۶ اسفند ۱۳۹۱، ۱۹:۵۸

رضايي عنوان کرد:

مشکل اقتصاد ما دولتی‌ و تک محصولی بودن است

مشکل اقتصاد ما دولتی‌ و تک محصولی بودن است

بوشهر - خبرگزاری مهر: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مشکل اقتصاد ما دولتی‌ و تک محصولی بودن است.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن رضائی عصر یکشنبه در همایش تبیین اقتصاد مقاومتی در بهشت صادق بوشهر اظهار داشت: تحریم‌های اقتصادی فشار زیادی به مردم وارد کرده  که مهمترین مشکلات این فشارهای اقتصادی را می‌توان به گرانی و تورم اشاره کرد.

وی با اشاره به برخی دیگر از مشکلات ناشی از فشارهای اقتصادی و گرانی، ادامه داد: این فشارهای اقتصادی برای جوانان تحصیل‌کرده نیز مشکلاتی را ایجاد کرده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: تحریم‌ها باعث شده تا برای فروش نفت و گاز خود با مشکلاتی مواجه شویم و برای انتقال پول از بانکی به بانکی دیگر با مشکل مواجه شویم که این کار مشکلات اقتصادی را افزایش می‌دهد.

وی تک‌محصولی بودن و دولتی بودن را یکی دیگر از مشکلات اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: این گونه اقتصادها که تنها بر روی یک ستون ایستاده باشد به راحتی متزلزل می‌شود.

تلاش آمریکا برای بی‌ارزش کردن ریال/ وابستگی اقتصاد ایران به طلا و دلار

رضائی به سیاست‌های تحریمی دشمن برای بیشتر ضربه‌زدن به نظام اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: دشمنان با توجه به وابستگی اقتصاد ایران به دلار و طلا، با تغییرات قیمت دلار و طلا مشکلاتی را برای اقتصاد ایران ایجاد کرده‌اند و ارزش یک‌هزار ریال ایران در سال گذشته به 300 ریال رسیده است و تلاش دارند این را به 10 ریال برسانند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به مطالعات خود در مورد مسائل اقتصادی اشاره کرد و افزود: دشمن تلاش دارد به اقتصاد ما ضربه بزند و با توجه به دولتی بودن اقتصادمان، ضربه‌پذیرتر هستیم ولی آنها نمی‌توانند به اقتصاد چین و ژاپن ضربه بزنند چرا که دولتی و تک‌محصولی نیست.

وی به اصل 44 قانون اساسی اشاره کرد و بیان داشت: بر اساس این قانون، اقتصاد از حالت دولتی خارج می‌شود و به بخش خصوصی واگذار می‌شود ولی در اجرای این سایست مسئولان عملکرد خوبی نداشته‌اند.

رضائی ادامه داد: دولت های ما خود را به نفت وابسته کرده‌اند و بودجه و برنامه خود را بر اساس نفت می‌بندند که در حال حاضر با کاهش فروش نفت به مشکل برخورده‌ایم.

لزوم مردمی‌کردن اقتصاد و توسعه اقتصاد غیرنفتی

وی اذعان داشت: مردمی‌کردن اقتصاد و توسعه اقتصاد غیرنفتی و فعالیت در بخش های توریسم، کشاورزی، دامداری و دیگر مشاغل و صنایع می‌توانند درآمدهای بسیار خوبی برای کشور داشته باشند و اقتصاد ما از حالت تک‌محصولی خارج کرده و قوی‌تر کنند که دولت‌ها باید توجه بیشتری به این بخش‌ داشته‌باشند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، اقتصاد دولتی را آسیب‌پذیر خواند و اضافه کرد: در اقتصاد دولتی مردم مشارکت کمتری در توسعه اقتصادی دارند و بر اساس اصل 44 دولت باید برخی از فعالیت‌ها را به مردم واگذار کند.

وی به منابع و ظرفیت‌های مختلف موجود در استان بوشهر اشاره کرد و عنوان داشت: مردم از این منابع محروم هستند و باید زمینه‌های لازم برای استفاده مردم این مناطق از این سرمایه‌ها فراهم شود.

رضائی خودتحریمی را بزرگترین مشکل کشور داست و با تاکید بر ضرورت توسعه اقتصادی ایران، خاطرنشان ساخت: باید ساز و کارهای مناسب برای ایجاد منطقه آزاد تجاری در استان بوشهر فراهم شود.

وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی ریاضتی نیست بلکه قدرت مقابله ایران در شرایط تحریم را افزایش می‌دهد و باعث برون‌رفت از مشکلات موجود می‌شود.
 

کد خبر 2005530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha