به گزارش خبرنگار مهر، اسفنديار مبتكر سرابي ظهر یکشنبه در حاشیه کارگروه امور کتابخانه های شهرستان قدس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ایجاد کتابخانه در مساجد و امامزاده ها، با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و کانون فرهنگی هنری مساجد هماهنگی های لازم در حال انجام است که هرکدام از اماکن مذکور، فضایی با مساحت 100 مترمربع به کتابخانه عمومی اختصاص دهند.
وی افزود: در این زمینه اداره کل کتابخانه ها با اهدای کتاب، آموزش کتابداران و اعطای نرم افزار ای موردنیاز همکاری های لازم را با آنها خواهد داشت.
وجود بیش از 600 کتابخانه عمومی در استان تهران
این مسئول در خصوص سرانه استان در حوزه کتابخانه ها عنوان کرد: در حال حاضر 200 کتابخانه نهادی و مشارکتی، 200 کتابخانه تحت نظارت شهرداریها و حدود 200 کتابخانه در دانشگاه ها و دانشکده های استان تهران وجود دارد که با احتساب کتابخانه های موجود در مدارس، کتابخانه ملی، کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه حرم عبدالعظیم و چند کتابخانه که به صورت مستقل اداره می شود، بیش از 600 کتابخانه در سطح استان فعال است.
مبتکر سرابی اعلام کرد: شهرستانهای استان تهران حداقل نیازمند 600 کتابخانه دیگر است تا به شرایط مطلوب دست یابیم، در حقیقت به ازای هر 25 هزار نفر یک کتابخانه مورد نیاز است.
وی تمرکز کتابخانه ها را در شهر تهران خوب ارزیابی و اضافه کرد: در برخی از شهرستانهای استان از جمله قدس تعداد کتابخانه و تمرکز و امکان دسترسی به آنها نامناسب است که در این زمینه سعی شده تا با درنظر گرفتن تراکم جمعیتی در شهرستانهایی که اعلام نیاز کنند،کتابخانه احداث شود.
10 کتابخانه در استان تهران در حال احداث است
مدیرکل كتابخانههاي عمومي استان تهران عنوان کرد: در حال حاضر 10 کتابخانه در سطح استان در حال احداث است که دو کتابخانه بومهن و پردیس تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
این مسئول در رابطه با اجرای طرح نذر کتاب نیز اظهار داشت: این طرح با هدف استفاده از کتاب هایی که مطالعه شده و در منازل بدون استفاده مانده پیشنهاد شد همچنین ارز قابل توجهی به منظور تهیه کاغذ برای چاپ کتابهای جدید صرف می شود که با اجرای این طرح، این میزان نیز کاهش خواهد یافت.
300 هزار جلد کتاب بدون استفاده شهروندان جمع آوری شد
مبتکر سرابی ادامه داد: در سال گذشته 370 هزار جلد کتاب دریافت شد که بیش از 60 درصد در کتابخانه مورد استفاده قرار گرفت و حدود 20 درصد که اصلا قابل استفاده نبود برای بازیافت و تبدیل به خمیر ارسال شد.
وی گفت: امسال نیز تبلیغات خوبی در این خصوص صورت گرفته است و تاکنون بالغ بر 300 هزار جلد کتاب جمع آوری شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران در پایان خواستار توجه شهروندان به این طرح شد و افزود: شهروندان کتاب های خوانده شده خود را به کتابخانه های سراسر کشور، مساجد و مدارس اهدا کنند.
نظر شما