به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی رنجبر افزود: ترکیبات پرتقال، دارای نوعی خواص ضدعفونی بوده و توصیه می شود پس از غذا، برای پاکیزگی دهان از این میوه استفاده شود.
وی با اشاره به تاثیر پرتقال در افزایش اسید معده، اظهار داشت: با توجه به تاثیر مصرف پرتقال در هضم غذا، مبتلایان به سوء هاضمه می توانند از این میوه به عنوان دسر استفاده کنند.
رنجبر بیان داشت: ویتامینهای موجود در پرتقال، آن را به میوه مفیدی برای لطافت و زیبایی پوست تبدیل کرده است.
این کارشناس تغذیه یادآور شد: ترکیبات موجود در آب پرتقال، برای کسانی مانند دریانوردان که دسترسی به غذای تازه ندارند، مفید است.
کنترل عوامل محیطی در بیمارستان اهمیت ویژه ای دارد
کارشناس بهداشت محیط بیمارستان شهید بهشتی گفت: عوامل محیطی در بیمارستانها تاثیر زیادی در ابتلا به عفونت دارد و کنترل این عوامل برای تامین سلامت بیماران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
نجمه نعمت پور افزود: عفونتهاي بيمارستاني، ناشی از دو عامل اقدامات تداخلي پزشكي و بهداشت بيمارستان است.
وی با بیان اینکه بیمارستان بايد الگوي نظافت و سمبل پاكيزگي و بهداشت باشد، اظهار داشت: اطمينان از بهداشت و ايمني بيماران، كاركنان و ملاقات كنندگان در شرايط ويژه و اضطراري، مستلزم برنامه ریزی مدیران بیمارستانی و نظارت بر حسن اجرای آن است.
این کارشناس بهداشت محیط، تصریح کرد: بهداشت سطوح، جمع آوری و دفع صحیح زباله، نظارت بر بهداشت آب و غذای کارکنان و بیماران، توجه به سلامت کارکنان، پاکسازی بیمارستان از حشرات، توجه به وجود نور در اتاقها و سلامت تجهیزات، از جمله استانداردهای حفظ سلامت محیطهای بیمارستانی است.
نعمت پور یادآور شد: عدم استفاده از پرده های پارچه ای و وسایل چوبی، همچنین توجه به عدم استفاده مجدد از وسایل یک بار مصرف، از جمله نکات موردنیاز در بهداشت محیطهای بیمارستانی است.
کیفیت مسواک زدن از تعداد دفعات آن مهمتر است
مدیرگروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: صحیح مسواک زدن، بیش از دفعات آن اهمیت داشته و باید در فرصت مناسب، با زمان کافی و توام با آرامش، انجام شود.
سید خالد موسوی فرد افزود: هدف اصلی از مسواک زدن، از بین رفتن پلاک میکروبی از روی دندان و لثه است که با رعایت روشهای صحیح، تامین می شود.
وی با بیان اینکه معمولا نمی توان بیش از سه یا چهار ماه، از مسواک استفاده کرد، اظهار داشت: موهای مسواک پس از این مدت، خمیده و نامنظم شده، رنگ موهای آن تغییرمی کند و باید تعویض شود.
موسوی فرد با تاکید بر مسواک زدن دندانها قبل از خواب شبانه و بعد از صبحانه، تصریح کرد: در هنگام خواب، جریان بزاق، حرکات زبان و گونه کاهش یافته و دندان ها مستعد پوسیدگی می شوند.
مدیرگروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، عنوان کرد: مسواکهایی با دسته مستقیم و بدون خمیدگی، قدرت پاک کنندگی بیشتری دارد.
وی یادآور شد: اندازه دسته مسواک برای کودکان باید به گونه ای باشد که به خوبی در دستهای کودکان قرار بگیرد و در دست آن ها نلغزد.
خودمراقبتی، محور برنامه های هفته ملی "سلامت مردان" است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: محور اصلی برنامه ریزی های هفته ملی سلامت مردان، خودمراقبتی است.
رشید غفاری با اشاره به اهمیت سلامت مردان در جامعه، افزود: بی توجهی مردان نسبت به سلامت خود، علت اصلی نامگذاری هفته ای به نام سلامت مردان است که باید با اطلاع رسانی، حساسیت لازم در مردان جامعه ایجاد شود.
وی با بیان اینکه هفته ملی سلامت مردان یا "سما" با هفت عنوان مشخص شده، تصریح کرد: تغذیه پیشگیرانه، فعالیت بدنی، ترک مصرف دخانیات، کنترل عوامل خطر بیماری زا، راعایت ایمنی در رانندگی و محیط کار و کنترل استرس، در این هفته مورد توجه قرار می گیرد.
خستگی در محیط کار موجب بی انگیزگی کارکنان می شود
رئیس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، نیز با اشاره به یکی از مشکلات رایج در مردان، به ویژه افراد شاغل، اظهار داشت: سندرم خستگی مزمن در محیط کار، موجب بی انگیزگی کارکنان می شود که باید با کاهش استرس های شغلی، با آن مقابله و زمینه کارایی بهتر کارمندان را فراهم کرد.
اکبر خلیلی افزود: فعالیت بدنی لازمه سلامت اعضای جامعه است که باید با ایجاد زیرساختهای لازم نهادینه شود.
وی بیان داشت: اطلاع رسانی و حساس سازی، در این زمینه اهرم مناسبی برای دستیابی به این هدف است.
اکبری برنامه هایی از قبیل انجام معاینه رایگان پروستات، برگزاری کلاسهای آموزش سلامت برای کارکنان مرد، اندازه گیری رایگان فشارخون مردان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی، درمانی، برگزاری مسابقه نقاشی و انشا نویسی در یکی از مدارس پسرانه راهنمایی و دبیرستان هر شهرستان به صورت نمادین و برنامه کوهنوردی و پیاده روی برای کارکنان مرد دانشگاه علوم پزشکی یاسوج را ازجمله برنامه های این هفته عنوان کرد.
مواد مغذی شیر در فریزر از بین نمی رود
یک کارشناس تغذیه گفت: مواد مغذی شیر در هنگام نگه داشتن در فریزر از بین نرفته و حفظ می شود.
راضیه نجات زاده افزود: چگونگي خارج کردن شیر از حالت انجماد اهميت بسيار دارد و انجام نادرست اين عمل بر کيفيت مواد غذايي تاثيرات نامطلوبي مي گذارد.
وی با تاکيد بر این که خروج شیر از انجماد باید آهسته انجام شود، اظهار داشت: بهترين روش براي خارج کردن شیر از حالت انجماد، قرار دادن چند ساعت قبل از مصرف در يخچال است.
جات زاده تصريح کرد: شير داراي بافتي ظريف است و زماني که از فريزر خارج مي شود، اگر به درستي از انجماد خارج نشود، تمام ارزش غذايي خود را از دست مي دهد.
نظر شما