به گزارش خبرنگار مهر، زهرا نورا شامگاه شنبه در حاشیه جلسه شورای شهر گرگان افزود: طرح استفاده از ظرفیت ها و امکانات شهرداری ها در ارتقا فرهنگ آپارتمان نشینی و اصلاح بند (د) ماده 39 قانون برنامه پنجم درباره موضوع معافیت مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی از پرداخت هزینه های عوارض و انشعابات برای یک بار در شهرها مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
نورا گفت: یکی از احکامی که در قوانین بودجه سنواتی و قانون برنامه توسعه بر آن تاکید شده موضوع معافیت مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی از پرداخت هزینه های عوارض و انشعابات برای یک بار در شهرها است. این قانون اگر چه مطلوب است ولی به دلیل برخی ابهامات ممکن بود مورد تفاسیر متعدد قرار گیرید در همین راستا شورای عالی استان ها اقدام به اصلاح آن نمود.
وی ادامه داد: این بند از ماده 39 قانون برنامه بدین شکل اصلاح شد که افراد تحت پوشش سازمان ها و نهادهای حمایتی ( کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی) بر احداث یک واحد مسکونی با زیربنای مفید تا هفتاد و پنج متر مربع در کلان شهرها و مراکز استان ها و یکصد متر مربع در سایر شهرها و روستا ها از پرداخت کلیه هزینه های مربوط به صدور پروانه ساختمانی اعم از عوارض شهرداری و هزینه انشعاب آب، فاضلاب، برق و گاز برای یک بار معاف هستند.
نورا بیان کرد: میلیون ها انسان ساعات مختلفی از شبانه روز خود را در واحدهای مسکونی به هم پیوسته، متراکم و عمدتا با مساحت متوسط و کم در مجتمع های مسکونی در کنار یکدیگر می گذرانند.
وی ادامه داد: امروزه شهرداری ها به دلیل تعامل و ارتباط نزدیک و مستمر با شهروندان و در اختیار داشتن منابع، امکانات و ابزارهای لازم یکی از مهمترین نهادها و سازمان هایی هستند که می توانند با بکارگیری و سازماندهی امکانات و توانمندی های خود و مشارکت دادن ساکنین مجتمع ها از طریق استفاده از ابزارهای آموزشی، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی به ارتقا و تقویت فرهنگ آپارتمان نشینی و رعایت حقوق، منافع و اختلاف همسایگی و حسن همجواری کمک نمایند.
وی گفت: بر اساس تصویب شورای عالی استان ها در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری درباره سبک و فرهنگ زندگی و با توجه به گسترش آپارتمان سازی و اپارتمان نشینی، شوراهای اسلامی مجازند در اجرای وظایف خود مندرج در بندهای 2، 5 و 7 ماده 71 قانون شوراها و با توجه به واقعیت ها، امکانات و شرایط محلی، شهرداری را ملزم نمایند در جهت ارتقا و اعتلای فرهنگ و شیوه زندگی اپارتمان نشینی و کاهش برخی از مشکلات و عوارض فردی و اجتماعی ناشی از آن اقدامات لازم را انجام دهند.
زهرا نورا تصریح کرد: در این راستا شهرداری می تواند با بکارگیری امکانات، فرصت ها و توانمندی های در اختیار خود و استفاده مطلوب از ابزارهای اطلاع رسانی، آموزشی، فرهنگی و اجرایی و جلب مشارکت آگاهانه و پایدار ساکنین آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی و همکاری سایر دستگاه های اجرایی ذی ربط، اقدامات و فعالیت های لازم را به انجام برساند.
نظر شما