به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی صادقی پیش از ظهر یکشنبه با بیان این مطلب در نشست کار گروه تعامل و هم افزایی دستگاههای اجرایی شهرستان شهرضا اظهار داشت: تشکیل سازمان بهزیستی به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی مطرح است که در سال 59 با همت و تلاش شهید فیاض بخش و شهید آیت الله بهشتی ایجاد شد .
وی ادامه داد: از ابتدای تشکیل سازمان بهزیستی تاکنون فعالیتهای قابل توجهی در حوزههای مختلف اجتماعی از سوی این نهاد انجام گرفته است.
رئیس اداره بهزیستی شهرضا با اشاره به اینکه توجه به نیازمندیهای جامعه معلولین باید جزو مهمترین دغدغههای مسئولان باشد، بیان داشت: مهرورزی، عدالت گستری، توانمند سازی معلولان و ارائه خدمات مناسب و سازنده از اساسیترین سیاستهای سازمان بهزیستی در راستای بستر سازی مناسب برای رشد و تعالی قشر معلول جامعه به شمار میرود و بر این اساس اقدامات گستردهای نیز در راستای آگاه سازی اقشار مختلف جامعه با مشکلات و مسایل اقشار معلول در ایام و مناسبتهای مختلف انجام میگیرد.
وی با اشاره به اینکه جلوگیری از بروز آسیبهای اجتماعی در حوزههای مختلف باید به شکل های مختلف در سطح جامعه نهادینه شود، افزود: تمامی انسانها همواره در معرض آسیبهای گوناگون اجتماعی و جسمی قرار دارند و برای جلوگیری از ابتلای آنها به این معضلات باید فرهنگ سازی لازم انجام بگیرد.
صادقی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از آسیبهای جسمی و ضایعات نخاعی ناشی از کم توجهی به وضعیت و خطرات محیطی است، تصریح کرد: بر اساس آمار و اطلاعات موجود در کشور ما 5 درصد از زوجهای جوان قبل از ازدواج به مشاوره ژنتیک مراجعه میکنند و این در حالیست که در سطح کشورهای پیشرفته جهان این آمار بیش از 70 درصد است.
وی یاد آور شد: در حال حاضر 43 مرکز به شکل مستقیم تحت نظارت اداره بهزیستی شهرضا در عرصههای مختلف اجتماعی خدمات رسانی میکنند که بر اساس اصل 44 قانون اساسی بیش از 80 درصد از این مراکز به شکل کامل به بخش خصوصی واگذار شده است.
رئیس اداره بهزیستی شهرضا در ادامه با اشاره به اینکه خدمات این سازمان اقشار و گروههای سنی مختلف جامعه را در بر میگیرد،اضافه کرد:در دو دهه نخست فعالیت سازمان بهزیستی قانون جامعی در این عرصه وجود نداشت اما پس از بررسی نیازمندیهای معلولین جامعه، مجلس شورای اسلامی قانون جامع حمایت از حقوق معلولین را در سال 1383 تصویب کرد.
وی با تشریح اهمیت مناسب سازی معابر و اماکن مختلف جامعه برای تردد معلولین گفت: بر اساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولین وظیفه نظارت بر وضعیت مناسب سازی محیطی بر عهده بهزیستی است و تاکنون ارزیابیهای گستردهای از سوی این سازمان در راستای سنجش وضعیت اماکن و معابر شهری انجام گرفته است.
صادقی با اشاره به اینکه شهرستان شهرضا در زمینه مناسب سازی محیطی برای تردد معلولان از وضعیت نامطلوبی برخوردار است، گفت: مناسب سازی محیطی منحصر به معلولین جسمی، حرکتی نیست بلکه زنان باردار، سالمندان و مصدومین موقت از مهمترین اقشاری به شمار میروند که نیازمند برخورداری از مکان مناسب برای تردد هستند و بر اساس ارزیابیهای انجام گرفته تاکنون حدود 16 درصد از معابر شهرستان شهرضا در جهت تردد معلولین مناسب سازی شده است که با میانگین 30 درصد کشوری فاصله قابل توجهی دارد.
وی اضافه کرد: از مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر شهرضا انتظار داریم در راستای ارائه خدمات شایسته به معلولین در بودجه سال آینده تمهیدات لازم را برای خرید وسایل نقلیه اختصاصی برای قشر معلول و ناتوان شهرضا اتخاذ کند.
رئیس اداره بهزیستی شهرضا با اشاره به اینکه شناسایی معلولین در سطح روستاهای تابع شهرضا باید مد نظر مسئولان باشد، افزود: بدون شک شناسایی این افراد زمینه را برای سیاست گزاری های مناسب مهیا میکند.
وی ادامه داد: از آنجایی که برخی از مراجعه کنندگان به سازمان بهزیستی جزو افراد خطرناک به شمار میروند، از فرماندهی انتظامی شهرستان انتظار داریم که زمینه لازم برای استقرار سرباز در ساعات اداری در این سازمان مهیا کند.
به گزارش مهر، بر اساس ارزیابیهای انجام گرفته حدود 8 درصد از جمعیت شهرستان شهرضا معلول هستند.
نظر شما