برداشتن موانع موجود ميان مذاكرات دو طرف را داشته باشد؛ اما در زمان حضور كاردينال واتيكان در مسكور سخنگوي كليساي ارتدكس روسيه اعلام كرد، الكسي دوم در نظر ندارد با كاردينال "والتر كاسپر" ديدار كند.
زماني كه بنديكت شانزدهم به سمت پاپي رسيد، الكسي دوم ديدار پاپ از روسيه را تا زماني كه اخلافات طولاني مدت ميان اين دو كليسا حل نشود را امكان ناپذير توصيف كرد.
واتيكان تا كنون اتهامهايي كليساي ارتدكس را مبني بر تبعيض عليه ارتدكسهاي اكراين و ترغيب براي تغيير ديگر افراد در روسيه و ديگر كشورهاي روسيه سابق تكذيب كرده و علت حضور كشيشان در روسيه را تنها هدايت 600 هزار كاتوليكي عنوان مي كند كه در اين كشور زندگي كرده و كمتر از يك درصد جمعيت كل اين كشور را تشكيل مي دهند.
تفرقه دو فرقه مسيحيت متعلق به قرنها پيش است كه پس از سقوط اتحاد جماهير شوروي افزايش يافت. در اين زمان كاتوليكهاي روم سعي كردند حضور خود را در اين سرزمين دوباره اعلام كنند و در عين حال كليساي روسيه سعي در از بين بردن شكافهايي داشت كه تحت رژيمي كمونيستي اين كشور به وجود آمده بود.
واتيكان در مورد عدم ديدار الكسي دوم با سفير واتيكان طي بيانيه كوتاهي گفت، كسپر به هر حال، گفتگو با رهبران كليساي ارتدكس را ادامه مي دهد.
روسيه يكي از كشورهايي است كه داراي پرجمعيت ترين اعضاي كليساي ارتدكس است؛ در حدود دو سوم ارتدكسهاي مسيحي جهان از 114 ميليون نفر در روسيه زندگي مي كنند.
نظر شما