۲ اسفند ۱۳۹۱، ۸:۲۵

نیکبخت:

توجه به نیازهای روحی سالمندان مهمتر از نیازهای جسمی است

توجه به نیازهای روحی سالمندان مهمتر از نیازهای جسمی است

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: نیازهای روحی مهمتر از نیازهای جسمی در سالمندان است لذا باید به این نیاز توجه بیشتری شود و سالمندان را دریابیم.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدرضا نیکبخت بعد از ظهر سه شنبه در همایش سراسری سالمندان و سلامت که در محل دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برگزار شد گفت: سالمندی بحث مهمی و اصلاح ناپذیر در زندگی است که اگر فرد عمر طبیعی داشته باشد مانند دیگر دوران های زندگی فرا می رسد.

وی افزود: این دوران از آسیب پذیرترین دوران زندگی است که تاکنون در کشور ما خیلی به آن بها داده نشده است و اخیرا مورد توجه قرار گرفته است.

وی از سالمندان به عنوان افرادی دارای کوله بارهای معنوی و محل ذخیره اسناد مهم زندگی یاد کرد.

نیکبخت گفت: آمار نشان می دهد که در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جمعیت سالمندی رو به افزایش است.

وی افزود: تعاریف و سنین مختلفی برای سالمندی تعریف شده است و این تعاریف در کشورهای اروپایی و آمریکا افراد بالی 60 سال را سالمند دانسته و در کشورهای توسعه یافته به افراد بالای 65 سال سالمند می گویند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: هم اکنون به نسبت کاهش تولدها در جهان جمعیت سالمندان روبه افزایش است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: هم اکنون با تلاش های وزارت بهداشت، آمار مرگ و میر کودکان رو به کاهش است و به دنبال آن امید به زندگی و توسعه یافتگی روبه افزایش است.

وی افزود: کاهش بیماری و افزایش سطح زندگی از جمله افزایش امید، طول زندگی و جمعیت سالمندی است.

نیکبخت ادامه داد: هم اکنون کشورهایی مثل افغانستان و زیمباوه هنوز در مراحل اولیه کنترل بیماری های واگیردارند، اما در کشورهای در حال توسعه مثل ایران که از نظر بهداشتی در سطوح مطلوبی است جمعیت سالمندی رو به افزایش است.

وی گفت: هم اکنون میانگین جمعیتی در کشور 38 سال و  رو به افزایش است و پیش بینی می شود جمعیت عظیمی از کشور در آینده نزدیک سالمند باشند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به مشکلات سالمندان گفت: سالمندان مشکلات فیزیکی زیادی دارند و مکانیسم های بدن آنان به درستی اتفاق نمی افتد و دچار اختلال است.

نیکبخت، فشارخون، قند خون، مشکلات عضلانی و استخوانی مانند پوکی استخوان را از جمله مشکلات فیزیکی سالمندان برشمرد.

وی ریشه بسیاری از مشکلات دوران سالمندی را در دوران جوانی و عدم رعایت نکات سلامت در این دوران دانست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه عدم توجه در معماری ساختمان ها و شهرها به توانایی و مشکلات سالمندان را از جمله مشکلات نقض کننده سلامتی در سالمندان دانست و گفت: ساختار برخی از ساختمان ها و شهرها متناسب با توانایی سالمندان نیست و در موارد موجب اتفاقاتی چون زمین خوردن و به دنبال آن شکستگی در فقرات آنها می شود.

وی مشکلاتی چون کاهش بینایی و شنوایی را در از دست رفتن استقلال سالمندان مهم دانست و گفت: عدم بینایی در سالمندان باعث ایجاد وابستگی آنان و مشکلات روحی روانی در سالمندان می شود.

وی گفت: آثار روحی در سالمندان کمتر از آثار جسمی است و آثار جسمی کمتر از بعد روحی در آنان است.

وی افزود: سالمندان از نظر روحی نیازمند توجه اند و مشکلات روحی آسیب زیادی به آنان می زند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: فرستادن سالمندان به خانه های سالمندان بر افزایش مشکلات روحی آنان تاثیر زیادی دارد چرا که با تمام تلاش کارکنان این مراکز تنها نیازهای اولیه آنها رفع شده و نیازهای ثانویه مورد توجه نیست.

وی افزود: خوشبختانه اخیرا در ایران برنامه هایی در جهت ارتقا سلامت سالمندان تدوین شده و ادامه این کار نیازمند حمایت ارگان هاو نهادهای دست اندرکار است.

وی گفت: باید تمام نهادها تلاش کرده که برنامه و فضایی برای ایجاد فراغت سالمندان فراهم کنند.

وی افزود: در سال های اخیر برنامه های مراقبتی برای نوزدان تدوین شده که اگر این برنامه ها برای سالمندان تدوین شود موجب افزایش سطح کیفی زندگی آنان می شود.

وی اصلاح ساختار تغذیه ای را از جمله موارد مهم دانست و گفت: جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو، جلوگیری از ولع در مصرف دارو، و استفاده ناصحیح دارو در سالمندان از دیگر مشکلات است که باید به آن توجه شود.

وی کمبود فعالیت های ورزشی یکی دیگر از مشکلات سالمندان است، لذا باید فضای ورزشی مناسبی برای آنان فراهم شود.

وی با اشاره به فرمایش پیامبر در احترام به بزرگترها گفت: پیامبر فرموده اند از من نیست کسی که به بزرگترها احترام نکند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در پایان ابراز امیدواری کرد که در پایان این همایش و سمینار با ارائه مقالات خوب مشکلات سالمندان برطرف شده و به راهکارهای مناسبی در این زمینه دست یابیم.

کد خبر 2001910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha