به گزارش خبرنگار مهر، قاسم آبخضر روز چهارشنبه در نشست خبری شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران هلث که قرار است از 28 تا 31 اردیبهشت ماه سال آینده در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران برپا شود، گفت: تمامی تولیدکنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی، شرکتهای خدماتی فنی و مهندسی، بیمارستانها و مراکز درمانی، اساتید، روسای دانشگاههای علوم پزشکی، مسوولان امور تجهیزات پزشکی و وزارت بهداشت، پرستاران، بهیاران و دانشجویان با حضور در این نمایشگاه، رنگ و بوی خاصی به آن خواهند داد.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه از چند قلم تجهیزات پزشکی جدید رونمایی خواهد شد. امید است در سالی که مزین به "حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی" شده است، بتوانیم تجهیزاتی را که در خط واردات قرار دارند را در داخل کشور تولید کنیم.
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی با بیان اینکه بیش از 6000 مترمربع فضای دانشگاهی و بیش از 10 سالن در اختیار شرکتکنندگان قرار خواهد گرفت، عنوان کرد: بیش از 220 شرکت ثبتنام و حضور خود را به طور رسمی اعلام کردهاند.
آبخضر اضافه کرد: همچنین شرکتهایی از کشورهای کره جنوبی، ترکیه، چین، هند، آرژانتین، تایوان، مالزی و روسیه در نمایشگاه حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه صنعت سلامت کشور قبل از انقلاب اسلامی 100 درصد وارداتی بود، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 97 درصد داروهای مورد نیاز کشور و بیش از 50 درصد تجهیزات مورد نیاز بازار داخلی توسط تولیدکنندگان ایرانی تامین میشود و برخی اقلام تولیدی ما نیز به بیش از 40 کشور دنیا صادر میشود.
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی افزود: اکنون در بخش صادرات تجهیزات پزشکی از مرز هشت میلیون دلار گذر کردهایم.
آبخضر این میزان از صادرات را راضیکننده ندانست و گفت: البته اینکه یک کشور بتواند 100 درصد تجهیزات مورد نیازش را تولید کند، به معنای خودکفایی نیست، بلکه تجهیزات پزشکی یک صنعت پیشرفته و هایتک است و هر روز شاهد هستیم دستگاههای پیشرفته و با تکنولوژی جدید وارد بازار میشوند.
رئیس برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران هلث در ادامه به برخی از مشکلات صنعت تولید تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: برخی همکاران ما به علت کمبودهای ارزی دچار مشکلات عدیدهای شدهاند. البته در بخش تولید تجهیزات پزشکی و تامین مواد اولیه مربوط به آن با حمایت و پشتیبانی وزارت بهداشت، مشکلات تا حدودی مرتفع شدهاند، اما لازم است حمایتها ادامه پیدا کند تا با کندی در تولید مواجه نشویم.
وی اضافه کرد: البته همین تفاوت نرخ ارز مشکلاتی را برای شرکتهای تولیدکننده و واردکننده تجهیزات پزشکی برای حضور در نمایشگاه ایجاد کرد که در حال حاضر پیگیریهای لازم برای رفع این مشکل و کاهش هزینه حضور در نمایشگاه در حال انجام است، چرا که اکنون با توجه به قیمت ارز، اگر یک نمایشگاه بخواهد کوچکترین فضای نمایشگاهی که 12 متر است را در اختیار بگیرد، بایستی بیش از 30 میلیون تومان پرداخت کند.
آبخضر با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 500 گروه از تجهیزات پزشکی مختلف در حال تولید هستند، گفت: در هر کدام از این گروهها، چند هزار قلم تجهیزات پزشکی جای میگیرد. به عنوان مثال در گروه ارتوپدی یک فهرست 9000 قلمی از تجهیزات پزشکی داریم.
وی با بیان اینکه پیشرفتهای خوبی در تولید برخی از این اقلام داشتهایم که به جلوگیری از خروج ارز از کشور کمک شایانی کرده است، عنوان کرد: به عنوان مثال پیش از این سالانه 60 میلیون دلار برای ورود دستگاههای مانیتورینگ هزینه میشد، اما امروز توانستهایم اقلامی از جمله یونیتهای دندانپزشکی، تختهای جراحی، دستگاههای ساکشن جراحی، کوتر و مانیتورینگ را علاوه بر اینکه تولید میکنیم، به بیش از 40 کشور دنیا نیز صادر کنیم.
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی در ادامه با بیان اینکه توانستهایم با تولیدات داخلی خود در مقابل کشور چین ایستادگی کنیم و حتی کالاهای خود را به آمریکا و اروپا نیز صادر نماییم، گفت: لازم است این فرهنگسازی در کشور صورت پذیرد که کیفیت کالاهای داخل با نمونه خارجی آن برابری میکند. مردم باید برای مصرف تولیدات داخلی آماده شوند.
آبخضر افزود: همچنین لازم است میان صنعت و بخش دانشگاه تعامل اساسی صورت پذیرد. یکی از اهداف ما برای برگزاری این نمایشگاه نیز ایجاد ارتباط موثر میان بخش صنعت و دانشگاه است.
در ادامه سید مجتبی معظمی رئیس اتحادیه بازرگانان ایران با اشاره به استقبال خوبی که از حضور در نمایشگاه بینالمللی ایران هلث شده است، گفت: یکی از مهمترین اهداف ما، تقویت بعد بینالمللی این نمایشگاه است.
وی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر به علت اعمال تحریمها، در شرایط بسیار سختی به سر میبریم، عنوان کرد: علیرغم اینکه تنوع اقلام پزشکی در بخش سلامت بسیار بالاست، اما با تلاش شبانهروزی تولیدکنندگان و مسوولان، سعی کردیم تمامی این اقلام مورد نیاز را تامین کنیم.
نظر شما