به گزارش خبرنگار مهر، اعظم افضلي صبح يكشنبه در جمع خبرنگاران اظهاركرد: همه 500 نوزادي كه در تنها بيمارستان اين شهر به دنيا آمدهاند تحت پوشش غربالگري شنوايي قرار گرفته و از ميان آنها 17 نفر براي درمان مشكلاتي در شنوايي، به پزشك ارجاع شدهاند.
وي افزود: در زمينه برنامه پيشگيري از آمبليوپي نيز در جغتاي، پوشش كودكان روستايي حدود 97 درصد و در نقاط شهري 90 درصد بوده است.
افضلي با بيان اينكه در كل شهرستان 3460 كودك سه تا شش سال مورد معاينه قرار گرفتهاند گفت: از اين تعداد 70 نفر مشكوك به تنبلي چشم بودهاند كه يك نفر از آنها براي جراحي به چشمپزشك ارجاع شده و 10 نفر مبتلا به آمبليوپي توسط اپتومتريست درمان شدهاند.
وي موفقيتهاي بدست آمده در زمينه برنامههاي پيشگيري را مديون تلاش كارشناسان بهزيستي و مجريان اين دو برنامه دانست و در زمينه مشاركتهاي مردمي در اين مدت گفت: با وجود اينكه سطح عمومي زندگي مردم اين شهرستان، پايينتر از متوسط است اما به جهت اعتقادات بسيار مثبت مردم نسبت به كار خير، توزيع صندوقهاي جمعآوري اعانات به نفع جمعيت هدف بهزيستي، مورد توجه و استقبال خوب مردم قرار گرفته است.
افضي بيان كرد: برخي نهادهاي حمايتي ديگر در اين شهرستان، سابقه طولاني فعاليت دارند و بهزيستي، جزو نهادهايي است كه بسياري از مردم هنوز اطلاعات كافي راجع به كار و فعاليتهاي تخصصي آن ندارند.
وي بر لزوم افزايش اطلاعرساني در زمينه فعاليتهاي بهزيستي تأكيد كرد و گفت: براي آگاهي بخشي و اطلاع رساني در مورد بهزيستي، نياز به اعتبارات فرهنگي داريم كه اميدواريم از سوي بهزيستي استان تأمين شود.
رئيس بهزيستي جغتاي همكاري ادارات و نهادهاي دولتي اين شهرستان با بهزيستي را خوب توصيف كرد و گفت: در طول مدتي كه در مسؤوليت بهزيستي بودهام هيچگونه مشكلي با مسؤولين اجرايي نداشته و همكاري آنها براي حل مشكلات مددجويان بهزيستي بسيار مثبت بوده است.
وي با يادآوري اينكه شهرستان جغتاي تازه تأسيس است گفت: با وجود اينكه بافت كلي شهرستان، روستايي است با همكاري شهرداري و شوراي شهر، مناسبسازي معابر عمومي آغاز شده و با سرعت خوبي ادامه دارد.
فضلي گفت: اميدواريم تمام معابر عمومي شهر جغتاي تا پايان سال 92 مناسبسازي شود.
وي كل پروندههاي جمعيت هدف در بهزيستي جغتاي را يك هزارپرونده برشمرد و گفت: از اين تعداد 900پرونده در قسمت توانبخشي و 100 پرونده در امور اجتماعي تشكيل شده است.
وي در خصوص برنامه سيبيآر در اين شهرستان گفت: در 4 روستاي اصلي شهرستان كه حدود 50 درصد جمعيت روستايي شهرستان را در خود جاي دادهاند در طول دو سال اجراي برنامهي سيبيآر، 140 معلول شناسايي شدهاند.
وي معلوليت جسمي حركتي در اين منطقه را نسبتا بالا دانست و گفت: يكي از دلايل اصلي بالا بودن معلوليت جسمي، حوادث جادهاي است چون اين شهرستان در منطقهي عبور دو جادهي اصلي وبزرگ قرار گرفته است كه اميدواريم مسؤولان استان، مسير جادههاي مذكور را به بيرون از مركز جمعيتي شهر هدايت كنند.
وي همجنين در مورد پوشش تربيتي كودكان 2 تا 6 سال شهرستان گفت: در تمام روستاهايي كه حائز شرايط بودهاند مهد كودك داير شده به طوري كه از 42 روستاي شهرستان هماكنون در 31 روستا مهد كودك وجود دارد و روستاهاي باقيمانده، تعداد كودكان زير ششسالشان براي داير كردن مهد كودك كافي نيست.
وي از تعطيل مركز معلولين ذهني دهامام در اين شهرستان خبر داد و گفت: ملك اين مركز با تشكيل هيأت امناي جديد، به يك مجتمع خدمات بهزيستي واگذار شده و قرار است ساختمان آن براي فعاليت گروههاي هميار مورد استفاده قرار گيرد.
وي گفت: تيم اجرايي مركز نگهداري دختران زير 14 سال شهرستان نيز بازسازي شده و برنامههاي بسيار خوبي در تعليم و تربيت فرزندان آغاز شده است.
نظر شما