۸ اسفند ۱۳۹۱، ۸:۴۵

رئیس مؤسسه معارف وحی :

تبیین مناسب فرهنگ دینی به جوانان بهترین راهکار مقابله با تهاجم فرهنگی است

تبیین مناسب فرهنگ دینی به جوانان بهترین راهکار مقابله با تهاجم فرهنگی است

رئیس مؤسسه معارف وحی و خرد با بیان اینکه گفتمان صریح و صادقانه با مردم داشتن و به جوانان فرهنگ دینی را خوب تبیین کردن بهترین راهکار مقابله با هر اقدامی است که فرهنگ دینی ما را تضعیف می کند گفت: نباید شبهه ای برای کسی باقی بماند.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی نصیری، رئیس مؤسسه معارف وحی و خرد در مورد عمده آسیب هایی که فرهنگ دینی ما را تهدید می کند به خبرنگار مهر گفت: یکی آسیب فرامرزی است. در عصر جهانی شدن علاوه بر فواید آن زیانهایی هم داشته و از اینرو بحث هضم فرهنگی مطرح شده است. هجوم فرهنگی بیگانگان بیشترین صدمه را به خرده فرهنگ ها می زند.کشورهای آسیایی هم اعلان خطر کرده اند.

وی افزود: در ارتباط با کشور ما هجوم فرهنگی در 4 بعد ایرانی- اسلامی- شیعی و انقلابی تأثیر گذاشته است. هر کدام از اینها هجوم را از این نواحی شدت بخشیده است. در بخش ایرانی سرقت و مصادره چهره های علمی و تاریخی و ادبی ما بشدت در دنیا دنبال می شود. به خاطر اینکه یک فرهنگ ریشه دار تاریخی هستیم در معرض این آسیب ها قرارداریم. در بعد اسلامی تمام سایت های بیگانه تبلیغات ضد اسلامی می کنند و به پیامبر (ص) و قرآن اهانت می کنند و این یعنی عملا به فرهنگ ما توهین می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران تصریح کرد: در بعد شیعی، وهابی ها و طیف و طایفه اهل سنت افراطی روز و شبی نیست که بر علیه شیعه سم پاشی نکنند. تفکراتی مثل امامت، مهدویت، عصمت، شفاعت و توسل ما را مورد هجوم قرار می دهند. در بعد انقلابی بودن هم به اصطلاح در بعد چهارم تحت فشار هستیم. برای مثال برگزیده شدن فیلم آرگو که یک فیلم ضد ایرانی است یا نمایش فیلم 300 که آن هم یک فیلم ضد ایرانی در جشنواره ها دنبال می شود. هیچ کشوری در دنیا به اندازه ایران در تهاجم فرهنگی قرارندارد. زیرا هر یک از این 4 بعد افتخاری برای ما است و هرکسی در دنیا تلاش می کند که ما در این ابعاد در معرض آسیب قرار دهد.

رئیس مؤسسه معارف وحی و خرد اظهار داشت: البته آسیب فرهنگ دینی از بعد داخلی هم است. ضعف هایی که در حوزه مدیریت و نخبگان و اخلاق و اقتصاد داریم هم مزید بر ابعاد بیرونی است.

این استاد دانشگاه در مورد اینکه چرا در حوزه فرهنگ دینی موفق عمل نکرده ایم هم تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در طول انقلاب داشته ایم نداشتن یک استراتژی و برنامه مدون و مشخص بوده است البته این اواخر این مسئله مطرح شد اما اینکه کجا هستیم و به کجا می خواهیم برسیم نقشه راه در ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و در کنار آن فرهنگی به دقیقی مشخص نشده است. در این میان فرهنگ باید جایگاه خودش را نشان دهد. وقتی برنامه دقیقی نداریم دچار فراز و نشیب بسیار می شویم یک روز بحث امر به معروف اوج می گیرد یک روز فروکش می کند همچنین بحث های دیگر.

وی با اشاره به اینکه در نظر و فکر برنامه داریم اما در اجرا مشکل داریم تصریح کرد: نهادهای اجرایی در حوزه فرهنگ آن همنوایی کامل را ندارد که این هم یک آسیب جدی است.

وی درمورد راهکار تقویت فرهنگ دینی هم یادآور شد: اهل بیت (ع) فرمودند پیش از آنکه به فکر علاج باشید رفتار پیشگیرانه داشته باشید و بزرگترین اشکال ما این است که رفتار منفعلانه داریم نه رفتار فعال. باید ببینیم جوان و نوجوان و توده مردم و نخبگان  و فرهنگیان در خصوص فرهنگ دینی کجا آسیب پذیر هستند؟ چه شبهاتی و چه رخنه هایی در آن وجود دارد در بعد باور شناسی، روانشناختی، رفتارشناسی اینها را شناسایی کنیم.

این محقق و استاد دانشگاه بیان کرد: ما نیازمند یک صدا و سیمای قوی و فعال هستیم. بسیار در این جهت ضعیف هستیم. گفتمان دینی ما باید از یکسری بن بست ها و تنگ نظری ها بیرون بیاید. یک جاهایی باید نخبگان و مردم را آزاد بگذاریم تا ابهامی برای کسی باقی نماند تا از آن رخنه وارد شوند و بخواهند به فرهنگ دینی صدمه برسانند. این گفتمان صریح و صادقانه با مردم داشتن به جوانان فرهنگ دینی را خوب تبیین کردن از بهترین راهکار مقابله با هر اقدامی است که فرهنگ دینی ما را تضعیف می کند است.

کد خبر 2006125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha