۲ اسفند ۱۳۹۱، ۹:۰۷

سبک زندگی دینی/

6 فایده دوری از نگاه به نامحرم؛ از قلب آرام تا یافتن چشم بصیرت

6 فایده دوری از نگاه به نامحرم؛ از قلب آرام تا یافتن چشم بصیرت

دین مبین اسلام اصولی برای زندگی دارد که اگر درست رعایت شود انسان از خیلی از امراض روحی نجات می یابد و به برکات و خیرات زیادی می رسد. یکی از این اصول داشتن نگاه پاک است که در آثار آن زیاد گفته شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آسیب اخلاقی نگاه به نامحرم از دید اسلام امر ناپسندی است و گناه شمرده می شود، اما اگر آدمی چشم خود را از گناه و آلودگی بپوشاند و مسیر درست که همان تقوا می باشد را پیشه راه خود و زندگی اش قرار دهد و از نگاه به نامحرم خودداری ورزد برای او فواید و آثار شیرینی به جای می ماند که برخی از آنها اشاره می شود.

- قلبی آرام و آسوده

اگر آدمی چشمان خود را از گناه و معصیت ببندد و تابع دستورات الهی شود روح و روان و قلب وی به آرامش می رسد و با همین آسایش و آرامش است که وی را به مسیری درست و به سوی پیشرفت و پله های ترقی رهنمون می سازد. امام علی(ع) می فرماید: کسی که چشم خود را بر گناه ببندد، غم و اندوهش کمتر شود و از هلاکت و نابودی ایمن گردد.(1)

- ارتقا قدر و مرتبه انسانیت

آدمی از زندگی خود چیزی جز عزت و مرتبت نمی خواهد و همه به دنبال حفظ شخصیت و احترام خویشند، اما معمولا از بیراهه می روند که به آن نمی رسند و به ذلت و خواری می افتند در تعالیم اسلامی راه های مختلفی برای افزایش قدر و مرتبه انسان نشان داده شده است که یکی از آنها داشتن "چشم پاک" می باشد. امیرمومنان می فرماید: کسی که بر نفس سرکش خود حاکم باشد قدر و منزلتش بالا می رود.(2)

- شیرینی ایمان و عبادت

کسی که می خواهد شیرینی ایمان و عبادت را با خود همیشه احساس کند و به عبادت و ذکر واقعی با معبود خویش بپردازد یکی از راه های آن کنترل نگاه است. امام صادق(ع) فرمود: هر کس به خاطر خدا و ترس از او، نگاه به نامحرم را ترک کند، خداوند، ایمانی به او عنایت می کند که شیرینی آن را در دلش احساس نماید.(3)

- اخلاق خوش

کسب اخلاق خوش و پسندیده یکی از نتایج و ثمرات «نگاه پاک» است فردی که چشم خود را بر حرام می بندد، خداوند به او اخلاق نیکو و خوش عنایت می کند و او را با صفات نیکو و پسندیده آراسته می کند. امیرمومنان می فرماید: کسی که از محرمات، چشم پوشی کند، صفاتش نیکو می شود.

- شادمانی و سربلندی در روز محشر

سعادتمند کسی است که در روز قیامت در حضور خداوند سرفراز و سربلند از اعمال درخشان و پربارش باشد. اگر کسی بخواهد به این ارزش گرانبها و والا دست یابد یکی از راه های آن چشم پاک است. رسول خدا(ص) فرمود: در روز قیامت، همه چشم ها گریان اند، غیر از سه دسته: چشمی که از ترس خشیت خدا گریان باشد، چشمی که از محارم خدا و حرام ها فروبسته شده باشد و چشمی که در راه خدا تا صبح بیداری کشیده است.(4)

- یافتن چشم بصیرت

یکی از نعماتی که خدای متعال به بندگان صالح خود عنایت می کند چشم بصیرت است که به وسیله آن می‌تواند به حقایق اشیاء و پدیده ها و حوادث پی ببرد و واقعیت ها را چنان که هست دریابد. این نعمات با ذکر و یاد خدا و انجام واجبات و دوری از محرمات، تزکیه و سرکوب نفس حاصل می شود. بی تردید یکی از دستورات الهی کنترل چشم است که با تسلط و کنترل آن چشم بصیرت به دست می آید.

رسول گرامی اسلام فرمود: چشم پوشی کنید، عجایب عالم را ببینید.(5) و باز آن حضرت فرمودند: هنگامی که خدا بخواهد در حق بنده ای خیری برساند، چشمان قلب او را می گشاید تا چیزهایی را که از او پنهان بوده مشاهده کند. (6)

---------------------------

1- میزان الحکمه ج 10، ص 72

2- مستدرک الوسائل ج2، ص 287

3- بحار الانوار، ج 104، ص 38

4- بحارالانوار، ج 104، ص 35 ج 18

5- مستدرک الوسائل، ج 14، ص 269

6- تفسیر نورالثقلین

کد خبر 2001692

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha