به گزارش خبرنگار مهر، محمد محمدی صبح شنبه در نشستی با خبرنگاران افزود: برخی سموم کشاورزی در محصولات باغی و کشاورزی باقی می مانند و منجر به بروز انواع سرطان در مصرف کنندگان می شوند.
وی بیان کرد: برخی کشاورزان حدود استاندارد استفاده از این سموم را نمی دانند و با مصرف بی رویه و غیر مجاز سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازند.
محمدی تصریح کرد: هم اکنون سرطانهای دستگاه گوارش در استان رو به افزایش است که بخش زیادی از آن می تواند به استفاده بی رویه از سموم و آفت کشها در محصولات کشاورزی و باغی و مصرف این محصولات که سموم در آنها باقی مانده مرتبط باشد.
مدیرکل استاندارد استان بر آموزش لازم به کشاورزان و باغداران در خصوص استفاده از این سموم تاکید کرد و گفت: رعایت حدود مجاز استفاده از این سموم و آفت کشها در فرآورده های کشاورزی ضروری است.
وی افزود: همچنین لازم است توجه خاصی به پرورش محصولات ارگانیک شود و از حشرات برای دفع آفات نباتی به جای سموم و آفت کش ها و کودها استفاده شود.
محمدی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون 90 فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد در صنایع مختلف صادر شده است.
وی بیان داشت: از این تعداد 75 فقره در بخش باغات برای کنترل سموم باقیمانده در محصولات باغی و شش فقره در بخش صنایع غذایی و 9 فقره در بخش صنایع ساختمانی بوده است.
نظر شما