به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از سايت پليس ، سردار نانوا كناري با اعلام اين مطلب گفت: در كشورما پيرامون بحث اعتياد دو ديدگاه وجود دارد. يك ديدگاه اعتياد را يك نوع بيماري مي داند وديدگاه ديگر آن را يك جرم قلمداد مي كند. اما در هر صورت برخورد با آن نياز به يك برنامه قوي و قدرتمند دارد.
وي افزود: اگر معتاد يك بيمار است، به اين دليل بايد قاطعانه با آن برخورد كرد كه اين بيماري يك مرض واگير است و ديگر افراد و بويژه جوانان را در دام مي اندازد و مبتلا مي كند.
او راه حل برخورد در اين روش را سه مرحله جداسازي، قرنطينه و مداوا دانست.
نانوا كناري با رد اعتقاد قايلان به اين ديدگاه كه اعتقاد كمتري به مبارزه با معتاد دارند، گفت: اتفاقاً اگر به اين ديدگاه اعتقاد داشته باشيم، بايد برخوردها و مجازات سنگين را نيز بپذيريم. زيرا فرد معتاد شايد در نخستين استفاده از مواد مخدر، ميكروب به طور ناداشته وارد بدنش شود، ولي در دفعات بعدي بنا به خواسته اوست كه بيماري او تشديد مي شود.
فرمانده انتظامي كرمان با اعلام اين كه اين بيماري بدتر از طاعون و وباست، افزود: عامل آن نيز همچون اين بيماري ها، ديگر افراد جامعه را دچار مي سازد، با اين تفاوت كه اين امر آگاهانه تر صورت مي گيرد، پس برخورد با آن مجازات شديدتري را مي طلبد.
رييس پليس كرمان كه ماموران تحت امر او در سه ماه نخست امسال 42 تن مواد مخدر را از قاچاقچيان كشف كرده اند، تاكيد كرد: اگر اعتياد را جرم بدانيم نيز بايد بپذيريم كه با آن برخورد خوبي صورت نمي پذيرد.
وي علت را اين گونه برشمرد: اگر معتاد مجرم است و هر روز چند بار آن را تكرار مي كند. علاوه بر اين كه بايد در قرنطينه يا همان بازداشتگاه، زندان يا اردوگاه باشد، بايد شدت عمل بيشتري در مقابله با آن به خرج داد.
نانوا كناري با اشاره به اين كه در هر دو صورت برخورد با اين پديده، متناسب نيست، اظهار داشت: مواد مخدر نياز معتادان است و با برخورد اصولي با آنها، مي توان عرضه را نيز از بين برد. به عبارت ديگر از بين بردن بازار تقاضا، عوامل عرضه و توزيع خود به خود نابود خواهند شد.
او گفت: هر چند استان كرمان هيچ مرز مشتركي با عمده ترين توليد كننده مواد مخدر در جهان يعني افغانستان ندارد ولي از آنجا كه قاچاقچيان پس ازورود اين مواد به كشور براي عبور به مناطق مركزي و حتي غربي ايران از اين استان به عنوان بار انداز و ترانزيت استفاده مي كنند، بالاترين ميزان كشف مواد مخدر در كشور را در اين استان شاهد هستيم.
به اعتقاد نانوا كناري پس از حضور نظاميان آمريكايي در افغانستان توليد ترياك و ساير مواد مخدر دراين كشورافزايش چشمگيري داشته است.
او مي گويد: نظاميان آمريكايي از عوامل اصلي توليد قاچاق مواد مخدر در سطح كشورهاي منطقه هستند.
نانواكناري با گلايه از سازمان هاي جهاني متولي امر مبارزه با مواد مخدر گفت: اين سازمانها ظاهراً وظيفه دارند ضمن كمك به سازمان ها و كشورهاي درگير اين مساله، به ريشه كن مواد مخدر كمك كنند ولي ما كمكي دريافت نكرده ايم.
رييس پليس كرمان با اشاره به روز جهاني مبارزه با مواد مخدر، گفت: ما با توجه به آنچه كه در اختيار داريم و در حد مقدورات خود با عوامل تهيه، قاچاق، توزيع و حتي مصرف اين مواد مبارزه خواهيم كرد و در اين راه عمليات هاي بسيار موفقيت آميزي نيز داشته ام كه تقديم صدها شهيد از بهترين همرزمان و كشف صدها تن مواد مخدر مويد اين مطلب است.
او افزود: ما در بحث امكانات، علاوه بر استفاده از پرسنل مجرب و آموزش ديده از تجهيزات مدرن نيز استفاده مي كنيم.
سردار نانوا كناري در پايان تاكيد كرد: مبارزه با اعتياد قاطعيت بيشتري را مي طلبد و قاچاقچيان نيز مي بايستي متناسب با جرم خود مجازات شوند.
نظر شما